Artikel top billede

(Foto: Computerworld)

Fem milliarder cyberangreb på en enkel dag: 70 procent af alle hackerforsøg i verden ramte Rusland i marts

De digitale kanoner har i marts-måned i stor stil været fyret af mod Rusland. Alene 5. marts ramte fem milliarder hacker-angreb landet.

Ruslands storstilede invasion af nabolandet Ukraine har haft enorme konsekvenser for præsident Vladimir Putins Russiske Føderation.

I cyber-space har Rusland måtte forholde sig til, at landet er under angreb af en byge af digitale missiler.

En ny opgørelse viser, at 70 procent af alle cyberangreb i marts ind til videre har ramt Rusland.

Alene 5. marts blev der fyret fem milliarder cyberangreb af sted mod Rusland i forbindelse med den storstilede krigserklæring fra anonyme hackere rundt om på kloden, skriver Betanews på baggrund af en opgørelse fra Atlas VPN.

Talene viser, at 19 procent af alle cyberangreb i marts ramte Ukraine. Dermed absorberede de to parter altså knap 90 procent af de globale hacker-angreb i løbet af marts. USA indtager 3. pladsen på den rangliste, hvor fem procent af cyberangreb ramte.

Af opgørelsen fremgår det, at det mest populære cyber-våben er DDoS, der globalt tegnede sig for 90 procent af alle angreb.

72 procent af angrebene ramte banker og andre finansielle virksomheder bag finansielle tjenester. It-sektoren blev blot ramt i to procent af tilfældene globalt, lyder det.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Jobindex Media A/S
Salg af telemarketing og research for it-branchen, it-kurser og konferencer

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Styrk effektivitet og bundlinje i ét hug

Fleksibilitet, valgfrihed og bæredygtighed er nogle af de områder, som vægtes særligt højt, især blandt de yngre generationer, når de skal vælge eller blive på en arbejdsplads. På eventet kan du få konkrete løsningsforslag til, hvordan du med en fleksibel IT-strategi og det frie IT-valg, kan give medarbejderne medbestemmelse omkring valg af digitalt arbejdsudstyr og samtidig være mere miljøbevidste i deres valg.

06. juni 2023 | Læs mere


Kom godt i gang og få det fulde udbytte med Dynamics 365 FO

Overvejelser, forberedelser og implementering. CGI's eksperter stiller skarp på Microsoft Dynamics 365 FO og merværdien ved samspillet med Azure og Power Platform.

06. juni 2023 | Læs mere


Cybersecurity Excellence Day 2023

Sikkerhed er et vidt begreb, og antallet af produkter og services nærmest eksploderer i takt med, at trusselsbilledet bliver stadig mere mudret og faretruende. På årets Cybersecurity Excellence Day kommer vi hele vejen rundt, så du får et solidt grundlag for at skelne mellem de aktuelt mest værdifulde teknologier fra buzzwords og ny vin på gamle flasker.

07. juni 2023 | Læs mere