Artikel top billede

(Foto: Computerworld)

Morgen-briefing: Zoom køber irsk tech-startup / OpenAI-CEO afliver rygter: Der udvikles ikke på GPT-5 / Trifork snupper direktør fra Humio og udvider ledelsen

Zoom køber irsk tech-startup. OpenAI-CEO afliver rygter: Der udvikles ikke på GPT-5. Trifork snupper direktør fra Humio og udvider ledelsen. Sig din mening om it-branchen og vind lækker præmie.

Godmorgen og velkommen til ugens anden morgen-briefing her fra Computerworld.

Dagens nyhedsoverblik er sammensat fra hånden af Rasmus Ferdinand Ginman.

Vi skal i dag se på et opkøb, som mødetjenesten Zoom har gjort sig. Derudover skal vi høre fra Sam Altman, CEO for OpenAI, der reagerer på brevet om, at udviklingen af kraftfulde AI-modeller skal sættes på pause.

Rigtig god læselyst.

Zoom køber irsk tech-startup

Videotjenesten Zoom har netop opkøbt det unge tech-selskab Workvivo, der er baseret i Irland.

Workvivo, der blev stiftet i 2017, står bag en HR-teknisk medarbejderplatform med formålet at forbedre arbejdsoplevelsen for medarbejdere på tværs af brancher.

Det skriver Zoom i en meddelelse.

Opkøbet af Workvivo skal styrke den hybride arbejdsplads og gøre det nemmere for Zoom-brugere at forbinde medarbejdere.

”Vi er glade for at byde hele Workvivo-teamet velkommen til Zoom. Workvivos stærke medarbejderplatform, der har et stort udvalg af kommunikations- og engagamentstilbud, kombineret med Zooms alt-i-en-samarbejdsplatform giver fremover organisationer mulighed for at styrke deres medarbejderes potentiale og udvikle virksomhedskulturen i den nye hybride arbejdsæra,” siger Ole Mygind, salgschef for Zoom i Norden og Benelux, i meddelelsen.

Prisen for handlen er ikke oplyst.

OpenAI-CEO afliver rygter: Der udvikles ikke på GPT-5

Kort tid efter at OpenAI havde lanceret GPT-4, gik rygterne på, at næste version allerede var på vej.

Men det er ikke tilfældet, forklarer Sam Altman, CEO i OpenAi.

Han oplyser i stedet, at OpenAI ikke træner GPT-5 i øjeblikket og iøvrigt ikke vil gøre det lige foreløbigt. Det skriver Winbuzzer.

Sidste måned sendte Elon Musk og en lang række andre tech-folk et åbent brev til OpenAI, hvor ønsket lød, at man satte udviklingen af en endnu kraftigere AI på pause i mindst seks måneder.

Sam Altman forklarer dog, at det ikke er på grund af brevet, at der ikke arbejdes på GPT-5 i øjeblikket. I virkeligheden afviste han brevet forholdsvist hurtigt med argumentet om, at det "manglede teknisk nuance."

Trifork snupper direktør fra Humio og udvider ledelsen

Børsnoterede Trifork har været på medarbejderrov hos aarhusianske Humio.

Trifork har nemlig hentet Morten Gram, der nu får direktørtitlen chief Revenue Officer. Det var samme titel, han bar hos Humio, der for år tilbage var ejet af Trifork.

Det skriver selskabet i en meddelelse.

I forbindelse med indhentningen af Morten Gram udvider Trifork også topledelsen per 1. maj, hvor han vil indgå.

"Med de ændringer, vi har set i det økonomiske miljø, så tror vi, tiden er rigtig til at styrke vores kommercielle fokus endnu mere. Jeg er meget glad for, at vi kan byde Morten Gram velkommen tilbage til Trifork-familien," siger Jørn Larsen, CEO i selskabet, i meddelelsen.

Morten Gram bliver nu ansvarlig for alle omsætningsgenererende aktiviteter, lyder det.

Efter udvidelsen af ledelsen består den af stifter Jørn larsen, CFO Kristian Wulf-Andersen samt Morten Gram.

Sig din mening om it-branchen og vind lækker præmie

Computerworld gennemfører igen i år en undersøgelse af 50 af de mest interessante it-virksomheders image.

Derfor har vi brug for svar fra vores mange it-professionelle læsere (der er kunder/brugere) – og jeg håber, at du vil deltage ved at bruge dette link.

De sidste fire års undersøgelser har givet Computerworlds læsere et unikt indblik i virksomhedernes omdømme og kvalitet. Jeg håber derfor, at du som kunde/bruger hos it-virksomhederne vil deltage i undersøgelsen og dermed være med til at skabe endnu et stærkt overblik over det danske it-marked.

Resultaterne fra undersøgelsen vil blive offentliggjort på Computerworld.dk og i vores store image-magasin, som udkommer sidst i maj 2023.

Blandt deltagerne i undersøgelsen trækker IFO lod om 3 stk. MEATER+ stegetermometre til en værdi af kr. 900 pr. stk. Vinderne får direkte besked efter, at undersøgelsen er afsluttet.

Deltag i undersøgelsen ved at bruge dette link.

Undersøgelsen gennemføres af vores samarbejdspartner IFO - Instituttet for Opinionsanalyse ApS, der står som garant for, at din besvarelse behandles anonymt.