Artikel top billede

(Foto: Dan Jensen)

Microsoft trækker sig delvist ud af Rusland

Mens det regner over Rusland med sanktioner, lægger Microsoft flere oveni. Visse forretningsområder går dog fri.

Mens en hel stribe af klodens allerstørste teknologi- og software-giganter melder sig ud af det russiske marked ovenpå landets invasionskrig i Ukraine vælger Microsoft en mere afgrænset boykot af landet.

Op til weekenden lyder det fra selskabet, at selskabet vil indstille salget af alle nye produkter og services i Rusland.

Selskabet oplyser dog ikke at, det vil indstille selskabets nuværende services, skriver finansmediet CNBC.

Mens øvrige tech-giganter som Apple og Samsung har trukket stikket til flere af selskabets services, afgrænser Microsoft sin boykot til nye kunder.

Microsofts forretning bygger dog i langt højere grad på services og abonnementstjenester, med selskabets cloud-tjenester som bærende forretningsarm.

Der er samtidig tidligere kommet meldinger om at den russiske regering overvejer delvist at legalisere piratkopiering af software, for at imødekomme landets vigtigste software-behov.

I sidste uge trak andre tech-giganter som AMD og Intel også stikket til det russiske marked.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Advania Danmark A/S
Hardware, licenser, konsulentydelser

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Cybersecurity Excellence Day 2023

Sikkerhed er et vidt begreb, og antallet af produkter og services nærmest eksploderer i takt med, at trusselsbilledet bliver stadig mere mudret og faretruende. På årets Cybersecurity Excellence Day kommer vi hele vejen rundt, så du får et solidt grundlag for at skelne mellem de aktuelt mest værdifulde teknologier fra buzzwords og ny vin på gamle flasker.

07. juni 2023 | Læs mere


Årets CIO 2023

Vi skal finde Årets CIO 2023 og den kvinde eller mand, som i et helt år kan bryste sig af at være landets bedste CIO og løfte arven efter Årets CIO 2022 Ann Fogelgren fra GN og de 16 andre, der løb med prisen før hende.

08. juni 2023 | Læs mere


B2B automatisering

Globale software- og udviklerhuse såsom Microsoft, IBM, Salesforce og SAP mangedobler i disse år deres investeringer i udvikling af teknologi, der integrerer automatisering i ERP-platforme og andre forretningskritiske services. Du får konkret viden om, hvordan stadig flere koncerner samt mindre og mellemstore virksomheder allerede i dag konverterer processer, så langt de fleste sager håndteres automatisk, mens kun et mindretal behandles manuelt.

14. juni 2023 | Læs mere