Artikel top billede

Humac sletter oplysninger om russiske ejere fra hjemmeside: "Mange misforstår og tænker at alt hvad der er russisk er dårligt"

Oplysninger om, at Apple-kæden Humac er ejet af en russisk koncern blev for få dage siden fjernet fra selskabets hjemmeside. Ifølge Humac-direktøren Michael Bech er det sket for at undgå misforståelser.

Apple-kæden Humac har fjernet oplysninger fra sin hjemmeside, der fortæller, at selskabet er 100 procent af det russiske selskab Inventive Retail Group.

Det skriver B.T.

Ifølge The Wayback Machine, der gemmer ældre udgave af hjemmesider, stod der den 25. februar følgende på hjemmeside, hvilket nu er blevet fjernet.

”Humac A/S blev etableret i 1989 og er 100 procent ejet af Inventive Retail Group, Moskva. Inventive Retail Group driver Monobrand butikker for en række kendte mærkevare producenter, heriblandt: Apple, Lego, Samsung, Sony, Nike, UNOde50 og Street Beat.”

Oplysningerne er således blevet fjernet få dage efter, at russiske tropper i sidste uge invaderede nabolandet Ukraine, hvilket blandt andet har affødt markante restriktioner mod russiske interesser i Europa.

”Der er mange, der misforstår, at når man har en russisk it-entreprenør som investor, så på grund af pressens dækning af det tragiske og forfærdelige, der sker i Ukraine i øjeblikket, så er der mange, der misforstår og tænker, at alt, hvad der er russisk, er dårligt,” siger Michael Bech, administrerende direktør i Humac, til B.T.

Humac har 23 fysiske butikker og 250 ansatte rundt omkring i Danmark, og kæden blev i 2009 opkøbt af den russiske kæde.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Alfapeople Nordic A/S
Rådgivning, implementering, udvikling og support af software og it-løsninger indenfor CRM og ERP.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Er der en vej uden om usikker, kostbar og kompleks clouddrift?

Få indsigt i konklusionerne fra en nylig, storstilet undersøgelse fra Computerworld og Veritas med svar fra mere end 100 danske IT-topchefer i detaljer om deres erfaringer med de seneste års bevægelse mod cloudbaserede platforme og services. Derudover får du bud på, hvordan man som virksomhed både høster fordelene ved øget clouddrift og et stigende antal leverandører. Vel at mærke samtidig med, at man får det overblik, som gør det muligt at drive infrastrukturen sikkert og effektivt.

05. oktober 2023 | Læs mere


OT-sikkerhed i produktionsmiljøer - hvor kommer truslerne fra og hvordan opnår I optimal modstandsdygtighed overfor cyberangreb?

Til trods for den intense fokus på cybersikkerhed og NIS2 er mange produktionsvirksomheder og organisationer stadig usikre på, hvad de konkret skal gøre for at sikre, at de lever op til direktivets nye skærpede krav, når det gælder risikostyring, dokumentation og indberetning samt kravene om at garantere sikkerheden igennem hele forsyningskæden – og det ansvar, der følger med.

10. oktober 2023 | Læs mere


Øg virksomhedens agilitet med modulære og fleksible forretningssystemer

Hvordan kan kravet til øget fleksibilitet og agilitet afspejles i din virksomheds valg af forretningssystemer? Med udgangspunkt i Microsoft Dynamics 365-platformen giver vi i webinaret inspiration til, hvordan du bliver i stand til at reagere hurtigt på skiftende markedsvilkår, begivenheder og kriser, der kan udfordre din forretning.

11. oktober 2023 | Læs mere