Artikel top billede

(Foto: Anthony Quintano.)

Hackere spreder disinformation om Ukraine-krigen ved at hacke fjendens sociale medie-konti

Meta advarer nu om en stigende mængde disinformation, som lige nu rammer koncernens sociale medier. En rapport beretter om, hvordan prorussiske hackere prøver at placere indhold på ukrainske militærfolks sociale medie-kontoer.

I en ny rapport fra Facebook- og Instagram-hovedselskabet Meta beskriver den sociale medie-koncern hvordan prorussiske hackere har forsøgt at tvinge sig adgang til et stort antal ukrainske militærlederes kontoer på sociale medier.

Var hackerne lykkede med at komme ind, var planen at oploade billeder og andet indhold af ukrainske soldater, der har overgivet sig.

Det skriver AP News.

Denne disinformationskampagne blev dog stoppet, skriver Meta, der beretter om en stigende mængde disinformation om Ukraine-krigen, der lige nu florerer på de sociale medier.

Gruppen, der planlagde hacket af de ukrainske militære ledere, mener Meta, er den Belarus-tilknyttede hackergruppe Ghostwriter. Denne gruppe er særligt kendt for at sprede indhold, der står kritisk overfor NATO.

Dette er blot ét eksempel i Metas rapport over den stigende disinformation, der kommer fra Rusland og Ruslands allerede.

Rapporten skitserede blandt andet en hændelse, der involverer snesevis af falske konti, der spredte anti-ukrainsk retorik.

Et andet netværk indgav tusindvis af falske klager over ukrainske Facebook-brugere i et forsøg på at få dem sparket fra platformen. Dette netværk gemte sine aktiviteter i en Facebook-gruppe, der angiveligt var dedikeret til madlavning.

Meta og andre store teknologivirksomheder har reageret ved at fjerne eller begrænse russiske statsdrevne medier, ved at målrette mod desinformationsnetværk og ved at mærke indhold, som det ikke fjerner.

Twitter annoncerede i denne uge, at det også ville mærke statskontrollerede medier fra Hviderusland.

I Rusland har Kreml blokeret hundredvis af nyhedskilder og websteder, herunder Facebook og Twitter, og truet med fængselsstraf til enhver, der forsøger at rapportere om krigen.

Det er også forbudt i Rusland overhovedet at kalde den russiske invasion af Ukraine for en krig.

Dette har ført til flere aktivistiske handlinger fra russiske journalister, der forsøger at råbe op om censuren, og civile er gået på gaden i flere store russiske byer med risiko for fængselsstraffe.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
KEYBALANCE A/S
Udvikling og salg af økonomisystemer samt CRM og MPS. Systemer til blandt andet maskinhandlere, vvs-branchen, vognmænd, låsesmede,handelsvirksomheder

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Årets CIO 2023

Vi skal finde Årets CIO 2023 og den kvinde eller mand, som i et helt år kan bryste sig af at være landets bedste CIO og løfte arven efter Årets CIO 2022 Ann Fogelgren fra GN og de 16 andre, der løb med prisen før hende.

08. juni 2023 | Læs mere


B2B automatisering

Globale software- og udviklerhuse såsom Microsoft, IBM, Salesforce og SAP mangedobler i disse år deres investeringer i udvikling af teknologi, der integrerer automatisering i ERP-platforme og andre forretningskritiske services. Du får konkret viden om, hvordan stadig flere koncerner samt mindre og mellemstore virksomheder allerede i dag konverterer processer, så langt de fleste sager håndteres automatisk, mens kun et mindretal behandles manuelt.

14. juni 2023 | Læs mere


NIS2 - Når ansvaret for cyberforsvaret lægges i hænderne på danske produktionsvirksomheder

I takt med at cybertruslen stiger og kravene til cybersikkerheden skærpes, når det nye NIS2-direktiv træder i kraft den 17. oktober 2024 bliver en endnu større del af det officielle ansvar for at beskytte den kritiske infrastruktur i Danmark lagt i hænderne på direktionen og bestyrelserne i private produktionsvirksomheder og ledelsen i offentlige organisationer og myndigheder.

14. juni 2023 | Læs mere