Artikel top billede

Frankrig forbyder Office 365 og Google Workspace i skolerne

Frankrig har forbudt Office 365 og Google Workspace i de franske skoler. Det skyldes, at landet ikke tillader, at personlig information lagres på amerikanske servere.

Den franske regering har besluttet, at gratisversionerne af Microsoft Office 365 og Google Workspace skal forbydes i landets skoler.

Det sker blandt andet, fordi de to platforme lagrer personlige data på amerikanske servere og dermed ikke lever op til kravene til persondata.

Det beretter The Register.

Det franske ministerium for national uddannelse henviser til, at platformene er i strid med både GDPR og med Schrems II.

Den tyske delstat Essen besluttede allerede i 2019 noget lignende, så den franske beslutning er ikke den første af sin slags.

Samtidig har man i Danmark haft hele Chromebook-sagen, der har skabt problemer i flere af landets skoler.

Det franske ministerium for national uddannelse har på sin hjemmeside oplistet en række forslag til software og tjenester, der kan benyttens uden at komme i karambolage med hverken fransk eller europæisk lovgivning.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
KEYBALANCE A/S
Udvikling og salg af økonomisystemer samt CRM og MPS. Systemer til blandt andet maskinhandlere, vvs-branchen, vognmænd, låsesmede,handelsvirksomheder

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Er der en vej uden om usikker, kostbar og kompleks clouddrift?

Få indsigt i konklusionerne fra en nylig, storstilet undersøgelse fra Computerworld og Veritas med svar fra mere end 100 danske IT-topchefer i detaljer om deres erfaringer med de seneste års bevægelse mod cloudbaserede platforme og services. Derudover får du bud på, hvordan man som virksomhed både høster fordelene ved øget clouddrift og et stigende antal leverandører. Vel at mærke samtidig med, at man får det overblik, som gør det muligt at drive infrastrukturen sikkert og effektivt.

05. oktober 2023 | Læs mere


Hvor kommer cybertruslerne fra i OT-miljøer?

Sammen med en række eksperter vil du blive indviet, hvilke udfordringer virksomheder typisk skal forholde sig til, for at sikre OT-miljøet mod udefrakommende trusler og cyberangreb.

10. oktober 2023 | Læs mere


Øg virksomhedens agilitet med modulære og fleksible forretningssystemer

Hvordan kan kravet til øget fleksibilitet og agilitet afspejles i din virksomheds valg af forretningssystemer? Med udgangspunkt i Microsoft Dynamics 365-platformen giver vi i webinaret inspiration til, hvordan du bliver i stand til at reagere hurtigt på skiftende markedsvilkår, begivenheder og kriser, der kan udfordre din forretning.

11. oktober 2023 | Læs mere