Artikel top billede

(Foto: Jefferson Santos)

Ukraines cyber-hær gør klar til at gå i offensiven: Har udset sig mål i Rusland og Belarus

Den ukrainske cyber-hær af frivillige hackere er har udset sig mål, som gruppen vil prioritere at ramme. Det inkluderer blandt andet jernbanenetværket i Belarus.

Ukraines hær af frivillige hackere gør klar til at gå i offensiven og ramme mål i både Rusland og Belarus.

Den ukrainske cyber-hær vil ifølge Reuters forsøge at slå til mod jernbanenetværket i Belarus og Ruslands hjemmelavede satellitbaserede navigationssystem, GLONASS.

"Vi er nødt til at mobilisere og intensivere vores indsats så meget som muligt," lyder et opslag fra it-hæren via kommunikationsløsningen Telegram.

I opslaget lister gruppen en liste af topprioriterede mål, der blandt andet også inkluderer russiske teleselskaber.

Den ukrainske regering har anmodet landets hacker-undergrund om at træde frem og hjælpe med at forsvare landet mod invasionen fra Rusland.

Ifølge Reuters begyndte anmodningerne fra regeringen om hjælp fra Ukraines hacker-miljøer at cirkulere i hacker-foraer for en uge siden.

Her anmodede regeringen de lokale hackere om at hjælpe med at beskytte kritisk infrastruktur mod russiske hacker-angreb samt om at indsamle informationer om eksempelvis russiske troppe-bevægelser.

“Ukraines cyber-community! Tiden er inde til at involvere sig i vores lands cyber-forsvar,” lød det i beskeden.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Brother Nordic A/S
Import og engroshandel med kontormaskiner.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Styrk effektivitet og bundlinje i ét hug

Fleksibilitet, valgfrihed og bæredygtighed er nogle af de områder, som vægtes særligt højt, især blandt de yngre generationer, når de skal vælge eller blive på en arbejdsplads. På eventet kan du få konkrete løsningsforslag til, hvordan du med en fleksibel IT-strategi og det frie IT-valg, kan give medarbejderne medbestemmelse omkring valg af digitalt arbejdsudstyr og samtidig være mere miljøbevidste i deres valg.

06. juni 2023 | Læs mere


Kom godt i gang og få det fulde udbytte med Dynamics 365 FO

Overvejelser, forberedelser og implementering. CGI's eksperter stiller skarp på Microsoft Dynamics 365 FO og merværdien ved samspillet med Azure og Power Platform.

06. juni 2023 | Læs mere


Cybersecurity Excellence Day 2023

Sikkerhed er et vidt begreb, og antallet af produkter og services nærmest eksploderer i takt med, at trusselsbilledet bliver stadig mere mudret og faretruende. På årets Cybersecurity Excellence Day kommer vi hele vejen rundt, så du får et solidt grundlag for at skelne mellem de aktuelt mest værdifulde teknologier fra buzzwords og ny vin på gamle flasker.

07. juni 2023 | Læs mere