Artikel top billede

Humac sletter oplysninger om russiske ejere fra hjemmeside: "Mange misforstår og tænker at alt hvad der er russisk er dårligt"

Oplysninger om, at Apple-kæden Humac er ejet af en russisk koncern blev for få dage siden fjernet fra selskabets hjemmeside. Ifølge Humac-direktøren Michael Bech er det sket for at undgå misforståelser.

Apple-kæden Humac har fjernet oplysninger fra sin hjemmeside, der fortæller, at selskabet er 100 procent af det russiske selskab Inventive Retail Group.

Det skriver B.T.

Ifølge The Wayback Machine, der gemmer ældre udgave af hjemmesider, stod der den 25. februar følgende på hjemmeside, hvilket nu er blevet fjernet.

”Humac A/S blev etableret i 1989 og er 100 procent ejet af Inventive Retail Group, Moskva. Inventive Retail Group driver Monobrand butikker for en række kendte mærkevare producenter, heriblandt: Apple, Lego, Samsung, Sony, Nike, UNOde50 og Street Beat.”

Oplysningerne er således blevet fjernet få dage efter, at russiske tropper i sidste uge invaderede nabolandet Ukraine, hvilket blandt andet har affødt markante restriktioner mod russiske interesser i Europa.

”Der er mange, der misforstår, at når man har en russisk it-entreprenør som investor, så på grund af pressens dækning af det tragiske og forfærdelige, der sker i Ukraine i øjeblikket, så er der mange, der misforstår og tænker, at alt, hvad der er russisk, er dårligt,” siger Michael Bech, administrerende direktør i Humac, til B.T.

Humac har 23 fysiske butikker og 250 ansatte rundt omkring i Danmark, og kæden blev i 2009 opkøbt af den russiske kæde.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Ciklum ApS
Offshore software- og systemudvikling.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Datadrevet forretning 2022: Sæt data på den strategiske dagsorden

Lær hvordan du tænker automatisering, data og digitalisering ind i dagligdagen, over for kunderne og hvordan du får skabt ny forretning.

31. maj 2022 | Læs mere


Sådan gør du din forsyningskæde mere robust

Vi sætter fokus på standardværktøjer og tillægsløsninger til Microsoft Dynamics 365 FO i produktionsvirksomheder, som vil planlægge og drive en effektiv supply chain.

31. maj 2022 | Læs mere


Kom hackerne i forkøbet: Sådan gør du din cybersikkerhed kampklar

Kom hackerne i forkøbet. Eksperter deler de bedste erfaring til, hvordan du øger din cybersikkerhed.

01. juni 2022 | Læs mere


CIO
Årets CIO 2022: Nu skal Danmarks dygtigste CIO findes - er det dig? Eller kender du en, du vil indstille?