Artikel top billede

(Foto: Computerworld)

Krig i Ukraine kan gøre cyberforsikringer værdiløse

Der er en risiko for, at danske virksomheder med cyberforsikringer kan stå tilbage med håret i postkassen, hvis de bliver ramt af et cyberangreb, der er en del Ruslands krig mod Ukraine.

Danske virksomheder der har tegnet cyberforsikringer, risikerer at deres forsikringer bliver værdiløse, hvis de bliver ramt af et angreb som er en del af Ruslands krig mod Ukraine.

Det mener mener flere eksperter ifølge erhvervsmediet Finans.

”Hvis det relativt let kan sandsynliggøres, at et cyberangreb kommer fra Rusland, Ukraine eller Belarus, så tror jeg, at forsikringsselskabet vil gøre alt, hvad det kan, for at slippe ud af den erstatning. Det er en beklagelig situation som kunde, det er der ingen tvivl om,« siger Kent Risvad, formand for Forsikringsmæglerforeningen og partner i Willis Towers Watson, til Finans.

Forklaringen er, at fleste forsikringer ikke dækker skader, der er opstået som følge af krigshandlinger, og det springende punkt er i den forbindelse om en cyberkrig kan sidestilles med en fysisk krig.

Finans påpeger, at forsikringsselskaber der vælger at sidestille cyberkrig med fysisk krig blandt andet kan hente opbakning hos Nato, hvor generalsekretær Jens Stoltenberg tidligere har sagt, at et cyberangreb på samme måde som et fysisk angeb vil kunne aktivere forsvarsalliancens berømte artikel fem.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Tieto Denmark A/S
Udvikler, sælger og implementerer software til ESDH, CRM og portaler. Fokus på detailhandel, bygge- og anlæg, energi og finans.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Computerworld Summit 2022: Digitalisering, sikkerhed og strategi

Hvordan bruger A.P. Møller - Mærsk cloud? Hvordan sikrer digitalisering at TV 2 kan konkurrere med streaming-tjenesterne? Og er din organisation klædt på til at håndtere et DDoS-angreb? Svarerne får du på Computerworld Summit 2022: En hel dag til dig der arbejder professionelt med it.

17. maj 2022 | Læs mere


Datadrevet forretning 2022: Sæt data på den strategiske dagsorden

Lær hvordan du tænker automatisering, data og digitalisering ind i dagligdagen, over for kunderne og hvordan du får skabt ny forretning.

31. maj 2022 | Læs mere


Sådan gør du din forsyningskæde mere robust

Vi sætter fokus på standardværktøjer og tillægsløsninger til Microsoft Dynamics 365 FO i produktionsvirksomheder, som vil planlægge og drive en effektiv supply chain.

31. maj 2022 | Læs mere


CIO
Årets CIO 2022: Nu skal Danmarks dygtigste CIO findes - er det dig? Eller kender du en, du vil indstille?