Artikel top billede

Humac sletter oplysninger om russiske ejere fra hjemmeside: "Mange misforstår og tænker at alt hvad der er russisk er dårligt"

Oplysninger om, at Apple-kæden Humac er ejet af en russisk koncern blev for få dage siden fjernet fra selskabets hjemmeside. Ifølge Humac-direktøren Michael Bech er det sket for at undgå misforståelser.

Apple-kæden Humac har fjernet oplysninger fra sin hjemmeside, der fortæller, at selskabet er 100 procent af det russiske selskab Inventive Retail Group.

Det skriver B.T.

Ifølge The Wayback Machine, der gemmer ældre udgave af hjemmesider, stod der den 25. februar følgende på hjemmeside, hvilket nu er blevet fjernet.

”Humac A/S blev etableret i 1989 og er 100 procent ejet af Inventive Retail Group, Moskva. Inventive Retail Group driver Monobrand butikker for en række kendte mærkevare producenter, heriblandt: Apple, Lego, Samsung, Sony, Nike, UNOde50 og Street Beat.”

Oplysningerne er således blevet fjernet få dage efter, at russiske tropper i sidste uge invaderede nabolandet Ukraine, hvilket blandt andet har affødt markante restriktioner mod russiske interesser i Europa.

”Der er mange, der misforstår, at når man har en russisk it-entreprenør som investor, så på grund af pressens dækning af det tragiske og forfærdelige, der sker i Ukraine i øjeblikket, så er der mange, der misforstår og tænker, at alt, hvad der er russisk, er dårligt,” siger Michael Bech, administrerende direktør i Humac, til B.T.

Humac har 23 fysiske butikker og 250 ansatte rundt omkring i Danmark, og kæden blev i 2009 opkøbt af den russiske kæde.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Konica Minolta Business Solutions Denmark A/S
Salg af kopimaskiner, digitale produktionssystemer og it-services.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
EA Excellence Day

Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu? Det kan du her høre mere om og blive inspireret af på denne konference, hvor du også får lejlighed til at drøfte dette med ligesindede.

23. april 2024 | Læs mere


AI Business Excellence Day – sådan folder du mulighederne ud

Mange danske virksomheder har eksperimenteret med AI-projekter af begrænset omfang, men kun de færreste har for alvor udforsket mulighederne i storskala. Det gør vi her! Du vil blandt andet få mulighed for at se eksempler på, hvordan AI kan anvendes som accelerator i storskala og skubber til grænserne for, hvordan det er muligt at integrere teknologien, så potentialet for alvor foldes ud.

24. april 2024 | Læs mere


Unbreakable - sådan sikrer du dig vedvarende og uafbrudt adgang til dine data

Vi dykker ned i værdien af en stabil og pålidelig storage-platform og hvilke muligheder der findes, for at sikre den højeste grad af redundans og tilgængelighed. Områder som date-beskyttelse og cyber-sikkerhed vil også blive berørt.

25. april 2024 | Læs mere