Artikel top billede

(Foto: Anthony Quintano.)

Facebook-ejeren Meta gør klar til kæmpe fyringsrunde

Facebooks moderselskab Meta lægger an til den største fyringsrunde i selskabets historie.

Snart vil Meta orientere sine medarbejdere om, at der er en stor fyringsrunde på vej.

Og det vil blive den største prikkerunde i selskabets 18 årige historie, skriver Wall Street Journal.

Fyringer, der forventes at begynde denne uge, kommer i kølvandet på corona-perioden, hvor selskabet ansatte voldsomt mange medarbejdere.

Men nu ser økonomien ud til at være vendt for verdens største sociale medie.

Afskedigelser forventes at ramme mange tusinde medarbejdere, og en annoncering herom er planlagt til at udkomme onsdag.

I slutningen af september havde Meta 87.000 ansatte i det hele. I 2020 og 2021 ansatte selskabet 27.000 nye medarbejdere, og alene for de første 9 måneder af 2022 er der blevet ansat over 15.000.

Ledere fra selskabet skulle have oplyst medarbejderne om, at alt ikkenødvendig rejseaktivitet skulle indstilles denne uge, fremgår det.

Metas aktiekurs er faldet med 70 procent i år, og selskabet har tidligere understreget, at man påvirkes af de makroøkonomiske tendenser.

Samtidig udsættes Facebook for hård konkurence fra TikTok og dertil rammer Apples privacy-ændringer selskabets indtjening hårdt.

Fyringer og ansættelsesstop i tech-industrien

Flere stort tech-selskaber har meddelt, at den nuværende økonomiske situation vil resultere i afskedigelser eller som minimum et ansættelsesstop.

Microsoft har eksekveret på fyringer og indført ansættelsesstop. AWS og Amazon har indført ansættelsesstop og den kinesiske chipgigant Biren har fyret tusinder.

Herhjemme har fintech-selskabet Pleo fyret 150 medarbejdere.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Ciklum ApS
Offshore software- og systemudvikling.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
AI Business Excellence Day – sådan folder du mulighederne ud

Mange danske virksomheder har eksperimenteret med AI-projekter af begrænset omfang, men kun de færreste har for alvor udforsket mulighederne i storskala. Det gør vi her! Du vil blandt andet få mulighed for at se eksempler på, hvordan AI kan anvendes som accelerator i storskala og skubber til grænserne for, hvordan det er muligt at integrere teknologien, så potentialet for alvor foldes ud.

05. december 2023 | Læs mere


Teknologien bliver den næste konkurrencedefinerende slagmark – sådan forbereder du dig

Få bud på, hvordan du kan tænke IT-planlægning som en løbende strategisk proces frem for noget, der foregår fra enkeltprojekt til enkeltprojekt. Herunder hvordan strategisk brug af IT giver dig et stærkt grundlag for at orkestrere kundeoplevelser, kunderelevans og produktivitetsforbedringer.

06. december 2023 | Læs mere


People Tech 2023: Sådan gør du din gode arbejdsplads endnu bedre

Du får indsigt i de nyeste trends, hvor udviklingen går hen, masser af inspiration fra andres erfaringer samt god tid til netværk – og værdifuld indsigt i mulighederne for at effektivisere løn- og HR-processer, understøtter nye arbejdsformer og helt basalt skabe grundlaget for at skabe en bedre og mere attraktiv arbejdsplads.

13. december 2023 | Læs mere