Artikel top billede

(Foto: Google PR)

Google tvunget til at udskyde europæisk Bard-lancering

Det bliver alligevel ikke muligt at benytte sig af Googles chatbot Bard, selv om søgegiganten havde sat næsen op efter at lancere det nyeste skud på stammen over generative AI-chatbotter.

Søgegiganten Google har valgt at udskyde lanceringen af selskabets avancerede AI-chatbot 'Bard'.

Det sker grundet bekymring, som følge af øget fokus på privatlivsbeskyttelse samt overholdelse af databeskyttelsesregler i EU.

Ifølge Politico var det ellers meningen, at Google i denne uge ville udrulle den – i nogle kredse – længe ventede chatbot, der blandt andet skal tage kampen op mod OpenAI’s ChatGPT samt Microsofts inkorporering af ChatGPT i selskabets Bing-søgemaskine.

Ifølge den irske databeskyttelsesmyndighed, der er den ansvarlige EU-myndighed, fordi Googles europæiske hovedkvarter ligger i Dublin, kom anmodningen om at introducere Bard uventet.

En talsperson for den irske myndighed siger i en erklæring til mediet, at myndigheden først for nylig blev informeret om Googles hensigt om at introducere den generative AI-tjeneste i EU i denne uge, lyder det.

Skal gås efter i sømmene

Google har ifølge myndigheden ikke givet tilstrækkelig information inden for den planlagte dato. Eksempelvis har myndigheden flere spørgsmål om databeskyttelse, som Google endnu ikke har svaret på, hvorfor lanceringen af chatbotten ikke kommer til at finde sted i denne uge, lyder det fra den irske myndighed.

Det er uvist, hvilke spørgsmål fra DPC har stillet Google. Ser man mod andre europæiske databeskyttelsesmyndigheder, kan man få et praj om, hvilke spørgsmål det kan omfatte.
Disse europæiske myndigheder har tidligere bedt Googles konkurrent fra OpenAI om at besvare spørgsmål om gennemsigtighed i forhold til GDPR, hvordan udviklere håndterer misinformation, hvordan sikkerhed for børn opnås samt hvilke databeskyttelsesrettigheder EU-borgere har.

Italien forbød en kort overgang ChatGPT, fordi OpenAI’s chatbot ifølge tilsynet ulovligt indsamlede italienernes personlige oplysninger samt manglede systemer til at verificere mindreåriges alder.

Det vides endnu ikke, hvornår søgegiganten vil få grønt lys til at lancere Bard i EU, men ifølge den irske datatilsynsmyndighed er parterne i dialog.