Artikel top billede

(Foto: U.S. AIR FORCE ACADEMY)

Udfordrer ChatGPT: Elon Musk lancerer ny AI-virksomhed

Elon Musk lancerer nu sin nye kunstig intelligens-virksomhed xAI, som skal konkurrere med den populære ChatGPT, som Musk selv var med til at starte op.

Verdens rigeste person, SpaceX-ejer, Tesla-grundlægger og Twitter-køber Elon Musk lancerede onsdag et nyt kunstig intelligens-startup; xAI.

Den nye AI-virsomhed består af et team af ingeniører fra de samme store amerikanske teknologifirmaer, som han håber at udfordre i sit forsøg på at bygge et alternativ til ChatGPT.

Det skriver Reuters.

Teamet hos xAI omfatter Igor Babuschkin, en tidligere ingeniør hos Googles DeepMind; Tony Wu, der arbejdede hos Google ; Christian Szegedy, som også var forsker hos Google; og Greg Yang, som tidligere var hos Microsoft.

Dan Hendrycks, som skal rådgive xAI-teamet, er i øjeblikket direktør for Center for AI-sikkerhed, og hans arbejde kredser om risiciene ved AI.

Firmaet angiver Musk som den eneste direktør og Jared Birchall, administrerende direktør for Musks familiekontor, som sekretær.

Opstarten vil blive ledet af Musk selv, og selv om det nye selskab måske virker som ret oplagt for en mand som Musk at kaste sig over, så er det opsigtsvækkende, da netop Elon Musk ved flere lejligheder har ytret holdning om, at udviklingen af kunstig intelligns bør stoppes.

Rigmanden har efterlyst regleringer af sektoren, og luftet bekymringer for AIs potentiale for "civilisatorisk ødelæggelse."

Og onsdag aften, prøvede Musk at forklare, at det netp er på grund af disse bekymringer, at han går ind i AI-branchen nu.

I en Twitter Spaces-begivenhed forklarede Musk sin plan for at bygge en sikrere AI:

I stedet for eksplicit at programmere moral ind i sin AI, vil xAI søge at skabe en "maksimalt nysgerrig" kunstig intelligens, lød det.

"Hvis det forsøgte at forstå universets sande natur, er det faktisk det bedste, jeg kan komme på ud fra et AI-sikkerhedssynspunkt," sagde Musk.

"Jeg tror, det vil være pro-menneskelighed ud fra det synspunkt, at menneskeheden bare er meget mere interessant end ikke-menneskelighed."

Ved samme lejlighed overgav Musk dén spådom, at AI, der er smartere end mennesker, vil være skabt om kun fem eller seks år.

Næste xAI-begivenhed vil blive 1. juli.

Musk var med til at stifte OpenAI, virksomheden bag ChatGPT, i 2015, men trådte ud af virksomhedens bestyrelse i 2018.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
EG Danmark A/S
Udvikling, salg, implementering og support af software og it-løsninger til ERP, CRM, BA, BI, e-handel og portaler. Infrastrukturløsninger og hardware. Fokus på brancheløsninger.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Parathed – Hvad gør din virksomhed, når I bliver ramt?

Cyberkriminalitet vokser som bekendt eksplosivt i takt med digitaliseringen i disse år og det kan være voldsomt dyrt at blive hacket. Potentielt kan det lægge jeres forretning helt ned, så I ikke kan rejse jer igen. Har jeres virksomhed styr på cybersikkerheden i en tid, der kalder på oprustning? Bliv inspireret til, hvad du som virksomhed kan gøre for at sikre virksomheden og medarbejdere, så I kan gå sikkert ind i fremtiden.

21. maj 2024 | Læs mere


Computerworld Summit 2024

Vi kigger ind i scenariet for fremtiden it-afdeling og hvordan virksomheden bedst muligt udnytter både nye og etablerede teknologier til at understøtte vækst og dermed sikre overlevelse i en konkurrencepræget verden.

23. maj 2024 | Læs mere


Den digitale trussel er konstant, kompleks og stadigt stigende - også i den offentlige sektor

I dagens Danmark har vi indrettet os sådan, at alt kommunikation mellem det offentlige og borgerne foregår på forskellige digitale platforme, hvilket gør både borgerne og de offentlige institutioner skrøbelige overfor cyberkriminalitet. Samtidig lyder det fra rapporter, at de offentliges it-systemer er støvede og fulde af teknisk gæld. Dette er en farlig cocktail for de offentlige institutioner, men en særdeles lækker drink for cyber-kriminelle.

28. maj 2024 | Læs mere