Mandagens aviser om it

Aston-direktør til tops i Microsoft. Teleselskaber går sammen. Regeringen bekymret for pris på åbne standarder. Folkeskoler køber forkert it. Svindel tynger tillid til prisagenter.

Aston-direktør til tops i Microsoft
Mogens Munkholm Elsberg ryger nu helt til tops i Microsoft-koncernen, efter at han i al hemmelighed er blevet hentet fra Aston til software-giganten, hvor han bliver den højest placerede dansker med ansvar for det globale salg af Navision-produkter i Business Solutions-divisionen. Mogens Elsberg har siden 2001 ledet Aston IT, hvor han afløste Peter Warnøe som chef. (Børsen)

Teleselskaber går sammen
Fusioner, opkøb og sammenlægninger vil tiltage i den danske telebranche, vurderer netselskabet Butler Networks, der venter at få kundebasen halveret. Teleselskaberne jagter større indtjening, og Butler Networks regner med at kundeantallet i løbet af nogle år vil dykke til 20 fra de nuværende 35. (Berlingske Tidende)

Regeringen bekymret for pris på åbne standarder
Videnskabsminister Helge Sander vil først have regnet på prisen før end der stilles krav om at elektronisk udveksling af dokumenter og informationer sker i åbne formater, som ingen leverandør hersker over. Oppositionen undrer sig over regeringens fokus på økonomi. "Når vi nu står på tærsklen til en kommunalreform, som ingen aner hvad får af økonomiske konsekvenser," siger Morten Helveg Petersen (R). (Berlingske Tidende)

Folkeskoler køber forkert it
Regeringen skal prioritere flere moderne teknologier, hvis danske børn i fremtiden skal tilhøre verdenseliten inden for it. Det er ikke nok at regeringen investerer 370 millioner kroner. "Vil regeringen have børnene med i it-eliten, må den også investere i eksempelvis elektroniske tavler og digitale skoletasker, der øger mobilitet og elevsamarbejde. Skolerne skal uddanne få lærere grundigt i stedet for flere overfladisk," siger Kaj Grønbæk, der er professor ved Aarhus Universitet. (Jyllands-Posten)

Svindel tynger tillid til prisagenter
Forkerte oplysninger hos prisagenterne på internettet truer med at undergrave forbrugernes tillid til portalerne. Forbrugerombudsmanden opfordrer til strammere kurs over for tvivlsomme forhandlere. (Berlingske Tidende)
IT-JOB
Se flere it-job hos
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Brother Nordic A/S
Import og engroshandel med kontormaskiner.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Roundtable: Start opgøret med kompleksitet og det manglende overblik: Få styr på mulighederne og planen

Overblik og kompleksitet er derfor i fokus på dette digitale roundtable, hvor vi deler erfaringer fra digitale ledere i danske virksomheder. Her kan du blandt andet kan høre om, hvordan du bedst muligt sikrer dig overblik og reducerer kompleksiteten af dine it-systemer.

09. marts 2021 | Læs mere


Inspiration til dit næste skridt med Microsoft Dynamics 365

Med Microsoft Dynamics 365 har Microsoft forsøgt at samle alle de grundlæggende funktioner, som en virksomhed har brug for, og de arbejder sammen ved hjælp af smarte virksomhedsapps og en fælles datamodel.

16. marts 2021 | Læs mere


Computerworld Digital Summit Days 2021: Sæt kursen med de rigtige it-beslutninger

Tre dage med unik viden og inspiration til din digitale organisation. Temaerne er digitalisering, it-sikkerhed og intelligent ERP. Du kan være med, når vi sætter ideerne, eksemplerne og de gode digitale erfaringer i centrum. Det sker gennem interaktive debatpaneler, konkrete erfaringer og oplagte keynotes.

23. marts 2021 | Læs mere


Premium
IBM sætter flere navne på topledelsen for sit nye selskab 'NewCo'
Der er blevet sat navne på flere af de aboslutte topposter i IBM's nye driftsselskab, NewCo. Ind til videre fisker IBM inden for egne rækker.
Computerworld
Trump bønfalder Helle Thorning: Giv mig min Facebook-konto tilbage
Facebooks tilsynsråd, der har Helle Thorning-Schmidt i spidsen, har modtaget en erklæring fra Donald Trump, som ønsker at få genoprettet adgangen til sin Facebook og Instagram-konto.
CIO
Har du rost din mellemleder i dag? Snart er de uddøde - og det er et tab
Computerworld mener: Mellemledere lever livet farligt: Topledelsen får konstant ideer med skiftende hold i virkeligheden, og moden går mod flade agile organisationer. Men mellemlederen er en overset hverdagens helt med et kæmpe ansvar. Her er min hyldest til den ofte latterliggjorte mellemleder.
Job & Karriere
IBM Danmark trækker tilbud om frivillige fratrædelser tilbage for stort antal ansatte: "IBM har taget røven på sine ansatte"
Som led i IBM Danmarks store fyringsrunde fik 130 ansatte grønt lys til at forlade selskabet på en frivillig fratrædelsesordning. Men nu har IBM Danmark trukket det oprindelige tilbud tilbage for størstedelen af de ansatte.
White paper
Gør dine medarbejdere til et aktiv i sikkerhedsarbejdet
Vi glemmer hurtigt gode råd og sikkerhedskurser. Men sådan behøver det ikke at være. Moderne træning, opfølgning og simulationer skaber en sikkerhedsorienteret kultur, som minimerer risikoen for, at din virksomhed rammes af ødelæggende cyberangreb.