Artikel top billede

(Foto: Alexander Haslund)

DSV-CIO Jesper Riis begyndte med it-afdeling med 450 ansatte - nu er den på mere end 2.000: Sådan har han forandret hele it-organisationen

Interview: Det er en enorm it-organisation, DSV's top-CIO Jesper Riis i dag står i spidsen for. Siden han tiltrådte, er den vokset med over 1.500 ansatte, og den er forandret fuldstændig "Jeg lavede organiseringen om, og rettede den mere ind mod forretningen," siger han.

Premium Kun for abonnenter
Det får du i artiklen
  • Sådan har CIO Jesper Riis forandret it-organisationen hos DSV
  • Hvordan Jesper Riis har oplevet de seneste over syv år hos den danske transport- og logistikkæmpe
  • Hvordan han har organiseret sig med ledelsesteams omkring ham
1.208
6:15 min
DSV's gigantisk hovedkvarter ved Hedehusene tæt på Roskilde med tusindvis af kvadratmeter domicil og logistikfaciliteter er på toppen af en intens opkøbsbølge vokset til et af de største transport- og logistikselskaber i verden.

75.000 medarbejdere arbejder nu for DSV. Alene i DSV's it-organisation, ledet af top-CIO Jesper Riis, er der over 2.000 ansatte.

For at sætte det lidt i perspektiv er DSV's it-organisation nu ikke langt fra at have lige så mange medarbejdere som hele danske Haldor Topsøe, som Jesper Riis netop var CIO hos, inden han i foråret 2015 skiftede til DSV.

På den vis har Jesper Riis på tætteste hold fulgt den enorme vækst i DSV ved nu at råde over en globalt it-organisation, der på under otte år er blevet mere end tre gange så stor.

Det har krævet en helt særlig organisering for at kunne absorbere det enorme vokseværk i it. En organisering Jesper Riis tegnede op kort efter, at han kom til DSV.

Det fortæller han i et stort interview med Computerworld.

Eksklusivt Premium-indhold for abonnenter