Artikel top billede

Dell lukker og slukker i Rusland

Først trak de slaget ud, og endelig er de sidste kontorer i krigsnationen lukket og slukket. Nu har Dell trukket sig helt ud af Rusland.

Dell Technologies lukker alle sine kontorer i Rusland.

Dermed slutter Dell sig til listen af virksomheder, der siden Ruslands invasion af Ukraine i februar har trukket sine forretninger ud af det krigsførende land.

Det skriver Reuters.

Og denne tilbagetrækning kan være en af dem, der rammer Rusland ekstra hårdt, da Dell er en vital leverandør af servere i Rusland.

Allerede tilbage i februar suspenderede computerselskabet salget i Ukraine og Rusland i og meddelte, at man ville overvåge situationen i beslutningen om, hvad der videre skulle ske.

"I midten af ​​august lukkede vi vores kontorer og indstillede alle russiske operationer," fortæller Dells talsmand, Mike Siemienas, nu til Reuters.

"Tilbage i februar traf vi beslutningen om ikke at sælge, servicere eller supportere produkter i Rusland, Hviderusland og Donetsk- og Luhansk-regionerne i Ukraine ud over Krim, der allerede er omfattet af embargo," lyder det.

Det russiske industriministerium har i fredags - 26. august - meldt ud, at mange af de forskere og ingeniører, der arbejder for Dell i Rusland, allerede er blevet tilbudt nye job, efter medierapporter gjorde klart, at virksomheden var ved at trække sig helt fra Rusland.