Fuckseoghor.dk dømt til lukning

Internetfirmaet Cub4 skal omgående overdrage domænet Fuckseoghor.dk til Aller-koncernen, der ejer Se og Hør. Det skyldes ikke mindst, at Cub4 har solgt huer med påskriften "Fuck Se og Hør" via sitet, som er blevet drevet af to drenge med tilknytning til firmaet. Cub4 er glad for at undgå sagsanlæg fra den mægtige Aller-koncern.

Aller-koncernen - der blandt andet udgiver Se og Hør - har krav på domænenavnene fuckseoghor.dk og fuckseoghør.dk, som det lille internetfirma Cub4 fra Fredericia hidtil har ejet.

Sådan lyder afgørelsen fra Klagenævnet for Domænenavne, der har behandlet sagen, efter at Aller har klaget over domæne-navnene.

De to adresser - der har linket til samme indhold - har budt på et debatforum samt en net-butik, hvor det har været muligt at købe huer med påskriften "Fuck Se og Hør". Desuden er der blevet udbudt emailadresser.

Ærgerligt at tabe

Blandt andre har Robinson-deltageren Biker-Jens båret en hue, efter han så sig gal på ugebladet på grund af skærmydsler efter en ekspedition.

- Det er jo ærgerligt, at vi har tabt sagen. Men vi er da glade for, at Aller ikke lægger sag an mod os. Så længe sagen ikke koster os penge, gør det ikke noget. Det har jo bare været en gimmick, siger Palle Hansen, direktør i Cub4.

De to domænenavne blev registreret 1. februar i år af Palle Hansen.

Det skete på vegne af et "par knægte", som endnu ikke er fyldt 18 år, og som har deres gang i Palle Hansens firma, fortæller han.

De to knægte har kørt debatten, ligesom de har designet siden, fortæller Palle Hansen, der betegner siden som "fis og ballade".

- Vi har bare stået for det juridiske med pengene, ligesom vi har stået for distribution og betaling af huerne, fordi knægtene ikke er fyldt 18 år. Det har da været meningen, at domænerne skulle overdrages til de to gutter, men sagen blev låst, da Aller klagede for syv måneder siden, så det har ikke kunnet lade sig gøre, siger Palle Hansen.

Han lægger dog ikke skjul på, at han deler de to drenges holdning til Se og Hør, som han ikke mener er noget godt ugeblad.

- Men det er klart, at jeg heller ikke ville synes, at det var sjovt, hvis nogen havde en hjemmeside, der hed "Fuckcub4". Alligevel synes jeg, at Se og Hør har været meget sensitive. Alle kan jo se, at det er for sjov, siger Palle Hansen.

Fuck har en negativ klang
Den holdning deler Klagenævnet for Domænenavne imidlertid ikke. Nævnet fastslår i sin afgørelse, at det er klart, at brugen af ordet "fuck" er negativ i den pågældende sammenhæng.

Alligevel er det væsentligste, at der er blevet solgt huer på sitet. Det betyder nemlig, at der er tale om et kommercielt site, der lukrerer på Se og Hør-varemærket.

Det er i strid med både varemærkeloven og markedsføringsloven, fastslår nævnet, der dog har været splittet i sagen.

Et medlem - Jeppe Juul fra Danske Aktive Forbrugere - mener nemlig, at krænkelsen har hørt under ytringsfrihedens grænser, og at det har været åbenlyst, at salget af huer ikke har været formålet med fuckseoghor.dk.

Den holdning deler resten af klagenævnet imidlertid ikke.

I Fredericia ærgrer Palle Hansen sig.

- Jeg tror, at vi havde vundet sagen, hvis vi kun havde haft debatforummet og ikke havde haft noget salg af huer, siger han.

Relevant link

http://www.domaeneklager.dk/uploads/536og357-fuckseoghordkogfuckseoghoerdk.pdf" target="_new">Klagenævnets afgørelse (pdf)




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Ciklum ApS
Offshore software- og systemudvikling.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
AI Business Excellence Day – sådan folder du mulighederne ud

Mange danske virksomheder har eksperimenteret med AI-projekter af begrænset omfang, men kun de færreste har for alvor udforsket mulighederne i storskala. Det gør vi her! Du vil blandt andet få mulighed for at se eksempler på, hvordan AI kan anvendes som accelerator i storskala og skubber til grænserne for, hvordan det er muligt at integrere teknologien, så potentialet for alvor foldes ud.

24. april 2024 | Læs mere


Unbreakable - sådan sikrer du dig vedvarende og uafbrudt adgang til dine data

Vi dykker ned i værdien af en stabil og pålidelig storage-platform og hvilke muligheder der findes, for at sikre den højeste grad af redundans og tilgængelighed. Områder som date-beskyttelse og cyber-sikkerhed vil også blive berørt.

25. april 2024 | Læs mere


OT og IT: Modernisér produktionen og byg sikker bro efter et årelangt teknologisk efterslæb

Moderne produkter skal have mere end strøm for at fungere – og deres navlestreng skal ikke klippes når de forlader fabrikshallen. På denne konference kan du derfor lære mere om hvordan du får etableret det sikre setup når der går IT i OT.

30. april 2024 | Læs mere