Artikel top billede

(Foto: Jeremy Bezanger)

Italien tæt på aftale med Intel om kæmpe chip-fabrik

Italien og Intel er ved at indgå en aftale med Intel til en samlet værdi til 36,5 milliarder kroner, so skal bruges til chipproduktion i det sydeuropæiske land.

Italien er tæt på at indgå en aftale til en værdi af fem milliarder dollar – svarende til 36,5 milliarder kroner – med Intel om skabelsen af en chipfabrik og produktion af halvledere i landet.

Det skriver Reuters.

Det sker som et led i Intels strategi om samlet at investere 88 milliarder dollar – 642 milliarder kroner – for at opskalere chipproduktionen i Europa.

Ifølge mediet vil Italien være villige til at betale op til 40 procent af investeringen.

Europa-Kommissionen har tidligt på året stillet 15 milliarder euro (112 milliarder kroner) til rådighed til offentlige og private investeringer i halvlederproduktion frem mod 2030. Det er et fokusområde for EU’s side at opskalere produktionen i Europa.

"Vores kommende investeringer er et kæmpestort skridt for både Intel og Europa. EU's ”Chip act” vil styrke private virksomheder og stater i deres arbejde for at forbedre Europas position i halvleder-industrien," sagde Intels topchef Pat Gelsinger i en pressemeddelelse, da han tilbage i foråret annoncerede den store milliardstrategi fra den amerikanske chipproducent.

Dengang blev det også nævnt, at der ville blive foretaget investeringer i Polen, Spanien og Italien – samt igangværende investeringer i Tyskland, Irland og Frankrig.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Advania Danmark A/S
Hardware, licenser, konsulentydelser

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
MS Power Platform

På dette seminar kan du høre mere om mulighederne i Power Apps, og hvordan du kommer igang med at skabe værdi med Microsofts low code/no code-platform. Du kan også få inspiration fra organisationer, der i dag allerede er godt i gang og som har gjort sig deres erfaringer med platformen. Hvad virker? Og hvad virker ikke?

28. september 2022 | Læs mere


Strategisk brug af cloud: Få styr på compliance, infrastruktur og industry clouds

På denne konference klæder vi dig på at træffe de strategiske de valg, som der ligger bag hybrid cloud. Og vi går i dybden med de compliance- og sikkerhedsmæssige udfordringer og beslutninger der følger med cloud-løsninger

29. september 2022 | Læs mere


Årets CISO 2022 - Sådan arbejder du med sikkerhed, systemer og ledelse

I både offentlige og private organisationer er der behov for at uddanne, rekruttere og fastholde de bedste it-sikkerhedsfolk, fordi sikkerhedsudfordringerne konstant forandres. Derfor sætter vi fokus på best practice inden for it-sikkerhed, og vi vil samtidig fremhæve de personer i Danmark, der gør et ekstra stykke arbejde for at styrke den digitale sikkerhed. Vi hylder derfor årets CISO 2022 på denne konference.

05. oktober 2022 | Læs mere


CIO
Stort CIO-interview: Lemvigh-Müllers milliard-omsætning er blevet digital