Artikel top billede

(Foto: Jefferson Santos)

Ukraines cyber-hær gør klar til at gå i offensiven: Har udset sig mål i Rusland og Belarus

Den ukrainske cyber-hær af frivillige hackere er har udset sig mål, som gruppen vil prioritere at ramme. Det inkluderer blandt andet jernbanenetværket i Belarus.

Ukraines hær af frivillige hackere gør klar til at gå i offensiven og ramme mål i både Rusland og Belarus.

Den ukrainske cyber-hær vil ifølge Reuters forsøge at slå til mod jernbanenetværket i Belarus og Ruslands hjemmelavede satellitbaserede navigationssystem, GLONASS.

"Vi er nødt til at mobilisere og intensivere vores indsats så meget som muligt," lyder et opslag fra it-hæren via kommunikationsløsningen Telegram.

I opslaget lister gruppen en liste af topprioriterede mål, der blandt andet også inkluderer russiske teleselskaber.

Den ukrainske regering har anmodet landets hacker-undergrund om at træde frem og hjælpe med at forsvare landet mod invasionen fra Rusland.

Ifølge Reuters begyndte anmodningerne fra regeringen om hjælp fra Ukraines hacker-miljøer at cirkulere i hacker-foraer for en uge siden.

Her anmodede regeringen de lokale hackere om at hjælpe med at beskytte kritisk infrastruktur mod russiske hacker-angreb samt om at indsamle informationer om eksempelvis russiske troppe-bevægelser.

“Ukraines cyber-community! Tiden er inde til at involvere sig i vores lands cyber-forsvar,” lød det i beskeden.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Also A/S
Salg af serviceydelser inden for logistik, finansiering, fragt og levering, helhedsløsninger, digitale tjenester og individuelle it-løsninger.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Roundtable for sikkerhedsansvarlige: Hvordan opnår man en robust sikkerhedsposition?

For mange virksomheder har Zero Trust og dets principper transformeret traditionelle tilgange til netværkssikkerhed, hvilket har gjort det muligt for organisationer at opnå hidtil usete niveauer af detaljeret kontrol over deres brugere, enheder og netværk - men hvordan implementerer man bedst Zero Trust-arkitekturer i et enterprise set up? Og hvordan muliggør Zero Trust-arkitekturen, at organisationer opnår produktivitetsfordele med AI-værktøjer samtidig med, at de forbliver sikre i lyset af fremvoksende trusler?

01. maj 2024 | Læs mere


ERP-trends 2024

Bliv derfor inspireret til, hvordan du kan optimere dine systemer og processer når af nogle af de fremmeste eksperter på ERP-markedet dele deres iagttagelser af det aktuelle marked og vurderinger af, hvad vi har i vente de kommende 3-5 år. Vi sætter også fokus på, hvordan udviklingen kommer til at påvirke din organisation, hvordan du bedst forbereder og planlægger ERP-indsatsen og om, hvilke faldgruber du skal være opmærksom på.

02. maj 2024 | Læs mere


Datadrevet forretning: Skab enestående kundeoplevelser med viden og data i centrum

Data står i centrum, når du skal styrke kundeoplevelsen – eller det burde det i hvert fald gøre. På denne konference vil du møde eksperter indenfor CX og komme i dybden med, hvordan du sætter data, transparens og viden til at arbejde for dig i din Customer Experience-strategi.

07. maj 2024 | Læs mere