Artikel top billede

Ugen i tech: Nu begynder Netflix' kamp mod kontodeling i Europa / Her er Porsches planer for en sportsvogn til syv / DJI's nye drone er yderst prisvenlig

Ugen i tech: Fremover vil Netflix have brugerne til at betale yderlige for abonnementer delt mellem flere brugere. En model som er blevet udrullet i en række lande som Chile, Costa Rica og Peru.

Nu begynder Netflix kamp mod kontodeling i Europa

Den amerikanske streaming-gigant har længe indikeret, at man vil uautoriseret kontodeling til livs blandt brugerne.

Fremover vil Netflix have brugerne til at betale yderlige for abonnementer delt mellem flere brugere. En model som er blevet udrullet i en række lande som Chile, Costa Rica og Peru.

Netflix kamp mod eventuelle gratister udvides nu til Europa, hvor brugere i Spanien og Portugal nu skal til lommerne, hvis login-oplysninger deles. Det nye tiltag udvides nu også til Canada og New Zealand.

”Brugere på Standard og Premium abonnementer kan ny tilføje en ekstra medlemskonto for op til to brugere, de ikke bor sammen med. Hver bruger får egne anbefalinger, login og password,” oplyser Netflix.

Den ekstra bruger løber op i 3,99 euro i Portugal og 5,99 euro i Spanien, svarende til henholdsvis 30 og 45 kroner månedligt for at tilkøbe muligheden.

Her er Porsches planer for en sportsvogn til syv

Den tyske sportsvogn-specialist løfter denne uge sine planer for en ultimativ sports-suv med plads til syv, skriver motormediet Autocar.

Her skulle der ifølge kilder tæt på udviklingen af prototypen ’K1’ arbejdes på en ’yderst sportslig fortolkning af en SUV’. Genremæssigt skulle den også placere sig mellem en sedan som Porsche Panamera og en fuldvoksen SUV som Porsche Cayenne.

Resultatet af bestræbelserne vil blive en terrængående kæmpebil, som vil strække sig over fem meter, have plads til syv personer og dermed lande i toppen af Porsches portefølje. Prisen skulle også lande et godt stykke over Porsches dyreste Cayenne i dag, lyder det.

Porsche K1 er samtidig kandidat til at få Porsches kommende 920 volts platform elektriske som vil sikre ekstra høj ydelse, lynladning samt tilbyde kapaciteter over 100 kWh og rækkevidder over 700 kilometer.

DJI's nye drone er yderst prisvenlig

Den kinesiske drone-specialist DJI er klar med endnu et interessant bud på en mikrodrone – denne gang tiltænkt de mindste budgetter.

Selskabets billigste model, mini SE, bliver nu afløst af en mini SE version 2.

Ligesom sin forgænger gør mini SE 2 drone-flyvning og -fotografering enkel, billig og tilgængelig ved at holde sig på en startvægt lige under de 250 gram – hvilket ifølge Droneregler.dk fjerne krav om dronecertifikat.

Mini SE 2 adskiller sig fra forgængeren ved at tage udgangspunkt i mini 2 modellen, som den deler OcuSync 2.0 forbindelse med, forbedrede vindfølsomhed samt RAW-fotografering øgede bitrate til videooptagelser.

Mini 2 kan dog optage i de fulde 4K, som den 12 megapixel stærke 1/2,3” sensor tillader, mens Mini SE 2 må nøjes med 2,7K ved 30 fps.

Flyvetiden strækkes med et enkelt minut, mens tophastigheden er hævet til 16 m/s mod 13 m/s i mini SE og den originale Mini.

DJI mini SE 2 får salgsstart 22. marts. Debutprisen lyder på 389 euro for dronen alene og på 520 euro for ’fly more’ pakken som inkluderer ekstra batterier, propeller, lader, taske og andet nyttigt ekstraudstyr.