Artikel top billede

(Foto: Computerworld)

Budget-maskine med touchskærm

Prismæssigt er vi i den lave ende, men kvaliteten er tættere på middelklasse.

Af Peter Hyldahl, Alt om Data

Denne artikel er oprindeligt bragt på Alt om Data. Computerworld overtog i november 2022 Alt om Data. Du kan læse mere om overtagelsen her.

Asus ligner en forvokset netbook, men dog i et noget mere lækkert design. Den blanke metaloverflade, både udvendigt og rundt om tastaturet, vidner om en computer, der er mere end en lille netbook. Rundt om skærmen er en forholdsvis stor, sort ramme, og det trækker lidt ned i det samlede design- indtryk.

Asus er fysisk mindre, men noget tykkere end Abook. Vivobook S200 har en skærm på beskedne 11,6”. Til gengæld har den ligeså mange pixels som større skærme, altså højere pixeltæthed. Det betyder, at du har plads til den samme billedbredde, men ikonerne er blot mindre. Det er meget godt gået, især når prislappen siger lige omkring de 4.000 kroner. Og så er Vivobook S200 med en vægt på blot 1,4 kilo helt perfekt at tage med sig rundt.

For de 4.000 kroner får du en Intel i3-processor, som sikrer, at du kan køre de fleste programmer godt. Spil kan også afvikles, men tunge programmer og 3D-spil bliver hurtigt trættende, da maskinen ikke har den power, der skal til. Der skal du helst have en i5-processor som minimum.

Til gengæld kan du glæde dig over at Asus har trykfølsom skærm, der fungerer rigtigt godt. Billedet er skarpt og kontrastfyldt, og skærmen reagerer hurtigt, så snart du trykker på skærmens ikoner. Det er det største plus, når vi taler Windows 8, for ellers er det småting som flytilstandsknappen, du mest har glæde af.

Asus er en bærbar, man sætter mere og mere pris på, jo mere man bruger den. For selvom den ikke syner af meget, er den i daglig brug en fornøjelse. Sæt musik på, og du bliver overrasket over, hvor stor og fin lyd, der kommer ud. Det er ikke som den fra de noget dyrere HP eller Samsung, men ganske godt af en lille, billig maskine. Du finder alle de tilslutninger, du har brug for på siderne – herunder også HDMI, så du kan tilslutte en skærm med lyd via et enkelt kabel.

Asus Vivobook S200 er nok testens billigste og mindste computer, men den falder på ingen måde igennem. Ydelsen i forhold til prisen er perfekt, og det er derfor meget let at vælge den som testens bedste køb!

DATATID MENER:

God kombination af størrelse, pris og ydelse, men vi savner flere Windows 8-features.