Artikel top billede

(Foto: Jeremy Bezanger)

Italien tæt på aftale med Intel om kæmpe chip-fabrik

Italien og Intel er ved at indgå en aftale med Intel til en samlet værdi til 36,5 milliarder kroner, so skal bruges til chipproduktion i det sydeuropæiske land.

Italien er tæt på at indgå en aftale til en værdi af fem milliarder dollar – svarende til 36,5 milliarder kroner – med Intel om skabelsen af en chipfabrik og produktion af halvledere i landet.

Det skriver Reuters.

Det sker som et led i Intels strategi om samlet at investere 88 milliarder dollar – 642 milliarder kroner – for at opskalere chipproduktionen i Europa.

Ifølge mediet vil Italien være villige til at betale op til 40 procent af investeringen.

Europa-Kommissionen har tidligt på året stillet 15 milliarder euro (112 milliarder kroner) til rådighed til offentlige og private investeringer i halvlederproduktion frem mod 2030. Det er et fokusområde for EU’s side at opskalere produktionen i Europa.

"Vores kommende investeringer er et kæmpestort skridt for både Intel og Europa. EU's ”Chip act” vil styrke private virksomheder og stater i deres arbejde for at forbedre Europas position i halvleder-industrien," sagde Intels topchef Pat Gelsinger i en pressemeddelelse, da han tilbage i foråret annoncerede den store milliardstrategi fra den amerikanske chipproducent.

Dengang blev det også nævnt, at der ville blive foretaget investeringer i Polen, Spanien og Italien – samt igangværende investeringer i Tyskland, Irland og Frankrig.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
KEYBALANCE A/S
Udvikling og salg af økonomisystemer samt CRM og MPS. Systemer til blandt andet maskinhandlere, vvs-branchen, vognmænd, låsesmede,handelsvirksomheder

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
EA Excellence Day

Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu? Det kan du her høre mere om og blive inspireret af på denne konference, hvor du også får lejlighed til at drøfte dette med ligesindede.

23. april 2024 | Læs mere


AI Business Excellence Day – sådan folder du mulighederne ud

Mange danske virksomheder har eksperimenteret med AI-projekter af begrænset omfang, men kun de færreste har for alvor udforsket mulighederne i storskala. Det gør vi her! Du vil blandt andet få mulighed for at se eksempler på, hvordan AI kan anvendes som accelerator i storskala og skubber til grænserne for, hvordan det er muligt at integrere teknologien, så potentialet for alvor foldes ud.

24. april 2024 | Læs mere


Unbreakable - sådan sikrer du dig vedvarende og uafbrudt adgang til dine data

Vi dykker ned i værdien af en stabil og pålidelig storage-platform og hvilke muligheder der findes, for at sikre den højeste grad af redundans og tilgængelighed. Områder som date-beskyttelse og cyber-sikkerhed vil også blive berørt.

25. april 2024 | Læs mere