Artikel top billede

(Foto: Computerworld)

Russiske cyberangreb mod Ukraine er koordineret med den fysiske krigsførelse

I en ny rapport fra Microsoft ses det, hvordan de russiske cyberangreb, der i denne tid vælter ned over Ukraine, er perfekt koordineret med de fysiske angreb, som russerne foretager i krigen lige nu.

Mindst seks forskellige Kreml-tilknyttede hackergrupper har udført næsten 240 cyberoperationer mod ukrainske mål siden den russiske invasion af Ukraine.

Og de mange cyberangreb ser ud til at være strategisk koordinerede med fysiske angreb fra russisk side. Sådan lyder det i en den seneste rapport fra Microoft, der samler observationer om krigen i Ukraine.

Det skriver mediet CNN.

Et eksempel som Microsoft vicepræsident Tom Burt trækker frem fra raporten er observationen af et cyberangreb på et ukrainsk tv-selskab 1. marts, hvor der samme dag sker et russisk missilangreb mod et tv-tårn i Kiev.

Umiddelbart efter sendes ondsindede mails til ukrainske borgere. De mange mails hævder fejlagtigt, at den ukrainske regering "opgav" dem midt i den russiske belejring af byen Mariupol.

Ruslands militære angreb på Ukraine "korrelerer nogle gange med cyberangreb, især når det involverer angreb på telekommunikationsinfrastruktur i nogle områder," sagde Victor Zhora, Ukraines regerings talsmand for cyberområdet onsdag.

Microsoft-rapporten er den hidtil mest omfattende offentlige optegnelse over russisk hacking-indsats i forbindelse med krigen i Ukraine.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Konica Minolta Business Solutions Denmark A/S
Salg af kopimaskiner, digitale produktionssystemer og it-services.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Årets CIO 2023

Vi skal finde Årets CIO 2023 og den kvinde eller mand, som i et helt år kan bryste sig af at være landets bedste CIO og løfte arven efter Årets CIO 2022 Ann Fogelgren fra GN og de 16 andre, der løb med prisen før hende.

08. juni 2023 | Læs mere


B2B automatisering

Globale software- og udviklerhuse såsom Microsoft, IBM, Salesforce og SAP mangedobler i disse år deres investeringer i udvikling af teknologi, der integrerer automatisering i ERP-platforme og andre forretningskritiske services. Du får konkret viden om, hvordan stadig flere koncerner samt mindre og mellemstore virksomheder allerede i dag konverterer processer, så langt de fleste sager håndteres automatisk, mens kun et mindretal behandles manuelt.

14. juni 2023 | Læs mere


NIS2 - Når ansvaret for cyberforsvaret lægges i hænderne på danske produktionsvirksomheder

I takt med at cybertruslen stiger og kravene til cybersikkerheden skærpes, når det nye NIS2-direktiv træder i kraft den 17. oktober 2024 bliver en endnu større del af det officielle ansvar for at beskytte den kritiske infrastruktur i Danmark lagt i hænderne på direktionen og bestyrelserne i private produktionsvirksomheder og ledelsen i offentlige organisationer og myndigheder.

14. juni 2023 | Læs mere