Her er Danmarks fem bedste CIO’er lige nu:Se de fem nominerede til prisen som Årets CIO 2024

Artikel top billede

(Foto: Digitaliseringsstyrelsen/PR)

Plan i oktober? Digitaliseringsstyrelsen opfordrer virksomheder til at forberede sig på den nationale cybersikkerhedsmåned

I oktober er det national cybersikkerhedsmåned i Danmark. Nu opfordrer Digitaliseringsstyrelsen virksomheder til at bidrage med et event.

Lige nu er de fleste medarbejdere rundt om i landets virksomheder så småt på vej tilbage på arbejde efter sommerferien. Og det kan være opgaverne på skrivebordet allerede står i kø.

Stod det til Digitaliseringsstyrelsen, så er en af opgaverne, der bør ligge i bunken, forberedelserne til den nationale cybersikkerhedsmåned, som løber af stablen i oktober.

"Din telefon ringer. Det er banken. De fortæller, at du skal skynde dig at overføre din opsparing til en anden konto, da en svindler er i gang med at stjæle dine penge. Det haster, så du gør, som banken siger. Opkaldet afbrydes. Og hurtigt efter er pengene forsvundet fra din konto. Du har været udsat for svindel."

Sådan lyder indledningen på et indlæg fra Digitaliseringsstyrelsen, der opfordrer alle virksomheder til at tage del i månedens program ved at deltage i events, eller ved selv at bidrage med et event til den kalender, der frem til oktober vil blive opdateret med arrangementer.

Kalenderen finder du her.

Ifølge Finans Danmark, blev danskerne svindlet for mere end 35 millioner kroner i første halvdel af 2022 oplyser styrelsen i sit indæg. Tallet er en stigning på cirka 30 procent sammenlignet med første halvår i 2021.

"De digitale trusler ændrer sig hele tiden, og det kan være svært at navigere i trusselsbilledet. Derfor opfordrer Digitaliseringsstyrelsen igen i år borgere, myndigheder og virksomheder til at støtte op om den nationale cybersikkerhedsmåned i oktober," lyder det.

Dette kan man eksempelvis gøre ved at afholde husmøder, interne konkurrencer, sætte plakater op (du kan finde nogen i den inspirationspakke, som styrelsen har udarbejdet) eller prøve de quizzer eller kurser, som ligger på styrelsens hjemmeside.

Du kan også tilmelde din egen aktivitet her.

"Hver indsats tæller for at øge den digitale sikkerhed."

Se hele indlægget på Digitaliseringsstyrelsens hjemmeside her.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Itm8 | IT Relation A/S
Outsourcing, hosting, decentral drift, servicedesk, konsulentydelser, salg og udleje af handelsvarer, udvikling af software.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
OT og IT: Modernisér produktionen og byg sikker bro efter et årelangt teknologisk efterslæb

Moderne produkter skal have mere end strøm for at fungere – og deres navlestreng skal ikke klippes når de forlader fabrikshallen. På denne konference kan du derfor lære mere om hvordan du får etableret det sikre setup når der går IT i OT.

30. april 2024 | Læs mere


Roundtable for sikkerhedsansvarlige: Hvordan opnår man en robust sikkerhedsposition?

For mange virksomheder har Zero Trust og dets principper transformeret traditionelle tilgange til netværkssikkerhed, hvilket har gjort det muligt for organisationer at opnå hidtil usete niveauer af detaljeret kontrol over deres brugere, enheder og netværk - men hvordan implementerer man bedst Zero Trust-arkitekturer i et enterprise set up? Og hvordan muliggør Zero Trust-arkitekturen, at organisationer opnår produktivitetsfordele med AI-værktøjer samtidig med, at de forbliver sikre i lyset af fremvoksende trusler?

01. maj 2024 | Læs mere


ERP-trends 2024

Bliv derfor inspireret til, hvordan du kan optimere dine systemer og processer når af nogle af de fremmeste eksperter på ERP-markedet dele deres iagttagelser af det aktuelle marked og vurderinger af, hvad vi har i vente de kommende 3-5 år. Vi sætter også fokus på, hvordan udviklingen kommer til at påvirke din organisation, hvordan du bedst forbereder og planlægger ERP-indsatsen og om, hvilke faldgruber du skal være opmærksom på.

02. maj 2024 | Læs mere