Peoplesoft kapitulerer: Ja til Oracle

I dag har Peoplesofts bestyrelse sagt til at lade virksomheden overtage af konkurrenten Oracle efter at have kæmpet imod overtagelsen i halvandet år. Bestyrelsen har accepteret en pris på godt 149 kroner per aktie og har samtidig accepteret, at et Oracle-datterselskab overtager samtlige udestående aktier i Peoplesoft.

Den uendelige historie har fået en afslutning. I dag har bestyrelsen i Peoplesoft accepteret at lade virksomheden overtage af ærkekonkurrenten Oracle, der har kæmpet for at gennemføre et fjendtligt overtagelsesforsøg af Peoplesoft i mere end et år.

Et Oracle-datterselskab er blevet oprettet specielt til formålet tager sig af selve overtagelsen.

Prisen bliver ifølge en pressemeddelelse knap 149 kroner per aktie.

Den totale sum for overtagelsen løber dermed op i 58 milliarder kroner, hvilket er langt mere, end de oprindelige bud. Den hårdnakkede kamp mod overtagelsen har med andre ord i høj grad kunnet betale sig for Peoplesoft.

Ifølge aftalen vil Oracle revidere sit stående tilbud inden onsdag, og tilbuddet vil være gældende indtil 28. december og vil endda kunne forlænges herudover.

I Danmark iagttager man total tavshed og henviser til selskabets amerikanske pr-chef.

Kryb til korset

Peoplesofts bestyrelse anbefaler, at virksomhedens aktionærer kryber til korset og sælger deres aktier til Oracle, der efter at tilbuddet løber ud, gennemfører fusionen og køber samtlige udestående Peoplesoft-aktier til tilbudskursen på godt 149 kroner.

? Efter nøje overvejelser er vi nået frem til, at det reviderede tilbud (fra Oracle, red.) giver Peoplesofts aktionærer en god pris for deres aktier og er et væsentligt bedre tilbud end det sidste fra oktober. Vi lykønsker Peoplesofts ansatte, der har ydet en fantastisk indsats under vanskelige forhold og takker kunderne, der har købt vores produkter, siger George Battle, formand for Peoplesofts transaktionskomité i en pressemeddelelse.

Om overtagelsen nu går igennem afhænger af de relevante myndigheders godkendelse og af, at et tilstrækkeligt stort antal aktier sælges uden kamp.




IT-JOB

Cognizant Technology Solutions Denmark ApS

Senior Delivery Manager

Udviklings- og Forenklingsstyrelsen

Test Manager med agilt mindset
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Hewlett-Packard ApS
Udvikling og salg af software, hardware, konsulentydelser, outsourcing samt service og support.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Parathed – Hvad gør din virksomhed, når I bliver ramt?

Cyberkriminalitet vokser som bekendt eksplosivt i takt med digitaliseringen i disse år og det kan være voldsomt dyrt at blive hacket. Potentielt kan det lægge jeres forretning helt ned, så I ikke kan rejse jer igen. Har jeres virksomhed styr på cybersikkerheden i en tid, der kalder på oprustning? Bliv inspireret til, hvad du som virksomhed kan gøre for at sikre virksomheden og medarbejdere, så I kan gå sikkert ind i fremtiden.

21. maj 2024 | Læs mere


Computerworld Summit 2024

Vi kigger ind i scenariet for fremtiden it-afdeling og hvordan virksomheden bedst muligt udnytter både nye og etablerede teknologier til at understøtte vækst og dermed sikre overlevelse i en konkurrencepræget verden.

23. maj 2024 | Læs mere


Den digitale trussel er konstant, kompleks og stadigt stigende - også i den offentlige sektor

I dagens Danmark har vi indrettet os sådan, at alt kommunikation mellem det offentlige og borgerne foregår på forskellige digitale platforme, hvilket gør både borgerne og de offentlige institutioner skrøbelige overfor cyberkriminalitet. Samtidig lyder det fra rapporter, at de offentliges it-systemer er støvede og fulde af teknisk gæld. Dette er en farlig cocktail for de offentlige institutioner, men en særdeles lækker drink for cyber-kriminelle.

28. maj 2024 | Læs mere