Artikel top billede

(Foto: Lars Jacobsen)

7-Eleven nægter at betale ransomware til hackere efter kæmpe-angrebet mandag

7-Eleven vil ikke betale så meget som en krone til de hackere, der mandag morgen lykkedes med at lægge selskabet ned med ransomware.

7-Eleven vil ikke betale så meget som en krone i løsesum til de hackere, der med et succcesfuld ransomware-angreb mandag fik selskabet til akut at lukke samtlige sine 175 butikker i Danmark.

“Vi har søgt rådgivning om det, og vi er blevet rådgivet til ikke at gå i dialog med dem [hackerne, red] og dermed heller ikke overføre pegne - og det har vi valgt ikke at gøre,” siger direktør Jesper Østergaard til TV 2.

Han fortæller, at ransomwaren, der ramte selskabets betalingssystemer, har ligget i dvale i systemerne i ‘nogen tid,’ inden den mandag blev aktiveret.

7-Eleven aner ikke, hvordan ransomwaren er kommet ind i systemerne.

Det er tidligere kommet frem, at 7-Eleven i kølvandet på angrebet mandag morgen modtog et krav om betaling af en løsesum på en million dollar betalt i kryptovalutaen xmr.

"I will help you to unlock all the data of your company. If we don´t receive xmr in five days, we will throw away the private key, you will never be able to decrypt these documents. If you have any questions please contact…” lød det i beskeden fra hackerne.

Selskabet meldte straks angrebet til politiet og har siden natten til tirsdag gradvist åbnet for sine butikker, hvoraf flere kører på lokale driftsløsninger.