Artikel top billede

(Foto: Computerworld)

Krig i Ukraine kan gøre cyberforsikringer værdiløse

Der er en risiko for, at danske virksomheder med cyberforsikringer kan stå tilbage med håret i postkassen, hvis de bliver ramt af et cyberangreb, der er en del Ruslands krig mod Ukraine.

Danske virksomheder der har tegnet cyberforsikringer, risikerer at deres forsikringer bliver værdiløse, hvis de bliver ramt af et angreb som er en del af Ruslands krig mod Ukraine.

Det mener mener flere eksperter ifølge erhvervsmediet Finans.

”Hvis det relativt let kan sandsynliggøres, at et cyberangreb kommer fra Rusland, Ukraine eller Belarus, så tror jeg, at forsikringsselskabet vil gøre alt, hvad det kan, for at slippe ud af den erstatning. Det er en beklagelig situation som kunde, det er der ingen tvivl om,« siger Kent Risvad, formand for Forsikringsmæglerforeningen og partner i Willis Towers Watson, til Finans.

Forklaringen er, at fleste forsikringer ikke dækker skader, der er opstået som følge af krigshandlinger, og det springende punkt er i den forbindelse om en cyberkrig kan sidestilles med en fysisk krig.

Finans påpeger, at forsikringsselskaber der vælger at sidestille cyberkrig med fysisk krig blandt andet kan hente opbakning hos Nato, hvor generalsekretær Jens Stoltenberg tidligere har sagt, at et cyberangreb på samme måde som et fysisk angeb vil kunne aktivere forsvarsalliancens berømte artikel fem.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Advania Danmark A/S
Hardware, licenser, konsulentydelser

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
NIS2 - Sådan forbereder du din virksomhed til den store dag med ny EU-lovgivning om cybersikkerhed

NIS2 er et nyt EU-direktiv, som pålægger medlemslandene at sikre, at udbydere af kritisk infrastruktur og tjenester har passende sikkerhedsforanstaltninger på plads til at styre cyberrisici og opretholde modstandsdygtighed i tilfælde af en hændelse. Du skal være klar fra dag et – ellers vanker der bøder.

26. september 2023 | Læs mere


Er der en vej uden om usikker, kostbar og kompleks clouddrift?

Få indsigt i konklusionerne fra en nylig, storstilet undersøgelse fra Computerworld og Veritas med svar fra mere end 100 danske IT-topchefer i detaljer om deres erfaringer med de seneste års bevægelse mod cloudbaserede platforme og services. Derudover får du bud på, hvordan man som virksomhed både høster fordelene ved øget clouddrift og et stigende antal leverandører. Vel at mærke samtidig med, at man får det overblik, som gør det muligt at drive infrastrukturen sikkert og effektivt.

05. oktober 2023 | Læs mere


OT-sikkerhed i produktionsmiljøer - hvor kommer truslerne fra og hvordan opnår I optimal modstandsdygtighed overfor cyberangreb?

Til trods for den intense fokus på cybersikkerhed og NIS2 er mange produktionsvirksomheder og organisationer stadig usikre på, hvad de konkret skal gøre for at sikre, at de lever op til direktivets nye skærpede krav, når det gælder risikostyring, dokumentation og indberetning samt kravene om at garantere sikkerheden igennem hele forsyningskæden – og det ansvar, der følger med.

10. oktober 2023 | Læs mere