Mandagens aviser om it

Aston-direktør til tops i Microsoft. Teleselskaber går sammen. Regeringen bekymret for pris på åbne standarder. Folkeskoler køber forkert it. Svindel tynger tillid til prisagenter.

Aston-direktør til tops i Microsoft
Mogens Munkholm Elsberg ryger nu helt til tops i Microsoft-koncernen, efter at han i al hemmelighed er blevet hentet fra Aston til software-giganten, hvor han bliver den højest placerede dansker med ansvar for det globale salg af Navision-produkter i Business Solutions-divisionen. Mogens Elsberg har siden 2001 ledet Aston IT, hvor han afløste Peter Warnøe som chef. (Børsen)

Teleselskaber går sammen
Fusioner, opkøb og sammenlægninger vil tiltage i den danske telebranche, vurderer netselskabet Butler Networks, der venter at få kundebasen halveret. Teleselskaberne jagter større indtjening, og Butler Networks regner med at kundeantallet i løbet af nogle år vil dykke til 20 fra de nuværende 35. (Berlingske Tidende)

Regeringen bekymret for pris på åbne standarder
Videnskabsminister Helge Sander vil først have regnet på prisen før end der stilles krav om at elektronisk udveksling af dokumenter og informationer sker i åbne formater, som ingen leverandør hersker over. Oppositionen undrer sig over regeringens fokus på økonomi. "Når vi nu står på tærsklen til en kommunalreform, som ingen aner hvad får af økonomiske konsekvenser," siger Morten Helveg Petersen (R). (Berlingske Tidende)

Folkeskoler køber forkert it
Regeringen skal prioritere flere moderne teknologier, hvis danske børn i fremtiden skal tilhøre verdenseliten inden for it. Det er ikke nok at regeringen investerer 370 millioner kroner. "Vil regeringen have børnene med i it-eliten, må den også investere i eksempelvis elektroniske tavler og digitale skoletasker, der øger mobilitet og elevsamarbejde. Skolerne skal uddanne få lærere grundigt i stedet for flere overfladisk," siger Kaj Grønbæk, der er professor ved Aarhus Universitet. (Jyllands-Posten)

Svindel tynger tillid til prisagenter
Forkerte oplysninger hos prisagenterne på internettet truer med at undergrave forbrugernes tillid til portalerne. Forbrugerombudsmanden opfordrer til strammere kurs over for tvivlsomme forhandlere. (Berlingske Tidende)


Ytringer på debatten er afsenders eget ansvar - læs debatreglerne
Indlæser debat...


Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Hewlett Packard Enterprise ApS
Udvikling og salg af software, hardware, konsulentydelser, outsourcing samt service og support.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Webinar med Miracle 42 og Red Hat

På dette webinar får du indblik i, hvorledes Hyperconverged Infrastructure fra Red Hat forenkler storage, netværk og servere i én enkelt løsning, som er nem at implementere og drifte – og ikke mindst med kæmpe besparelser. Ingen tomme managements slides men derimod et realistisk indblik i, hvordan du kan optimere dine kunders datacenter – og ikke mindst differentiere din og deres forretning.

28. maj 2020 | Læs mere


Digitalt event: Få mere ud af Dynamics 365 - Del 1

En formiddag med fokus på Microsoft Dynamics 365. Bliv klogere på de nye muligheder og få inspiration til, hvordan du får endnu mere forretningsmæssig værdi med Microsoft's cloud-baserede forretningsapplikationer.

02. juni 2020 | Læs mere


Kom godt i gang med Microsoft Teams.

Microsoft Teams er den nye samarbejdsplatform for internt og eksternt samarbejde, når I skal kommunikere og samarbejde på tværs i teamet eller afdelingerne. På denne morgenbriefing får du en introduktion til Microsoft Teams og programmets mange muligheder, så du kan få et overblik over hvordan, man kan anvende programmet til en mere effektiv arbejdsdag.

03. juni 2020 | Læs mere


Premium
Visma e-conomic fortsætter vækstridt trods coronakrise: "Vi kommer i hvert fald til at vokse sammenlignet med 2019"
Visma e-conomic kom ud af 2019 med fremgang på alle nøgletal. Topchef Mads Rebsdorf forudser nu, at vokseværket fortsætter på trods af coronakrisens påvirkning på erhvervslivet.
Computerworld
IBM fyrer tusindvis af medarbejdere i stor fyringsrunde
Med IBM’s nytiltrådte topchef ved roret fyrer selskabet nu tusindvis af medarbejdere i stor fyringsrunde, der sigter blandt andet efter at gøre selskabet mere agilt.
CIO
Podcast: Pandoras CIO Peter Cabello afslører sine tre vigtigste mål for digitaliseringen
Podcast, The Digital Edge: Hør Pandoras CIO Peter Cabello Holmberg fortælle om, hvordan et af verdens største smykkefirmaer arbejder med innovation og digitalisering af et traditionel offline salg, og hvordan Pandora udnytter data til at skabe en bedre kundeoplevelse.
Job & Karriere
10 spændende lederstillinger, som er ledige netop nu
Der er stadigvæk mange ledige it-job. Vi har fundet en række spændende lederstillinger, som du kan søge med det samme.
White paper
10 ting du bør overveje, når du skal vælge EDI-leverandør
Det behøver ikke være en svær proces at vælge EDI-leverandør, hvis du blot ved, hvad du skal være opmærksom på. Men for mange virksomheder kan det forekomme uoverskueligt at vælge EDI-leverandør. Markedsanalyser peger på især tre bekymringer, som du kan læse mere om i dette whitepaper, hvor vi også giver dig en tjekliste af spørgsmål, du skal stille til leverandører.