Derfor crasher lufthavne og it-systemer:Opdatering fra Crowdstrike har ramt Microsofts systemer i hele verden

Artikel top billede

(Foto: Computerworld)

Russiske cyberangreb mod Ukraine er koordineret med den fysiske krigsførelse

I en ny rapport fra Microsoft ses det, hvordan de russiske cyberangreb, der i denne tid vælter ned over Ukraine, er perfekt koordineret med de fysiske angreb, som russerne foretager i krigen lige nu.

Mindst seks forskellige Kreml-tilknyttede hackergrupper har udført næsten 240 cyberoperationer mod ukrainske mål siden den russiske invasion af Ukraine.

Og de mange cyberangreb ser ud til at være strategisk koordinerede med fysiske angreb fra russisk side. Sådan lyder det i en den seneste rapport fra Microoft, der samler observationer om krigen i Ukraine.

Det skriver mediet CNN.

Et eksempel som Microsoft vicepræsident Tom Burt trækker frem fra raporten er observationen af et cyberangreb på et ukrainsk tv-selskab 1. marts, hvor der samme dag sker et russisk missilangreb mod et tv-tårn i Kiev.

Umiddelbart efter sendes ondsindede mails til ukrainske borgere. De mange mails hævder fejlagtigt, at den ukrainske regering "opgav" dem midt i den russiske belejring af byen Mariupol.

Ruslands militære angreb på Ukraine "korrelerer nogle gange med cyberangreb, især når det involverer angreb på telekommunikationsinfrastruktur i nogle områder," sagde Victor Zhora, Ukraines regerings talsmand for cyberområdet onsdag.

Microsoft-rapporten er den hidtil mest omfattende offentlige optegnelse over russisk hacking-indsats i forbindelse med krigen i Ukraine.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Brother Nordic A/S
Import og engroshandel med kontormaskiner.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Bliv klar til AI Act: Det vil påvirke både din udvikling, drift og organisation

Fordelene ved at anvende kunstig intelligens bliver stadig mere udtalte, og både som virksomhed og myndighed er det i stigende grad uholdbart ikke at udforske mulighederne. Men der er også risici forbundet på den nye teknologi, og på dette formiddagsseminar ser vi på, hvordan verdens første regulatoriske kompleks – EUs kommende AI Act – adresserer behovet for en etisk, ansvarlig og kontrolleret anvendelse af AI.

20. august 2024 | Læs mere


Det Digitale Produktpas

Kom med og hør om, hvordan du kommer i gang med at sikre din virksomhed er klar til Det Digitale Produktpas. Vi sætter fokus på, hvordan du bliver klædt på til at få styr og struktur på dine data, samt hvilke krav du skal sætte til dine leverandører og andre i din værdikæde, for at sikre den nødvendige information er tilgængelig.

21. august 2024 | Læs mere


Cyber Security Summit 2024

På Cyber Security Summit får du indsigt i det aktuelle trusselslandskab, overblikket over de nyeste værktøjer og trends indenfor sikkerhedsløsninger, indsigt i de relevante rammeværktøjer og krav samt de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

27. august 2024 | Læs mere