Artikel top billede

(Foto: Silver Ringvee)

Ansatte i danske it-virksomheder vil ikke forlade Ukraine

Danske it-virksomheder har stadigvæk mange ansatte i det krigshærgede Ukraine.

En række danske it-virksomheder har stadigvæk ukrainske medarbejdere siddende i det krigshærgede Ukraine.

Det skriver Finans, der har talt med it-virksomhederne Ocean.io og Dixa, der fortæller, at deres ansatte nægtede at forlade deres hjemland før krigsudburddet, selvom de modtog utallige opfordringer.

Ville blive og kæmpe

Michael Heilborg, stifter og direktør Ocean.io, og Mads Fosselius, medstifter og administrerende direktør i Dixa, fortæller begge til Finans, at medarejderne enten ikke troede, at der ville blive krig eller insisterede på at blive i deres hjemland og kæmpe, hvis der kom en invasion.

”Jeg var helt nede og tigge og bede dem, om de ikke nok ville ud af Kyiv. For i det øjeblik, det sker (invasionen, red.), mister du kontrollen over situationen. Og der var ikke noget at gøre. De ville simpelthen ikke,” siger Michael Heiberg til Finans.

For nylig fortalte Jesper Lindholdt, der er stifter og administrerende direktør, i danske Livatek også til Computerworld, at 56 ud af selskabets 60 ansatte i Ukraine stadigvæk befinder sig i landet.

Derfor har flere af selskabets kunder også tilbudt at hjælpe Livateks ansatte i sikkerhed.

"Vi har møder med dem hver dag, og de bekymrer sig. Der er flere af dem, der har tilbudt, at vores medarbejdere må komme til Danmark, Tyskland eller andre steder," fortalte han til Computerworld.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
JN Data A/S
Driver og udvikler it-systemer for finanssektoren.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Styrk effektivitet og bundlinje i ét hug

Fleksibilitet, valgfrihed og bæredygtighed er nogle af de områder, som vægtes særligt højt, især blandt de yngre generationer, når de skal vælge eller blive på en arbejdsplads. På eventet kan du få konkrete løsningsforslag til, hvordan du med en fleksibel IT-strategi og det frie IT-valg, kan give medarbejderne medbestemmelse omkring valg af digitalt arbejdsudstyr og samtidig være mere miljøbevidste i deres valg.

06. juni 2023 | Læs mere


Kom godt i gang og få det fulde udbytte med Dynamics 365 FO

Overvejelser, forberedelser og implementering. CGI's eksperter stiller skarp på Microsoft Dynamics 365 FO og merværdien ved samspillet med Azure og Power Platform.

06. juni 2023 | Læs mere


Cybersecurity Excellence Day 2023

Sikkerhed er et vidt begreb, og antallet af produkter og services nærmest eksploderer i takt med, at trusselsbilledet bliver stadig mere mudret og faretruende. På årets Cybersecurity Excellence Day kommer vi hele vejen rundt, så du får et solidt grundlag for at skelne mellem de aktuelt mest værdifulde teknologier fra buzzwords og ny vin på gamle flasker.

07. juni 2023 | Læs mere