Artikel top billede

(Foto: JumpStory)

Integrerede hybride cloud-løsninger kan være yderst fordelagtige: Men du er nødt til at overveje nogle vigtige ting

Klumme: Et stigende antal virksomheder investerer i hybrid cloud storage. Hvis det gøres korrekt, vil en hybrid cloud storage-løsning fungere som et supplement eller en udvidelse til en organisations lokale private cloud. Det kan gøre det muligt for organisationer at administrere data i et samlet lagersystem og samtidig finde den rette balance mellem ydeevne og omkostninger.

Denne klumme er et debatindlæg og er alene udtryk for forfatterens synspunkter.

Mange virksomheder har i dag en eller anden form for hybrid cloud-strategi og finder ofte dem selv i færd med at jonglere med en relativt moden blanding af cloud og on-premises storage-teknologi, samtidig med at de har behov for at udvinde mere værdi fra deres data.

Integrerede hybride cloud-lagringsløsninger er blevet stadig mere effektive til at levere den ydelse, som organisationer har brug for, samtidig med at de hjælper dem med at begrænse omkostningerne ved hurtigt voksende datamængder.

Derfor er nøglen til en effektiv implementering af hybrid cloud-lagring at finde en løsning, der reducerer kompleksiteten ved at administrere højt distribuerede data, minimerer byrden på it-teams og sænker omkostningerne til dataadministration.

Grundlæggende gør hybrid cloud storage-integrationsarkitektur det muligt for organisationer at drage fordel af skala og fleksibiliteten i den offentlige sky, samtidig med at sikkerheden og kontrollen af ​​en privat sky eller et privat datacenter bevares.

Det giver dem også mulighed for at forfølge en lagdelt storagestrategi for maksimal omkostningseffektivitet.

Men at finde problemfri integration med hybride cloud-miljøer er måske ikke så simpelt, som det ser ud til, og der er et par nøgleaspekter, som virksomheder skal huske på, når de investerer i integrerede storageløsninger.

Overvejelser om struktur og ydeevne

Når en organisation vokser, bør den anvende praktiske metoder til at tænke over løsningens struktur og ydeevne.

Fra innovation og aktivering til cybersikkerhed og applikationer giver implementering af en storageløsning, der henvender sig til et hybrid cloud-miljø for virksomheder, inklusive det overordnede computermiljø, en række fordele for virksomhederne.

Generelt giver en integreret hybrid cloud-lagringsløsning organisationer en masse fleksibilitet og smidighed til at udrulle nye tjenester og applikationer, samtidig med at de også giver dem mulighed for at udrulle disse tjenester hurtigt, enten til markedet eller deres interne brugerbase.

En integreret hybrid cloud storage-løsning giver også virksomheder fleksibiliteten til ikke at skulle have alle deres æg i én kurv, da nogle mere kritiske tjenester, applikationer og arbejdsbelastninger vil levere den bedste sikkerhed, ydeevne og tilgængelighed med den lokale private cloud del af en hybrid cloud-storageligning.

Derudover er noget delt infrastruktur mere egnet til at gå til den offentlige cloud-del af en hybrid cloud-implementering.

Hvor data findes, er også en kritisk overvejelse i forhold til at opfylde overholdelse af lovkrav.

Betydelig skalerbarhed

Bortset fra evnen til at blande og flytte arbejdsbelastninger på efterspørgsel mellem lokale, private og offentlige cloudmiljøer, muliggør integrerede hybride cloud-lagringsløsninger også en betydelig grad af skalerbarhed.

I hybrid cloud storage-scenarier er der generelt ingen loft over det ”cloud burst” , som virksomheder kan bruge til at få adgang til yderligere ressourcer.

Samtidig giver integrerede hybrid cloud storage-tilbud også mulighed for niveaudeling af varme og kolde data, hvilket refererer til at flytte mindre hyppigt brugte data til billigere lagerniveauer eller niveauer.

Kunder har brug for skalerbar, højtydende, lav latency og særdeles tilgængelige Tier 1-lagringskapaciteter, når de skifter fra ældre lokal infrastruktur til moderne cloud-optimerede løsninger.

Cloud-lagringsmuligheder for blok- og fildatasæt er ikke en tilstrækkelig erstatning for mange Tier 0/1 on-premises storage-tilbud med særlige udfordringer omkring skala og virksomhedsfunktioner.

På trods af de mange fordele, som integrerede hybride cloud-lagringsløsninger giver en virksomhed, er der flere faktorer, som virksomheder skal huske på, når de implementerer.

For det første skal virksomhederne overveje omkostningerne.

Der skal gennemføres en grundig omkostningsevaluering i form af en omkostningsanalyse, der vil bestemme de samlede omkostninger i forbindelse med implementering af en hybrid cloud storage-løsning.

Forståelse af, hvilke applikationer der bedst betjenes fra den private cloud-del af et hybrid cloud-lagringsscenarie, og hvilke applikationer der bedst betjenes fra den offentlige sky.

For det andet skal virksomhederne overveje præstationer.

Når man overvejer en hybrid cloud-storageløsning, bør en organisation evaluere behovene for dens applikationer, arbejdsbelastninger og tjenester bestemme, hvilke der skal implementeres i en offentlig cloud-konfiguration, og hvilke der skal implementeres i et privat cloudmiljø.

For det tredje skal virksomheder vurdere en potentiel hybrid cloud-lagringsløsning ud fra et regulatorisk, compliance- og cyberresiliensperspektiv.

Hvor forskellige typer data lagres, skal afgøres i forhold til datasuverænitetskrav, regulatoriske krav og cybersikkerhedsproblemer.

Sikkerhedshensyn

Endelig skal virksomhederne overveje de potentielle sikkerhedsmæssige konsekvenser.

Når man implementerer en hybrid cloud storage-løsning, skal en organisation sikre, at der ud fra et rollebaseret eller applikationsperspektiv er strenge sikkerheds-foranstaltninger på plads i forhold til, hvilke data der kan tilgås i den private og offentlige sky.

Virksomheder kan således nyde et væld af fordele ved at implementere hybride cloud-lagringsløsninger, herunder fleksibilitet, smidighed, skalerbarhed og omkostningseffektivitet, samt større pålidelighed og backup- og gendannelsestjenester.

Der bør dog tages lige store hensyn til potentielle udfordringer, herunder kompleksitetsproblemer, sikkerhed, synlighed og kompatibilitet, samt potentielt at miste kontrollen over infrastrukturen.

Et stigende antal virksomheder investerer i hybrid cloud storage. Hvis det gøres korrekt, vil en hybrid cloud storage-løsning fungere som et supplement eller en udvidelse til en organisations lokale private cloud.

Det kan gøre det muligt for organisationer at administrere data i et samlet lagersystem og samtidig finde den rette balance mellem ydeevne og omkostninger.

Klummer er læsernes platform på Computerworld til at fortælle de bedste historier, og samtidig er det vores meget populære og meget læste forum for videndeling.

Har du en god historie, eller har du specialviden, som du synes trænger til at blive delt?

Læs vores klumme-guidelines og send os din tekst, så kontakter vi dig - måske bliver du en del af vores hurtigt voksende korps af klummeskribenter.