Artikel top billede

(Foto: Silver Ringvee)

Ansatte i danske it-virksomheder vil ikke forlade Ukraine

Danske it-virksomheder har stadigvæk mange ansatte i det krigshærgede Ukraine.

En række danske it-virksomheder har stadigvæk ukrainske medarbejdere siddende i det krigshærgede Ukraine.

Det skriver Finans, der har talt med it-virksomhederne Ocean.io og Dixa, der fortæller, at deres ansatte nægtede at forlade deres hjemland før krigsudburddet, selvom de modtog utallige opfordringer.

Ville blive og kæmpe

Michael Heilborg, stifter og direktør Ocean.io, og Mads Fosselius, medstifter og administrerende direktør i Dixa, fortæller begge til Finans, at medarejderne enten ikke troede, at der ville blive krig eller insisterede på at blive i deres hjemland og kæmpe, hvis der kom en invasion.

”Jeg var helt nede og tigge og bede dem, om de ikke nok ville ud af Kyiv. For i det øjeblik, det sker (invasionen, red.), mister du kontrollen over situationen. Og der var ikke noget at gøre. De ville simpelthen ikke,” siger Michael Heiberg til Finans.

For nylig fortalte Jesper Lindholdt, der er stifter og administrerende direktør, i danske Livatek også til Computerworld, at 56 ud af selskabets 60 ansatte i Ukraine stadigvæk befinder sig i landet.

Derfor har flere af selskabets kunder også tilbudt at hjælpe Livateks ansatte i sikkerhed.

"Vi har møder med dem hver dag, og de bekymrer sig. Der er flere af dem, der har tilbudt, at vores medarbejdere må komme til Danmark, Tyskland eller andre steder," fortalte han til Computerworld.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Also A/S
Salg af serviceydelser inden for logistik, finansiering, fragt og levering, helhedsløsninger, digitale tjenester og individuelle it-løsninger.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Parathed – Hvad gør din virksomhed, når I bliver ramt?

Cyberkriminalitet vokser som bekendt eksplosivt i takt med digitaliseringen i disse år og det kan være voldsomt dyrt at blive hacket. Potentielt kan det lægge jeres forretning helt ned, så I ikke kan rejse jer igen. Har jeres virksomhed styr på cybersikkerheden i en tid, der kalder på oprustning? Bliv inspireret til, hvad du som virksomhed kan gøre for at sikre virksomheden og medarbejdere, så I kan gå sikkert ind i fremtiden.

21. maj 2024 | Læs mere


Computerworld Summit 2024

Vi kigger ind i scenariet for fremtiden it-afdeling og hvordan virksomheden bedst muligt udnytter både nye og etablerede teknologier til at understøtte vækst og dermed sikre overlevelse i en konkurrencepræget verden.

23. maj 2024 | Læs mere


Den digitale trussel er konstant, kompleks og stadigt stigende - også i den offentlige sektor

I dagens Danmark har vi indrettet os sådan, at alt kommunikation mellem det offentlige og borgerne foregår på forskellige digitale platforme, hvilket gør både borgerne og de offentlige institutioner skrøbelige overfor cyberkriminalitet. Samtidig lyder det fra rapporter, at de offentliges it-systemer er støvede og fulde af teknisk gæld. Dette er en farlig cocktail for de offentlige institutioner, men en særdeles lækker drink for cyber-kriminelle.

28. maj 2024 | Læs mere