Artikel top billede

(Foto: A.P. Møller-Mærsk/PR)

Mærsk på vej med klima-krav til sine it-leverandører: Indføres fra næste år

A.P. Møller-Mærsk vil fra næste år indføre krav om hensyn til bæredygtighed og klima i sine it-udbud.

Stor-rederiet A.P. Møller-Mærsk vil fra næste år indføre krav om bæredygtighed og klima-hensyn i sine it-udbud.

Henrik Bruun-Pedersen, der er ansvarlig for rederiets it-indkøb, fortæller ifølge ITWatch, at det kommer til at dreje sig om nye emissionskrav, som vil sætte rammerne for omfanget af den CO2-udledning, som er forbundet til konkrete produkter og services.

”Er it-virksomheder gode til at leve op til dem, så kan det være udslagsgivende for, at de vinder opgaven,” siger han.

Henrik Bruun-Pedersen peger iøvrigt på, at han mener, at it-leverandørerne generelt ikke er gode nok til at deres bæredygitgheds-rapportering.

Mærsk følger med planen om indførelsen af klima-krav i kølvandet på den offentlige sektor, som ligeledes står til at indføre en række skrappe klima-krav fra 2023.

I dag stiller kun meget få statslige myndigheder grønne krav i deres udbud. Men det kommer altså til at ændre sig inden længe.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Højer og Lauritzen ApS
Distributør af pc- og printertilbehør.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Bliv klar til AI Act: Det vil påvirke både din udvikling, drift og organisation

Fordelene ved at anvende kunstig intelligens bliver stadig mere udtalte, og både som virksomhed og myndighed er det i stigende grad uholdbart ikke at udforske mulighederne. Men der er også risici forbundet på den nye teknologi, og på dette formiddagsseminar ser vi på, hvordan verdens første regulatoriske kompleks – EUs kommende AI Act – adresserer behovet for en etisk, ansvarlig og kontrolleret anvendelse af AI.

20. august 2024 | Læs mere


Det Digitale Produktpas

Kom med og hør om, hvordan du kommer i gang med at sikre din virksomhed er klar til Det Digitale Produktpas. Vi sætter fokus på, hvordan du bliver klædt på til at få styr og struktur på dine data, samt hvilke krav du skal sætte til dine leverandører og andre i din værdikæde, for at sikre den nødvendige information er tilgængelig.

21. august 2024 | Læs mere


Cyber Security Summit 2024

På Cyber Security Summit får du indsigt i det aktuelle trusselslandskab, overblikket over de nyeste værktøjer og trends indenfor sikkerhedsløsninger, indsigt i de relevante rammeværktøjer og krav samt de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

27. august 2024 | Læs mere