Artikel top billede

(Foto: Brett Jordan/Unsplash)

Twitter vil ikke betale for gentegning af Google Cloud: Kan ramme flere Twitter-løsninger

Elon Musk-ejede Twitter afviser at betale regning for gentegning af selskabets brug af Google Cloud uden forhandlinger om nye vilkår.

Twitter er godt i gang med at gennemgå hele selskabet og dets infrastruktur efter, at Elon Musk købte hele butikken i efteråret.

Og planerne kan få konsekvenser for flere Twitter-løsninger.

Ifølge amerikanske Platformer står Twitter nemlig overfor at gentegne den milliard-kontrakt, som selskabet indgik med Google Cloud i 2018 om drift af en række af Twitters løsninger.

Men Twitter vil ikke betale regningen for fornyelsen - i hvert fald ikke lige nu og ikke før, at parterne har genforhandlet vilkårene.

Kontrakten udløber med udgangen af juni, og Twitter har ifølge Platformer meddelt, at selskabet ikke vil betale en krone, før kontrakten er udløbet.

Selskabet har angiveligt uden held i de seneste par måneder forsøgt at få genforhandlet vilkårene med Google Cloud.

Det skyldes ifølge Platformer, at Twitter er i gang med at flytte så mange af sine services som muligt væk fra Googles infrastruktur, men at arbejdet er blevet forsinket.

Derfor vil Twitter trække fornyelses-tidspunktet for kontrakten så længe som muligt i bestræbelserne på, at omfanget af den anvende infrastruktur til den tid er blevet minimeret så meget som muligt.

Lykkes det ikke, står Twitter ifølge Platformer en mulig nedlukning af en de løsninger, som i dag kører i Google Cloud.

De tæller blandt andet Smyte, der anvendes til at moderere indhold - ikke mindst filtrering af spam, misbrug af børn og lignende.

“En nedlukning vil kunne få alvorlige konsekvenser for selskabets mulighed for at bekæmpe spam og indhold med seksuel misbrug af børn,” lyder det fra Platformer.

Reuters skriver, at også AWS fornylig har haft ballade med Twitter om ikke-betalte regninger.

Langt størstedelen af Twitters trafik hostes af AWS og Google Cloud.

Elon Musk har siden købet af Twitter beskåret medarbejderstaben voldsomt og krævet, at Twitters omkostninger til infrastruktur, cloud og lignende skulle beskæres med en milliard dollar om året.