Mandagens aviser om it

Aston-direktør til tops i Microsoft. Teleselskaber går sammen. Regeringen bekymret for pris på åbne standarder. Folkeskoler køber forkert it. Svindel tynger tillid til prisagenter.

Aston-direktør til tops i Microsoft

Mogens Munkholm Elsberg ryger nu helt til tops i Microsoft-koncernen, efter at han i al hemmelighed er blevet hentet fra Aston til software-giganten, hvor han bliver den højest placerede dansker med ansvar for det globale salg af Navision-produkter i Business Solutions-divisionen. Mogens Elsberg har siden 2001 ledet Aston IT, hvor han afløste Peter Warnøe som chef. (Børsen)

Teleselskaber går sammen

Fusioner, opkøb og sammenlægninger vil tiltage i den danske telebranche, vurderer netselskabet Butler Networks, der venter at få kundebasen halveret. Teleselskaberne jagter større indtjening, og Butler Networks regner med at kundeantallet i løbet af nogle år vil dykke til 20 fra de nuværende 35. (Berlingske Tidende)

Regeringen bekymret for pris på åbne standarder

Videnskabsminister Helge Sander vil først have regnet på prisen før end der stilles krav om at elektronisk udveksling af dokumenter og informationer sker i åbne formater, som ingen leverandør hersker over. Oppositionen undrer sig over regeringens fokus på økonomi. "Når vi nu står på tærsklen til en kommunalreform, som ingen aner hvad får af økonomiske konsekvenser," siger Morten Helveg Petersen (R). (Berlingske Tidende)

Folkeskoler køber forkert it
Regeringen skal prioritere flere moderne teknologier, hvis danske børn i fremtiden skal tilhøre verdenseliten inden for it. Det er ikke nok at regeringen investerer 370 millioner kroner. "Vil regeringen have børnene med i it-eliten, må den også investere i eksempelvis elektroniske tavler og digitale skoletasker, der øger mobilitet og elevsamarbejde. Skolerne skal uddanne få lærere grundigt i stedet for flere overfladisk," siger Kaj Grønbæk, der er professor ved Aarhus Universitet. (Jyllands-Posten)

Svindel tynger tillid til prisagenter

Forkerte oplysninger hos prisagenterne på internettet truer med at undergrave forbrugernes tillid til portalerne. Forbrugerombudsmanden opfordrer til strammere kurs over for tvivlsomme forhandlere. (Berlingske Tidende)
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Brother Nordic A/S
Import og engroshandel med kontormaskiner.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Bliv klar til AI Act: Det vil påvirke både din udvikling, drift og organisation

Fordelene ved at anvende kunstig intelligens bliver stadig mere udtalte, og både som virksomhed og myndighed er det i stigende grad uholdbart ikke at udforske mulighederne. Men der er også risici forbundet på den nye teknologi, og på dette formiddagsseminar ser vi på, hvordan verdens første regulatoriske kompleks – EUs kommende AI Act – adresserer behovet for en etisk, ansvarlig og kontrolleret anvendelse af AI.

20. august 2024 | Læs mere


Det Digitale Produktpas

Kom med og hør om, hvordan du kommer i gang med at sikre din virksomhed er klar til Det Digitale Produktpas. Vi sætter fokus på, hvordan du bliver klædt på til at få styr og struktur på dine data, samt hvilke krav du skal sætte til dine leverandører og andre i din værdikæde, for at sikre den nødvendige information er tilgængelig.

21. august 2024 | Læs mere


Cyber Security Summit 2024

På Cyber Security Summit får du indsigt i det aktuelle trusselslandskab, overblikket over de nyeste værktøjer og trends indenfor sikkerhedsløsninger, indsigt i de relevante rammeværktøjer og krav samt de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

27. august 2024 | Læs mere