Her er Danmarks fem bedste CIO’er lige nu:Se de fem nominerede til prisen som Årets CIO 2024

Artikel top billede

(Foto: Jabra / paul broadrick)

Test: Denne lille 'møde-puck' vil du gerne eje til dit næste online-møde

En lille rund højttaler med indbygget mikrofon er i praksis lidt af en gave til dig, der ofte holder møder i forskellige lokationer med din laptop. Den sikrer, at flere let kan høre med og løfter lydkvaliteten fra din laptop betragteligt.

Kan man kalde det den svære 2’er, når vi taler om en speakerphone til et mødebord?

Næppe. Men når danske Jabra efter sigende har solgt ni millioner enheder af den første variant, hviler der da et vist pres på udviklernes skuldre.

Nu er der jo ikke tale om et banebrydende produkt, men det er alligevel et produkt, der stiller store krav og et, som vi møder eller benytter ofte.

Jabra Speak så første gang dagens lys for 12 år siden og den nye variant, Jabra Speak2, der fås i flere størrelser, er en lille mikrofon/højttaler, som du anvender til især møder, samtaler og præsentationer, når du er på farten.

Og ja, du kan da også streame musik til den lille lyd-puck.

Et nødvendigt onde

Indrømmet: En kombineret højttaler/mikrofon er ikke det mest sexede at teste eller købe. Men det er et produkt, der har enorm betydning i hverdagen.

Dårlig lyd – både hos modtager og afsender – er lige så ulideligt som flimrende billeder på skærmen.

Bruger du den kun til verbalt møde, er den lige så vigtig, naturligvis. Så den lille puck skal ikke undervurderes.

Heldigvis behøver den ikke være stor eller voldsom for at kunne blive brugt i de mange mindre møderum, som vi har rundt omkring.

Jabra Speak2 fås i tre størrelser og dagens testemne, Speak2 55, er den mellemste.

Den kan anvendes i mindre møderum op til tre-fem personer. I hvert fald i min optik. Ellers skal du gå op i størrelse.

Den 12 centimeter brede og 3,3 centimeter høje enhed kommer med et lille blødt etui og 80 centimeter langt kabel, der er integreret. Det indeholder både USB og USB-C.

Batteritiden er op til 12 timer. Jeg fik ni timer ud af den ved at streame musik. Så det er i orden.

Både enkel og avanceret

I praksis er det let at få Speak-enheden op at køre. Ofte vil du anvende bluetooth, og en diode rundt om højttaleren beretter om forskellige indstillinger som lydstyrke, batteritilstand med mere.

Touch-knapper i den yderste ring reagerer hurtigt, men er heldigvis ikke overfølsomme, så du kommer til at stoppe eller mute en samtale ved en fejl.

Lydmæssigt er tale (måske ikke overraskende) meget klar. Lyden kommer fint ud til siderne, og selv ved fuld lydstyrke bliver lyden ikke anmassende eller overstyret.

Der er ikke saft og kraft som i større højttalere, og man skal ikke tale i munden på hinanden – så misser du det, der bliver sagt.

Det skyldes højttalerens trods alt begrænsede styrke. For Speak2 har dupleks, så du kan tale i munden på dem, som du taler med, hvilket betyder, at lyden ikke stopper, som når der tales i en smartphone.

Duplex-funktionaliteten er i min optik helt essentiel for et produkt som dette, så tak for det.

Eventuelle tap-lyde på bordet fra fingre kommer dog med i modtagers ende. Men det er ikke så udpræget, som med andre enheder, jeg har prøvet.

Høj kvalitet og lidt for høj pris

Prisen på 1.572 kroner finder jeg lige stram nok, selv om der bestemt er tale om et godt produkt – blandt de bedste og mest fleksible i sin klasse.

Læg dertil en lille formfaktor, at den er let at tage med, gode lyd og så videre.

Det betyder alt sammen, at jeg kan godt kan tildele fire stjerner for præstationen.

Men prisen burde være tættere på en tusse med moms i min optik.


Loading ikon