Artikel top billede

(Foto: Dan Jensen)

Russisk hackergruppe tager ansvaret for stort hackerangreb på Litauen

Det baltiske land Litauen blev mandag ramt af et stort ddos-angreb, som gik udover både statslige og private tjenester. Nu har en russisk hackergruppe taget ansvaret.

Den russiske hackergruppe Killnet har taget ansvaret for et omfattende ddos-angreb på det baltiske land Litauen.

Killnet oplyser ifølge nyhedsbureauet Reuters at angrebet er gengældelse for Litauens beslutning om at blokere for at Rusland kan transportere varer, som er omfattet af internationale sanktioner, gennem landets territorium til den russiske enklave Kaliningrad.

”Angrebet vil fortsætte indtil Litauen løfter blokaden,” siger en talsperson for Killnet til Reuters og fortsætter.

”Vi har ødelagt 1652 web-ressourcer, og det blot hvad vi har nået indtil nu.”

Ramte både offentlige og private

Ifølge det amerikanske medie CNN har angrebet både ramt statslige hjemmesider og private virksomhedet, og angrebet var hovedsageligt rettet mod Litauens såkaldte Secure Data Transfer Network, som bliver brugt af offentlige myndigheder.

”Nogle brugere af Secure National Data Transfer Network har ikke kunne få adgang til tjenesterne, og der arbejdes i øjeblikket på at genetablere driften,” lyder det ifølge CNN’s Litauens nationale center for cybersikkerhed.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Itm8 | IT Relation A/S
Outsourcing, hosting, decentral drift, servicedesk, konsulentydelser, salg og udleje af handelsvarer, udvikling af software.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Bliv klar til AI Act: Det vil påvirke både din udvikling, drift og organisation

Fordelene ved at anvende kunstig intelligens bliver stadig mere udtalte, og både som virksomhed og myndighed er det i stigende grad uholdbart ikke at udforske mulighederne. Men der er også risici forbundet på den nye teknologi, og på dette formiddagsseminar ser vi på, hvordan verdens første regulatoriske kompleks – EUs kommende AI Act – adresserer behovet for en etisk, ansvarlig og kontrolleret anvendelse af AI.

20. august 2024 | Læs mere


Det Digitale Produktpas

Kom med og hør om, hvordan du kommer i gang med at sikre din virksomhed er klar til Det Digitale Produktpas. Vi sætter fokus på, hvordan du bliver klædt på til at få styr og struktur på dine data, samt hvilke krav du skal sætte til dine leverandører og andre i din værdikæde, for at sikre den nødvendige information er tilgængelig.

21. august 2024 | Læs mere


Cyber Security Summit 2024

På Cyber Security Summit får du indsigt i det aktuelle trusselslandskab, overblikket over de nyeste værktøjer og trends indenfor sikkerhedsløsninger, indsigt i de relevante rammeværktøjer og krav samt de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

27. august 2024 | Læs mere