Artikel top billede

(Foto: Dan Jensen)

Russisk hackergruppe tager ansvaret for stort hackerangreb på Litauen

Det baltiske land Litauen blev mandag ramt af et stort ddos-angreb, som gik udover både statslige og private tjenester. Nu har en russisk hackergruppe taget ansvaret.

Den russiske hackergruppe Killnet har taget ansvaret for et omfattende ddos-angreb på det baltiske land Litauen.

Killnet oplyser ifølge nyhedsbureauet Reuters at angrebet er gengældelse for Litauens beslutning om at blokere for at Rusland kan transportere varer, som er omfattet af internationale sanktioner, gennem landets territorium til den russiske enklave Kaliningrad.

”Angrebet vil fortsætte indtil Litauen løfter blokaden,” siger en talsperson for Killnet til Reuters og fortsætter.

”Vi har ødelagt 1652 web-ressourcer, og det blot hvad vi har nået indtil nu.”

Ramte både offentlige og private

Ifølge det amerikanske medie CNN har angrebet både ramt statslige hjemmesider og private virksomhedet, og angrebet var hovedsageligt rettet mod Litauens såkaldte Secure Data Transfer Network, som bliver brugt af offentlige myndigheder.

”Nogle brugere af Secure National Data Transfer Network har ikke kunne få adgang til tjenesterne, og der arbejdes i øjeblikket på at genetablere driften,” lyder det ifølge CNN’s Litauens nationale center for cybersikkerhed.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
KEYBALANCE A/S
Udvikling og salg af økonomisystemer samt CRM og MPS. Systemer til blandt andet maskinhandlere, vvs-branchen, vognmænd, låsesmede,handelsvirksomheder

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Er der en vej uden om usikker, kostbar og kompleks clouddrift?

Få indsigt i konklusionerne fra en nylig, storstilet undersøgelse fra Computerworld og Veritas med svar fra mere end 100 danske IT-topchefer i detaljer om deres erfaringer med de seneste års bevægelse mod cloudbaserede platforme og services. Derudover får du bud på, hvordan man som virksomhed både høster fordelene ved øget clouddrift og et stigende antal leverandører. Vel at mærke samtidig med, at man får det overblik, som gør det muligt at drive infrastrukturen sikkert og effektivt.

05. oktober 2023 | Læs mere


OT-sikkerhed i produktionsmiljøer - hvor kommer truslerne fra og hvordan opnår I optimal modstandsdygtighed overfor cyberangreb?

Til trods for den intense fokus på cybersikkerhed og NIS2 er mange produktionsvirksomheder og organisationer stadig usikre på, hvad de konkret skal gøre for at sikre, at de lever op til direktivets nye skærpede krav, når det gælder risikostyring, dokumentation og indberetning samt kravene om at garantere sikkerheden igennem hele forsyningskæden – og det ansvar, der følger med.

10. oktober 2023 | Læs mere


Øg virksomhedens agilitet med modulære og fleksible forretningssystemer

Hvordan kan kravet til øget fleksibilitet og agilitet afspejles i din virksomheds valg af forretningssystemer? Med udgangspunkt i Microsoft Dynamics 365-platformen giver vi i webinaret inspiration til, hvordan du bliver i stand til at reagere hurtigt på skiftende markedsvilkår, begivenheder og kriser, der kan udfordre din forretning.

11. oktober 2023 | Læs mere