IBM's konkurrenter skal overveje pc-salg

IBM's salg af selskabets pc-division sætter øget fokus på konkurrenterne - især HP, der hidtil har haft samme strategi som IBM. HP-topchef Carly Fiorina har dog ingen planer om at sælge. Analytikere vurderer, at blot tre producenter vil dominere totalt i 2007.

Efter IBM's frasalg af hele koncernens pc-forretning til kinesiske Lenovo for sammenlagt 9,7 milliarder kroner vil også konkurrenten Hewlett-Packard komme under øget pres for at frasælge sin pc-forretning.

Analytikere vurderer dog, at Hewlett-Packard vil fastholde sin pc-forretning og endda lægge sig ekstra i selen for at vise, hvorfor enheden er en vigtig strategisk del af selskabet.

Hewlett-Packard og IBM har hidtil lignet hinanden, i det begge selskabers pc-forretninger i de seneste mange år især har satset på at sælge hardware og konsulentbistand til større virksomheder.

Luft til at fokusere
Denne strategi afbrød IBM i går, da selskabet solgte hele sin pc-forretning til Kinas største computer-producent, Lenovo.

Salget giver IBM mere luft til at kunne fokusere på selskabets mere lukrative forretningsenheder for konsulentbistand og chipdesign, mens konkurrenter som Dell og HP konkurrerer hårdt om pc-markedet, hvor priser og indtjening er under voldsomt pres.

Selv om analytikere finder IBM's træk smart, afviser HP enhver tanke om, at selskabet vil følge trop.

Topchef Carly Fiorina fastslog da også tidligere på ugen, at HP nu har den rigtige portefølje, den rigtige strategi, de rigtige produkter og desuden er aktiv på de rigtige markeder.

HP's pc-forretning omsatte i regnskabsåret 2004 for godt 141 milliarder kroner mod blot 84 milliarder kroner i 2002. Det ændrer dog ikke på, at divisionen fortsat har svært ved for alvor at tjene penge.

Analysehuset Gartner vurderer, at tre hovedproducenter af pc'er vil dominere markedet totalt i 2007. Det kan i givet fald betyde, at HP på sigt vil købe konkurrenter op, fremfor at sælge sin pc-division.

Gartner forventer, at udskiftningen af pc'er hos både private samt i virksomheder og i det offentlige vil føre til stort pc-salg i 2005, hvorefter salget vil falde igen.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Targit A/S
Udvikling og salg af software til business intelligence.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
OT og IT: Modernisér produktionen og byg sikker bro efter et årelangt teknologisk efterslæb

Moderne produkter skal have mere end strøm for at fungere – og deres navlestreng skal ikke klippes når de forlader fabrikshallen. På denne konference kan du derfor lære mere om hvordan du får etableret det sikre setup når der går IT i OT.

30. april 2024 | Læs mere


Roundtable for sikkerhedsansvarlige: Hvordan opnår man en robust sikkerhedsposition?

For mange virksomheder har Zero Trust og dets principper transformeret traditionelle tilgange til netværkssikkerhed, hvilket har gjort det muligt for organisationer at opnå hidtil usete niveauer af detaljeret kontrol over deres brugere, enheder og netværk - men hvordan implementerer man bedst Zero Trust-arkitekturer i et enterprise set up? Og hvordan muliggør Zero Trust-arkitekturen, at organisationer opnår produktivitetsfordele med AI-værktøjer samtidig med, at de forbliver sikre i lyset af fremvoksende trusler?

01. maj 2024 | Læs mere


ERP-trends 2024

Bliv derfor inspireret til, hvordan du kan optimere dine systemer og processer når af nogle af de fremmeste eksperter på ERP-markedet dele deres iagttagelser af det aktuelle marked og vurderinger af, hvad vi har i vente de kommende 3-5 år. Vi sætter også fokus på, hvordan udviklingen kommer til at påvirke din organisation, hvordan du bedst forbereder og planlægger ERP-indsatsen og om, hvilke faldgruber du skal være opmærksom på.

02. maj 2024 | Læs mere