Mandagens aviser om it

Aston-direktør til tops i Microsoft. Teleselskaber går sammen. Regeringen bekymret for pris på åbne standarder. Folkeskoler køber forkert it. Svindel tynger tillid til prisagenter.

Aston-direktør til tops i Microsoft

Mogens Munkholm Elsberg ryger nu helt til tops i Microsoft-koncernen, efter at han i al hemmelighed er blevet hentet fra Aston til software-giganten, hvor han bliver den højest placerede dansker med ansvar for det globale salg af Navision-produkter i Business Solutions-divisionen. Mogens Elsberg har siden 2001 ledet Aston IT, hvor han afløste Peter Warnøe som chef. (Børsen)

Teleselskaber går sammen

Fusioner, opkøb og sammenlægninger vil tiltage i den danske telebranche, vurderer netselskabet Butler Networks, der venter at få kundebasen halveret. Teleselskaberne jagter større indtjening, og Butler Networks regner med at kundeantallet i løbet af nogle år vil dykke til 20 fra de nuværende 35. (Berlingske Tidende)

Regeringen bekymret for pris på åbne standarder

Videnskabsminister Helge Sander vil først have regnet på prisen før end der stilles krav om at elektronisk udveksling af dokumenter og informationer sker i åbne formater, som ingen leverandør hersker over. Oppositionen undrer sig over regeringens fokus på økonomi. "Når vi nu står på tærsklen til en kommunalreform, som ingen aner hvad får af økonomiske konsekvenser," siger Morten Helveg Petersen (R). (Berlingske Tidende)

Folkeskoler køber forkert it
Regeringen skal prioritere flere moderne teknologier, hvis danske børn i fremtiden skal tilhøre verdenseliten inden for it. Det er ikke nok at regeringen investerer 370 millioner kroner. "Vil regeringen have børnene med i it-eliten, må den også investere i eksempelvis elektroniske tavler og digitale skoletasker, der øger mobilitet og elevsamarbejde. Skolerne skal uddanne få lærere grundigt i stedet for flere overfladisk," siger Kaj Grønbæk, der er professor ved Aarhus Universitet. (Jyllands-Posten)

Svindel tynger tillid til prisagenter

Forkerte oplysninger hos prisagenterne på internettet truer med at undergrave forbrugernes tillid til portalerne. Forbrugerombudsmanden opfordrer til strammere kurs over for tvivlsomme forhandlere. (Berlingske Tidende)
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Jobindex Media A/S
Salg af telemarketing og research for it-branchen, it-kurser og konferencer

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
AI & machine learning i dagligdagen – teknologi og best practice

Kunstig intelligens og machine learning er i gang med at forandre de måder, som vi arbejder på i organisationer og virksomheder - både i det store og i det små. Bliv inspireret til hvordan kan du selv udnytte dem til at gøre din organisation klogere, skarpere og mere effektiv.

06. december 2022 | Læs mere


ERP løsninger til SMV segmentet

For små og mellemstore virksomheder gemmer der sig meget store muligheder for effektivisering og data-udnyttelse i valget af ERP-system. Med det rigtige valg kan man udnytte eksempelvis machine learning, AI, procesautomatisering og meget andet på tværs af hele organisationen til blandt andet lagerstyring, produktion, distribution, intelligent afrapportering.

07. december 2022 | Læs mere


Identity & Access Management - sådan holder du din virksomhed sikker

God styring af brugerrettigheder er en af de mest effektive måder til at højne it-sikkerheden. For det kan hurtigt gå galt, hvis system-rettigheder, system-adgang og lignende ikke hele tiden opdateres. Kom og hør om erfaringer og muligheder til hurtigt og nemt hele tiden at sikre, at der er styr på brugerrettighederne i hele din organisation- også uden at genere brugerne.

08. december 2022 | Læs mere