Artikel top billede

(Foto: Pixabay)

Ukraines it-hær hacker brutal lejehærs rekrutteringsportal

Wagner-gruppen, der af mange anses for at være tæt tilknyttet den russiske stats forlængede arm i flere af verdens konfliktområder, og som også anklages for at være aktive med lejesoldater i Ukraine, er blevet hacket af den ukrainske it-hær.

Den ukrainske it-hær har hacket en hjemmeside, som den berygtede Wagner-gruppe hævdes at stå bag.

Det oplyser Mykhailo Fedorov, der er den ukrainske minister for digital transformation på den krypterede beskedtjeneste Telegram.

Flere medier har i forbindelse med krigen i Ukraine oplyst, hvordan Wagner-gruppen forsøger at rekruttere indsatte i de russiske fængsler til at kæmpe i Ukraine.

Og det er netop denne rekrutteringsportal, hvor Wagner-gruppen rekrutterer russiske fanger til fronten i Ukraine, som den ukrainske it-hær altså påstår at have hacket.

På den hackede hjemmeside bliver man mødt af brutale billeder fra det, der må formodes at være dræbte Wagner-lejesoldater samt en tekstboks, som de ukrainske hackere har efterladt.

Beskeden lyder:

"Den ukrainske it-hær her. Vi har nu alle persondata på hjemmesiden. Velkommen til Ukraine. Vi venter på jer."

Den ukrainske minister har tilføjet en lignende besked til screenshotet, han har delt på Telegram.

"Vi har alle personlige data på lejesoldaterne. Alle bødler, mordere og voldtægtsmænd vil blive straffet hårdt. Hævn er uundgåelig," skriver Mykhailo Fedorov.

Wagner-gruppen har tjent tykt på at leje brutale lejesoldater ud til konflikter i hele verden - blandt andet også i Ukraine.

Gruppen kædes sammen med krigsforbrydelser i både Mellemøsten og Afrika.