Artikel top billede

(Foto: Computerworld)

Morgen-briefing: Twitter skifter logo – sender kryptokurs i vejret / DTU indfører TikTok-forbud / Sopra Steria klar med ny ledelse og danske planer

Morgen-briefing: Twitter skifter logo – sender kryptokurs i vejret / DTU indfører TikTok-forbud / Sopra Steria klar med ny ledelse og danske planer

Godmorgen og velkommen til en tidlig weekend eller en snarlig ferie.

Inden påskeferie og frokoster kalder, får du ugens sidste morgen-briefing fra Computerworld.

Med nyhedsoverblikket er morgenbestyrer Niels de Boissezon.

Twitter skifter logo – sender kryptokurs i vejret

Det sociale nyhedsmedie Twitter fik sig en kortvarig make-over, da tjenesten tidligere på ugen vragede dets genkendelige fugle-formede logo til fordel for et billede af den særlige shiba inu hunderace.

Hundetypen er kraftigt associeret med meme-kryptovalutaen Dogecoin, som i sig selv blev skabt som en joke. Logo-skiftet fik sendt dogecoin-kryptovalutaens kurs 30 procent i vejret.

Twitters logo-skifte kommer ovenpå en samtale mellem en Twitter-bruger og Elon Musk, Twitter-ejer og Twitter-chef.

Her foreslår brugeren at købe Twitter og skifte logoet til hunden, til hvilket Elon Musk svarer ”Haha, det ville være syyyygt”, skriver amerikanske NPR.

Udvekslingen er siden blevet delt af Elon Musk selv på mediet.

Elon Musk har tidligere promoveret kryptovalutaen og er genstand for et massesøgsmål for 258 milliarder dollar, hvor han anklages for at promovere pyramidespil omkring valutaen.

DTU indfører TikTok-forbud

Danmarks Tekniske Universitet (DTU) forbyder nu sine ansatte i at have app’en TikTok på deres arbejdstelefoner. Er app’en allerede installeret, skal den slettes, skriver TV2 Kosmopol.

Medarbejderes opfordres samtidig til at fjerne app’en fra deres private telefoner.

DTU er det femte i rækken af universiteter, der indfører forbud mod app’en ovenpå Center for Cybersikkerheds anbefaling om at undgå app’en.

TikTok-forbuddet er indført i Københavns Universitet, Roskilde Universitet, IT-Universitetet i København og Copenhagen Business School.

Sopra Steria klar med ny ledelse og danske planer

It-konsulenthuset Sopra Steria er klar med en ny ledelse og nye vækstplaner for det danske marked.

Virksomhed er nu markedsledende i Norge og sigter efter også at være førende i Danmark, med to nye nøglepersoner i ledelsen: Rasmus Reitz som ny landechef og Rasmus Vittrup Halvor som salgs- og udviklingschef. Begge har baggrund i konsulentbranchen.

"Vi har et solidt selskab i ryggen med et velsmurt metode- og leveranceapparat til at støtte os i rejsen," siger Rasmus Reitz i en meddelelse.

"Med mere end 3.000 konsulenter i Norden kan vi bistå kunderne i en komplet digitaliseringsrejse fra a-z".

Facebooks top-lobbyist vinder en plads i det finske parlament

En af Metas og Facebooks mest prominente lobbyister i Bruxelles, Aura Salla, vinder sig et sæde i parlament ved det finske parlamentsvalg.

Det sker efter at det finske borgerlige parti ’Nationale koalition’ vandt valget ved søndagens parlamentsvalg, skriver Politico.

Aura Salla mærkesager er at føre Finland i en mere proaktiv retning rolle i EU-regi, mens det på hjemmefronten vil kæmpe for en mere ’stabil økonomi’.

Hun er fortsat ansat hos Meta, som endnu ikke har kommenteret på sin medarbejders valgsejr, skriver mediet.