Artikel top billede

Omfattende DDoS-angreb: Finansministeriets hjemmeside vakler

Det meste af onsdagen har Finansministeriet oplevet udfald på sit officielle websted fm.dk.

Opdatering 16.09: Statens IT oplyser, at angrebet er drevet over, og at fm.dk igen oplever stabil drift.

I løbet af onsdag har Finansministeriets hjemmeside, fm.dk, vaklet mellem at være oppe og nede.

Ministeriets pressetjeneste bekræfter problemerne overfor Computerworld, men kan ikke sige yderligere om kilden til de tekniske udfordringer.

Ej heller vil man udtale sig om, hvorvidt den ustabile tilstand er linket til de DDoS-angreb, som flere danske banker de seneste dage har oplevet.

Hos Statens IT, som har ansvaret for driften af blandt andet fm.dk, bekræfter teamleder Linn Hoff Jensen, at finansministeriet i øjeblikket er udsat for et DDoS-angreb.

"Vi har identificeret et overbelastningsangreb rettet mod fm.dk."

Statens IT kan endnu ikke udtale sig om, hvem der skulle stå bag angrebet, eller om det har forbindelse til de omfattende DDoS-angreb, der har ramt den finansielle sektor de sidste par dage.

Gruppen Noname – også kendt som DDOSia – udpeger på Telegram Finansministeriets hjemmeside, som er utilgængelig, skriver DR’s tech-korrespondent Henrik Moltke på Twitter.

Noname er en parallel gruppering til den russiske cybergruppe Killnet, der har taget ansvar for flere store DDoS-angreb mod EU-institutioner i 2022 og 2023.

Blandt bankerne, der de to sidste dage har kæmpet med at komme oven på igen efter DDoS-angreb, er Arbejdernes Landsbank, Nationalbanken, Danske Bank, Sydbank, Skjern Bank, Jyske Bank, Ringkjøbing Landbobank, Sparekassen Sjælland-Fyn, Djurslands Bank, Kreditbanken samt Bankdata, der er it-leverandør til en række banker.

Killnet har taget ansvaret på sig for det angreb, der har ramt Danske Bank.

Arbejdernes Landsbank oplyser ligeledes til Computerworld onsdag, at man mistænker Killnet for at stå bag DDoS-angrebet.

Computerworld følger situationen.