Artikel top billede

(Foto: Niels de Boissezon)

Slut med iPhones: Apple stopper salget af alle sine produkter i Rusland

Alt salg af Apple-produkter i Rusland bliver stoppet. Det meddelte Apple sent tirsdag aften.

Alt salg af Apple-produkter i Rusland er blevet sat på pause som reaktion på landets invasion af Ukraine.

Det skriver nyhedsbureauet Reuters.

”Vi er dybt bekymrede over Ruslands invasion af Ukraine, og vi står side om side med alle de folk, der lider på grund af voldshandlingerne,” lyder det i en erklæring fra Apple.

Støtter humanitære formål

I erklæringen oplyser selskabet samtidig, at det støtter humanitære formål i området, tilbyder hjælp til flygtninge og forsøger at hjælpe Apple-medarbejdere i regionen.

Reuters skriver, at borgere i Ruslands tirsdag aften stadigvæk kunne få adgang til Apples online-butik, mens hvis de forsøgte at købe en iPhone fik de en meddelelse om, at det ikke var muligt at få den leveret.

Udover at bremse salget af Apple-produkter, så er adgangen til Apple Pay og andre tjenester også blevet begrænset i Rusland ligesom, at selskabet har fjernet de russiske statsmedier RT News og Sputnik News fra App Store uden for Rusland.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Also A/S
Salg af serviceydelser inden for logistik, finansiering, fragt og levering, helhedsløsninger, digitale tjenester og individuelle it-løsninger.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Sådan vil AI-assistenten Microsoft Copilot transformere processer og dit arbejdsliv

Med Microsoft Copilot får du for første gang en intelligent, personlig assistent ved hånden, som kan løse opgaver og lette hverdagen. Få inspiration til, hvordan Copilot kan automatisere rutineopgaver og transformere din hverdag.

18. juni 2024 | Læs mere


Den digitale trussel er konstant, kompleks og stadigt stigende - også i den offentlige sektor

I dagens Danmark har vi indrettet os sådan, at alt kommunikation mellem det offentlige og borgerne foregår på forskellige digitale platforme, hvilket gør både borgerne og de offentlige institutioner skrøbelige overfor cyberkriminalitet. Samtidig lyder det fra rapporter, at de offentliges it-systemer er støvede og fulde af teknisk gæld. Dette er en farlig cocktail for de offentlige institutioner, men en særdeles lækker drink for cyber-kriminelle.

20. juni 2024 | Læs mere


Bliv klar til AI Act: Det vil påvirke både din udvikling, drift og organisation

Fordelene ved at anvende kunstig intelligens bliver stadig mere udtalte, og både som virksomhed og myndighed er det i stigende grad uholdbart ikke at udforske mulighederne. Men der er også risici forbundet på den nye teknologi, og på dette formiddagsseminar ser vi på, hvordan verdens første regulatoriske kompleks – EUs kommende AI Act – adresserer behovet for en etisk, ansvarlig og kontrolleret anvendelse af AI.

20. august 2024 | Læs mere