Artikel top billede

(Foto: Computerworld)

Morgen-briefing: Underholdning skal styrke cybersikkerheden i danske SMV’er / Data fra DMI spænder sikkerhedsnet ud under havnen i Løgstør / Smartphonemarkedet tog et ordentligt dyk i første kvartal

Morgen-briefing: Underholdning skal styrke cybersikkerheden i danske SMV’er / Data fra DMI spænder sikkerhedsnet ud under havnen i Løgstør / Smartphonemarkedet tog et ordentligt dyk i første kvartal / Morten Løkkegaard genvalgt som næstformand i Europa-Parlamentets cyberkrigsudvalg

Mornings. Og velkommen til endnu en udgave af Computerworlds overblik over de vigtigste korte it-nyheder. Ved tasterne i den fremskudte lyttepost mod syd: Niels Veileborg

Underholdning skal styrke cybersikkerheden i danske SMV’er

Med en stribe events rundt omkring i landet vil Industriens Fond sammen med datagidselsforhandler Michael Andersen gå nye, underholdende veje for at styrke cybersikkerheden i de danske SMV’er. Journalist og entertainer Anders Lund Madsen vil styre slagets gang som moderator.

Især SMV’erne er i hackernes søgelys. De betragtes ofte som det svageste led i de store virksomheders forsyningskæder, de har ikke de samme cybersikkerhedsmuskler som de store koncerner, og deres fokus på cybersikkerhed er ikke stort nok.

“Tanken er at angribe cybersikkerhed med infotainment. Vi vil tage en stribe cybersikkerhedsbegreber under kyndig behandling i et åbent og sikkert miljø, med gæster på scenen og involvering af publikum. Ambitionen er at gøre SMV’erne skarpere på de krav, der i dag stilles til en sikker forretning, siger Michael Andersen.

Data fra DMI spænder sikkerhedsnet ud under havnen i Løgstør

Løgstør satser 65 millioner kroner på at udvide lystbådehavnen og sikre Løgstør mod oversvømmelser. For at sikre havnen og dens brugere skal en prognoser for vandstanden forstærke det digitale værn yderligere. Data kommer fra DMI’s stormflodsmodel, der fremover kan flyde frit ind i kommunens overvågning.

Prognosedata kommer direkte fra DMI’s supercomputer, og kan derfor varsko havnens folk op til fem dage i forvejen, om at noget kan være på færde.

DMI har netop frisat sin stormflodsmodel, så man via et api kvit og frit kan hente prognosedata for bl.a. havstrøm, -temperatur og vandstand for danske farvande, Østersøen og Nordsøen.

I dag beregner DMI havprognosen fire gange i døgnet for de kommende fem døgn.
Mens mange andre lande kan nøjes med nogle få beregningslag ned gennem vandet, er Danmarks forhold specielle, fordi vi ligger i overgangen mellem den salte Nordsø og Østersøens brakvande. DMI’s model har cirka 2,5 million beregningspunkter fordelt over op til 50 vertikale og horisontale lag. Horisontalt er der blandt andet taget særligt hensyn til at beskrive vandets passage gennem de snævre sunde og bælter i de indre danske farvande og i Limfjorden så præcist som muligt.

Smartphonemarkedet tog et ordentligt dyk i første kvartal

Det europæiske marked for smartphones dykkede med 12 procent i første kvartal af 2022. Det skriver Reuters på basis af data fra Counterpoint Research.

Markedet nåede dermed det laveste niveau i ti år.

Faldet skyldes en kombination af corona-lockdown i Kina, komponentkrise, forværrede økonomiske udsigter og krigen i Ukraine.

Samsung oplevede et fald på 16 procent mens Apple faldt 6 procent.

Der er i øvrigt udsigt til yderligere fald i de kommende kvartaler - især andet kvartal af 2022.

Morten Løkkegaard genvalgt som næstformand i Europa-Parlamentets cyberkrigsudvalg

EU-parlamentarikeren Morten Løkkegaard (V) er blevet genvalgt som formand for parlamentets cyberkrigsudvalg, fortæller han på LinkedIn.

“Med Putins krig i Ukraine står vi midt i den største cyber- og informationskrig nogensinde. Russiske hackerhære og Putins vildledende internetkrigere er en kæmpe trussel mod vores digitaliserede, europæiske demokrati.Derfor er jeg glad for at være genvalgt til næstformand for Europa-Parlamentets cyberkrigsudvalg, hvis mission er at nedkæmpe cybertrusler og desinformationsangreb. Arbejdet har aldrig været vigtigere”, skriver han.