Artikel top billede

(Foto: Computerworld)

Russiske cyberangreb mod Ukraine er koordineret med den fysiske krigsførelse

I en ny rapport fra Microsoft ses det, hvordan de russiske cyberangreb, der i denne tid vælter ned over Ukraine, er perfekt koordineret med de fysiske angreb, som russerne foretager i krigen lige nu.

Mindst seks forskellige Kreml-tilknyttede hackergrupper har udført næsten 240 cyberoperationer mod ukrainske mål siden den russiske invasion af Ukraine.

Og de mange cyberangreb ser ud til at være strategisk koordinerede med fysiske angreb fra russisk side. Sådan lyder det i en den seneste rapport fra Microoft, der samler observationer om krigen i Ukraine.

Det skriver mediet CNN.

Et eksempel som Microsoft vicepræsident Tom Burt trækker frem fra raporten er observationen af et cyberangreb på et ukrainsk tv-selskab 1. marts, hvor der samme dag sker et russisk missilangreb mod et tv-tårn i Kiev.

Umiddelbart efter sendes ondsindede mails til ukrainske borgere. De mange mails hævder fejlagtigt, at den ukrainske regering "opgav" dem midt i den russiske belejring af byen Mariupol.

Ruslands militære angreb på Ukraine "korrelerer nogle gange med cyberangreb, især når det involverer angreb på telekommunikationsinfrastruktur i nogle områder," sagde Victor Zhora, Ukraines regerings talsmand for cyberområdet onsdag.

Microsoft-rapporten er den hidtil mest omfattende offentlige optegnelse over russisk hacking-indsats i forbindelse med krigen i Ukraine.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Advania Danmark A/S
Hardware, licenser, konsulentydelser

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Datadrevet forretning 2022: Sæt data på den strategiske dagsorden

Lær hvordan du tænker automatisering, data og digitalisering ind i dagligdagen, over for kunderne og hvordan du får skabt ny forretning.

31. maj 2022 | Læs mere


Sådan gør du din forsyningskæde mere robust

Vi sætter fokus på standardværktøjer og tillægsløsninger til Microsoft Dynamics 365 FO i produktionsvirksomheder, som vil planlægge og drive en effektiv supply chain.

31. maj 2022 | Læs mere


Kom hackerne i forkøbet: Sådan gør du din cybersikkerhed kampklar

Kom hackerne i forkøbet. Eksperter deler de bedste erfaring til, hvordan du øger din cybersikkerhed.

01. juni 2022 | Læs mere


CIO
Årets CIO 2022: Nu skal Danmarks dygtigste CIO findes - er det dig? Eller kender du en, du vil indstille?