Artikel top billede

(Foto: Kristoffer Ingemand)

AWS: Vi vil investere tungt i Norden - er langt foran resten af Europa

AWS Summit, Stockholm: Norden og Danmark er langt foran vores venner i resten af EU, lyder det fra AWS' nordiske chef. Cloud-giganten forventer at investere i området.

Norden er en region, der vil blive satset meget på fra Amazon Web Services’ side.

Det fortæller Marielle Lindgren, managing director for Benelux og Norden hos AWS ved AWS Summit i Stockholm, hvor Computerworld er til stede.

Hun nævner blandt andet, at Norden er et af de mest cloudmigrerede regioner, og at Norden er et godt stykke foran resten af EU.

”41 procent af virksomhederne i EU har taget cloud i brug. Det betyder, at 59 procent stadig skal migrere. I Norden er vi foran resten af ​​Europa,” siger hun og fortsætter:

”65 procent af virksomhederne (i Norden, red.) har taget clouden til sig.”

”For ikke så længe siden foretog vi research sammen med Public First, og vi lærte, at yderligere digitalisering af Europa kan frigøre økonomisk værdi af 1,5 billioner euro,” lyder det.

Hun fortæller, at hvis cloudadoptionen når 75 procent, vil der være mange milliarder at hente.

Derfor vil hun fokusere på, at Norden kommer højere op i forhold til cloudmigrering, og derfor skal der investeres i regionen.

”Vi fortsætter med at investere i Norden. Faktisk har vi investeret mere end 5,8 milliarder svenske kroner i opbygningen og driften af ​​vores Sverige-infrastrukturregion.”

Hun nævner også, at de såkaldte local zone-datacentre er blevet oprettet i Danmark og Finland, og at der snart vil komme et i Norge ved Oslo.

”Vi er også på vej til at lancere Oslo snart,” lyder det.

Disse centre skal blandt andet hjælpe virksomheder i Danmark og de andre nordiske lande med at reducere latency, når de kører applikationerne på AWS-platformen.

Undervisning og træning

AWS vil også særlig investere i at flere lærer platformen.

”Vi investerer også hundredvis af millioner af dollars på tværs af mere end 200 lande i at opbygge færdigheder. Amazon har lovet at uddanne over 29 millioner mennesker med gratis cloud computing-træning inden 2025,” siger Marielle Lindgren og fortsætter:

”Her i Norden har vi lanceret programmer som AWS Educate, Restart, Academy, og siden 2017 har vi faktisk uddannet over 50.000 mennesker på tværs af Norden.”

AWS vil fortsætte sit fokus på nordiske virksomheder fremadrettet.

”Der er meget økonomisk værdi at vinde ved at drive digitaliseringen,” afslutter hun fra scenen.