Artikel top billede

(Foto: Dan Jensen)

Microsoft trækker sig delvist ud af Rusland

Mens det regner over Rusland med sanktioner, lægger Microsoft flere oveni. Visse forretningsområder går dog fri.

Mens en hel stribe af klodens allerstørste teknologi- og software-giganter melder sig ud af det russiske marked ovenpå landets invasionskrig i Ukraine vælger Microsoft en mere afgrænset boykot af landet.

Op til weekenden lyder det fra selskabet, at selskabet vil indstille salget af alle nye produkter og services i Rusland.

Selskabet oplyser dog ikke at, det vil indstille selskabets nuværende services, skriver finansmediet CNBC.

Mens øvrige tech-giganter som Apple og Samsung har trukket stikket til flere af selskabets services, afgrænser Microsoft sin boykot til nye kunder.

Microsofts forretning bygger dog i langt højere grad på services og abonnementstjenester, med selskabets cloud-tjenester som bærende forretningsarm.

Der er samtidig tidligere kommet meldinger om at den russiske regering overvejer delvist at legalisere piratkopiering af software, for at imødekomme landets vigtigste software-behov.

I sidste uge trak andre tech-giganter som AMD og Intel også stikket til det russiske marked.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Brother Nordic A/S
Import og engroshandel med kontormaskiner.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
AI Business Excellence Day – sådan folder du mulighederne ud

Mange danske virksomheder har eksperimenteret med AI-projekter af begrænset omfang, men kun de færreste har for alvor udforsket mulighederne i storskala. Det gør vi her! Du vil blandt andet få mulighed for at se eksempler på, hvordan AI kan anvendes som accelerator i storskala og skubber til grænserne for, hvordan det er muligt at integrere teknologien, så potentialet for alvor foldes ud.

24. april 2024 | Læs mere


Unbreakable - sådan sikrer du dig vedvarende og uafbrudt adgang til dine data

Vi dykker ned i værdien af en stabil og pålidelig storage-platform og hvilke muligheder der findes, for at sikre den højeste grad af redundans og tilgængelighed. Områder som date-beskyttelse og cyber-sikkerhed vil også blive berørt.

25. april 2024 | Læs mere


OT og IT: Modernisér produktionen og byg sikker bro efter et årelangt teknologisk efterslæb

Moderne produkter skal have mere end strøm for at fungere – og deres navlestreng skal ikke klippes når de forlader fabrikshallen. På denne konference kan du derfor lære mere om hvordan du får etableret det sikre setup når der går IT i OT.

30. april 2024 | Læs mere