Artikel top billede

(Foto: Sam Oxyak)

Google trækker russiske myndigheder i retten – vil have returneret beslaglagt formue

Googles russiske datterselskab lægger nu sag an mod russiske statsfogeder.

Googles russiske datterselskab, som ellers har erklæret sig konkurs i landet, tager et sidste åndedræt og anlægger nu sag mod statsfogeder, som er myndigheder, der udfører domstolenes afgørelser.

Det skriver Reuters.

Tilbage i maj beslaglagde og frøs russiske fogeder Google Ruslands aktiver og bankkonti, som det var blevet pålagt at betale i slutningen af ​​sidste år.

De russiske myndigheder har ikke reageret på Reuters anmodning om en kommentar.

Nyhedsbureauet RIA skrev tilbage i august, at en russisk domstol havde afvist Googles krav om, at de en milliard rubler (130 millioner kroner), der blev beslaglagt af de russiske myndigheder tilbage i sommer.

I alt har Google Rusland fået beslaglagt omkring en milliard danske kroner.

Retten godkendte i september Google Ruslands konkursbegæring.

Flere tjenester bliver

Google har tidligere trukket alle sine betalingstjenester som Google Play og Youtubes betalingsfunktioner fra landet, mens de gratis funktioner har været tilgængelige.

Og overtagelsen af bankkontoen kommer faktisk lige i kølvandet på, at det russiske styre har meldt ud, at landet ikke vil blokere for Youtube trods mange trusler.

Googles gratis tjenester vil fortsat være tilgængelige i landet på trods af konkursbegæringen, oplyser selskabet.

"Folk i Rusland stoler på vores tjenester... og vi vil fortsætte med at holde gratis tjenester som Search, YouTube, Gmail, Maps, Android og Play tilgængelige," meddeler Google.