IT-branchen: Sander-kritik en overreaktion

Den hårde kritik af videnskabsminister Helge Sander (V) over blandt andet hans deltagelse i en reklametryksag fra HP er en overreaktion, mener IT-Brancheforeningen. Der skal være plads til at kommunikere sit budskab ud i en tid, hvor samspillet mellem det offentlige og det private erhvervsliv bliver tættere og tættere.

Grænserne mellem erhvervslivet og det offentlige nedbrydes gradvist.

Og derfor er det at bombe ting tilbage til stenalderen, når stemningen vender sig mod de ministre, der har optrådt sammen med it-virksomheder.

Det mener IT-Brancheforeningen, der maner til besindelse oven på den debat, der blussede op, da videnskabsminister Helge Sander (V) blandt andet optrådte i reklameblade for SAP, KMD og HP.

Fogh forbød deltagelse

Efter massiv kritik endte sagen med, at statsminister Anders Fogh Rasmussen (V) forbød sine ministre at deltage i tryksager og andet, som selskaber udgiver.

IT-Brancheforeningens direktør, Jakob Lyngsø, kalder den massive kritik af Sander for en "overreaktion."

- Ministre skal selvfølgelig ikke reklamere for bestemte firmaer på bekostning af andre. Men det må være i orden, at de bruger alle kanaler til at reklamere for deres eget budskab, siger han.

IT-Brancheforeningen mener, at der må være grænser for den politiske korrekthed, som foreningen mener har gennemsyret debatten, der i stor grad var imod Helge Sander.

Eksempelvis mente hele 81 procent af 3.121 Computerworld-læsere, der stemte på Computerworlds barometer, at hans deltagelse i reklametryksager ikke var i orden.

Den holdning deler Jakob Lyngsø ikke.

Han mener, at det endda kan være direkte skadeligt for samarbejdet mellem det offentlige og den private sektor, som er blusset op i de senere år, hvis hammeren falder hårdt, når en minister kommunikerer sit budskab ud via et selskab.

- Vi er nået langt i arbejdet med at forbedre samspillet mellem det offentlige og dansk erhvervsliv. Den udvikling gik godt, indtil denne debat blussede op. Vi skal passe meget på ikke at ødelægge de gode initiativer, mener Jakob Lyngsø.

Han peger på, at det offentlige også anvender det private erhvervsliv til at kommunikere budskaber ud, ligesom det offentlige fra tid til anden fremhæver private partnere.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Also A/S
Salg af serviceydelser inden for logistik, finansiering, fragt og levering, helhedsløsninger, digitale tjenester og individuelle it-løsninger.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
AI Business Excellence Day – sådan folder du mulighederne ud

Mange danske virksomheder har eksperimenteret med AI-projekter af begrænset omfang, men kun de færreste har for alvor udforsket mulighederne i storskala. Det gør vi her! Du vil blandt andet få mulighed for at se eksempler på, hvordan AI kan anvendes som accelerator i storskala og skubber til grænserne for, hvordan det er muligt at integrere teknologien, så potentialet for alvor foldes ud.

24. april 2024 | Læs mere


Unbreakable - sådan sikrer du dig vedvarende og uafbrudt adgang til dine data

Vi dykker ned i værdien af en stabil og pålidelig storage-platform og hvilke muligheder der findes, for at sikre den højeste grad af redundans og tilgængelighed. Områder som date-beskyttelse og cyber-sikkerhed vil også blive berørt.

25. april 2024 | Læs mere


OT og IT: Modernisér produktionen og byg sikker bro efter et årelangt teknologisk efterslæb

Moderne produkter skal have mere end strøm for at fungere – og deres navlestreng skal ikke klippes når de forlader fabrikshallen. På denne konference kan du derfor lære mere om hvordan du får etableret det sikre setup når der går IT i OT.

30. april 2024 | Læs mere