Artikel top billede

(Foto: Anthony Quintano.)

Hackere spreder disinformation om Ukraine-krigen ved at hacke fjendens sociale medie-konti

Meta advarer nu om en stigende mængde disinformation, som lige nu rammer koncernens sociale medier. En rapport beretter om, hvordan prorussiske hackere prøver at placere indhold på ukrainske militærfolks sociale medie-kontoer.

I en ny rapport fra Facebook- og Instagram-hovedselskabet Meta beskriver den sociale medie-koncern hvordan prorussiske hackere har forsøgt at tvinge sig adgang til et stort antal ukrainske militærlederes kontoer på sociale medier.

Var hackerne lykkede med at komme ind, var planen at oploade billeder og andet indhold af ukrainske soldater, der har overgivet sig.

Det skriver AP News.

Denne disinformationskampagne blev dog stoppet, skriver Meta, der beretter om en stigende mængde disinformation om Ukraine-krigen, der lige nu florerer på de sociale medier.

Gruppen, der planlagde hacket af de ukrainske militære ledere, mener Meta, er den Belarus-tilknyttede hackergruppe Ghostwriter. Denne gruppe er særligt kendt for at sprede indhold, der står kritisk overfor NATO.

Dette er blot ét eksempel i Metas rapport over den stigende disinformation, der kommer fra Rusland og Ruslands allerede.

Rapporten skitserede blandt andet en hændelse, der involverer snesevis af falske konti, der spredte anti-ukrainsk retorik.

Et andet netværk indgav tusindvis af falske klager over ukrainske Facebook-brugere i et forsøg på at få dem sparket fra platformen. Dette netværk gemte sine aktiviteter i en Facebook-gruppe, der angiveligt var dedikeret til madlavning.

Meta og andre store teknologivirksomheder har reageret ved at fjerne eller begrænse russiske statsdrevne medier, ved at målrette mod desinformationsnetværk og ved at mærke indhold, som det ikke fjerner.

Twitter annoncerede i denne uge, at det også ville mærke statskontrollerede medier fra Hviderusland.

I Rusland har Kreml blokeret hundredvis af nyhedskilder og websteder, herunder Facebook og Twitter, og truet med fængselsstraf til enhver, der forsøger at rapportere om krigen.

Det er også forbudt i Rusland overhovedet at kalde den russiske invasion af Ukraine for en krig.

Dette har ført til flere aktivistiske handlinger fra russiske journalister, der forsøger at råbe op om censuren, og civile er gået på gaden i flere store russiske byer med risiko for fængselsstraffe.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
TIETOEVRY DENMARK A/S
Udvikler, sælger og implementerer software til ESDH, CRM og portaler. Fokus på detailhandel, bygge- og anlæg, energi og finans.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
EA Excellence Day

Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu? Det kan du her høre mere om og blive inspireret af på denne konference, hvor du også får lejlighed til at drøfte dette med ligesindede.

23. april 2024 | Læs mere


AI Business Excellence Day – sådan folder du mulighederne ud

Mange danske virksomheder har eksperimenteret med AI-projekter af begrænset omfang, men kun de færreste har for alvor udforsket mulighederne i storskala. Det gør vi her! Du vil blandt andet få mulighed for at se eksempler på, hvordan AI kan anvendes som accelerator i storskala og skubber til grænserne for, hvordan det er muligt at integrere teknologien, så potentialet for alvor foldes ud.

24. april 2024 | Læs mere


Unbreakable - sådan sikrer du dig vedvarende og uafbrudt adgang til dine data

Vi dykker ned i værdien af en stabil og pålidelig storage-platform og hvilke muligheder der findes, for at sikre den højeste grad af redundans og tilgængelighed. Områder som date-beskyttelse og cyber-sikkerhed vil også blive berørt.

25. april 2024 | Læs mere