Artikel top billede

(Foto: Dan Jensen)

Microsoft trækker sig delvist ud af Rusland

Mens det regner over Rusland med sanktioner, lægger Microsoft flere oveni. Visse forretningsområder går dog fri.

Mens en hel stribe af klodens allerstørste teknologi- og software-giganter melder sig ud af det russiske marked ovenpå landets invasionskrig i Ukraine vælger Microsoft en mere afgrænset boykot af landet.

Op til weekenden lyder det fra selskabet, at selskabet vil indstille salget af alle nye produkter og services i Rusland.

Selskabet oplyser dog ikke at, det vil indstille selskabets nuværende services, skriver finansmediet CNBC.

Mens øvrige tech-giganter som Apple og Samsung har trukket stikket til flere af selskabets services, afgrænser Microsoft sin boykot til nye kunder.

Microsofts forretning bygger dog i langt højere grad på services og abonnementstjenester, med selskabets cloud-tjenester som bærende forretningsarm.

Der er samtidig tidligere kommet meldinger om at den russiske regering overvejer delvist at legalisere piratkopiering af software, for at imødekomme landets vigtigste software-behov.

I sidste uge trak andre tech-giganter som AMD og Intel også stikket til det russiske marked.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Højer og Lauritzen ApS
Distributør af pc- og printertilbehør.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Bliv klar til AI Act: Det vil påvirke både din udvikling, drift og organisation

Fordelene ved at anvende kunstig intelligens bliver stadig mere udtalte, og både som virksomhed og myndighed er det i stigende grad uholdbart ikke at udforske mulighederne. Men der er også risici forbundet på den nye teknologi, og på dette formiddagsseminar ser vi på, hvordan verdens første regulatoriske kompleks – EUs kommende AI Act – adresserer behovet for en etisk, ansvarlig og kontrolleret anvendelse af AI.

20. august 2024 | Læs mere


Det Digitale Produktpas

Kom med og hør om, hvordan du kommer i gang med at sikre din virksomhed er klar til Det Digitale Produktpas. Vi sætter fokus på, hvordan du bliver klædt på til at få styr og struktur på dine data, samt hvilke krav du skal sætte til dine leverandører og andre i din værdikæde, for at sikre den nødvendige information er tilgængelig.

21. august 2024 | Læs mere


Cyber Security Summit 2024

På Cyber Security Summit får du indsigt i det aktuelle trusselslandskab, overblikket over de nyeste værktøjer og trends indenfor sikkerhedsløsninger, indsigt i de relevante rammeværktøjer og krav samt de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

27. august 2024 | Læs mere