Artikel top billede

(Foto: A.P. Møller-Mærsk/PR)

Mærsk på vej med klima-krav til sine it-leverandører: Indføres fra næste år

A.P. Møller-Mærsk vil fra næste år indføre krav om hensyn til bæredygtighed og klima i sine it-udbud.

Stor-rederiet A.P. Møller-Mærsk vil fra næste år indføre krav om bæredygtighed og klima-hensyn i sine it-udbud.

Henrik Bruun-Pedersen, der er ansvarlig for rederiets it-indkøb, fortæller ifølge ITWatch, at det kommer til at dreje sig om nye emissionskrav, som vil sætte rammerne for omfanget af den CO2-udledning, som er forbundet til konkrete produkter og services.

”Er it-virksomheder gode til at leve op til dem, så kan det være udslagsgivende for, at de vinder opgaven,” siger han.

Henrik Bruun-Pedersen peger iøvrigt på, at han mener, at it-leverandørerne generelt ikke er gode nok til at deres bæredygitgheds-rapportering.

Mærsk følger med planen om indførelsen af klima-krav i kølvandet på den offentlige sektor, som ligeledes står til at indføre en række skrappe klima-krav fra 2023.

I dag stiller kun meget få statslige myndigheder grønne krav i deres udbud. Men det kommer altså til at ændre sig inden længe.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Targit A/S
Udvikling og salg af software til business intelligence.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Årets CIO 2023

Vi skal finde Årets CIO 2023 og den kvinde eller mand, som i et helt år kan bryste sig af at være landets bedste CIO og løfte arven efter Årets CIO 2022 Ann Fogelgren fra GN og de 16 andre, der løb med prisen før hende.

08. juni 2023 | Læs mere


B2B automatisering

Globale software- og udviklerhuse såsom Microsoft, IBM, Salesforce og SAP mangedobler i disse år deres investeringer i udvikling af teknologi, der integrerer automatisering i ERP-platforme og andre forretningskritiske services. Du får konkret viden om, hvordan stadig flere koncerner samt mindre og mellemstore virksomheder allerede i dag konverterer processer, så langt de fleste sager håndteres automatisk, mens kun et mindretal behandles manuelt.

14. juni 2023 | Læs mere


NIS2 - Når ansvaret for cyberforsvaret lægges i hænderne på danske produktionsvirksomheder

I takt med at cybertruslen stiger og kravene til cybersikkerheden skærpes, når det nye NIS2-direktiv træder i kraft den 17. oktober 2024 bliver en endnu større del af det officielle ansvar for at beskytte den kritiske infrastruktur i Danmark lagt i hænderne på direktionen og bestyrelserne i private produktionsvirksomheder og ledelsen i offentlige organisationer og myndigheder.

14. juni 2023 | Læs mere