Artikel top billede

(Foto: Anthony Quintano.)

Hackere spreder disinformation om Ukraine-krigen ved at hacke fjendens sociale medie-konti

Meta advarer nu om en stigende mængde disinformation, som lige nu rammer koncernens sociale medier. En rapport beretter om, hvordan prorussiske hackere prøver at placere indhold på ukrainske militærfolks sociale medie-kontoer.

I en ny rapport fra Facebook- og Instagram-hovedselskabet Meta beskriver den sociale medie-koncern hvordan prorussiske hackere har forsøgt at tvinge sig adgang til et stort antal ukrainske militærlederes kontoer på sociale medier.

Var hackerne lykkede med at komme ind, var planen at oploade billeder og andet indhold af ukrainske soldater, der har overgivet sig.

Det skriver AP News.

Denne disinformationskampagne blev dog stoppet, skriver Meta, der beretter om en stigende mængde disinformation om Ukraine-krigen, der lige nu florerer på de sociale medier.

Gruppen, der planlagde hacket af de ukrainske militære ledere, mener Meta, er den Belarus-tilknyttede hackergruppe Ghostwriter. Denne gruppe er særligt kendt for at sprede indhold, der står kritisk overfor NATO.

Dette er blot ét eksempel i Metas rapport over den stigende disinformation, der kommer fra Rusland og Ruslands allerede.

Rapporten skitserede blandt andet en hændelse, der involverer snesevis af falske konti, der spredte anti-ukrainsk retorik.

Et andet netværk indgav tusindvis af falske klager over ukrainske Facebook-brugere i et forsøg på at få dem sparket fra platformen. Dette netværk gemte sine aktiviteter i en Facebook-gruppe, der angiveligt var dedikeret til madlavning.

Meta og andre store teknologivirksomheder har reageret ved at fjerne eller begrænse russiske statsdrevne medier, ved at målrette mod desinformationsnetværk og ved at mærke indhold, som det ikke fjerner.

Twitter annoncerede i denne uge, at det også ville mærke statskontrollerede medier fra Hviderusland.

I Rusland har Kreml blokeret hundredvis af nyhedskilder og websteder, herunder Facebook og Twitter, og truet med fængselsstraf til enhver, der forsøger at rapportere om krigen.

Det er også forbudt i Rusland overhovedet at kalde den russiske invasion af Ukraine for en krig.

Dette har ført til flere aktivistiske handlinger fra russiske journalister, der forsøger at råbe op om censuren, og civile er gået på gaden i flere store russiske byer med risiko for fængselsstraffe.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Alfapeople Nordic A/S
Rådgivning, implementering, udvikling og support af software og it-løsninger indenfor CRM og ERP.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Datadrevet forretning 2022: Sæt data på den strategiske dagsorden

Lær hvordan du tænker automatisering, data og digitalisering ind i dagligdagen, over for kunderne og hvordan du får skabt ny forretning.

31. maj 2022 | Læs mere


Sådan gør du din forsyningskæde mere robust

Vi sætter fokus på standardværktøjer og tillægsløsninger til Microsoft Dynamics 365 FO i produktionsvirksomheder, som vil planlægge og drive en effektiv supply chain.

31. maj 2022 | Læs mere


Kom hackerne i forkøbet: Sådan gør du din cybersikkerhed kampklar

Kom hackerne i forkøbet. Eksperter deler de bedste erfaring til, hvordan du øger din cybersikkerhed.

01. juni 2022 | Læs mere


CIO
Årets CIO 2022: Nu skal Danmarks dygtigste CIO findes - er det dig? Eller kender du en, du vil indstille?