Her er Danmarks fem bedste CIO’er lige nu:Se de fem nominerede til prisen som Årets CIO 2024

Artikel top billede

To hovedtelefoner med samme DNA og mange lighedspunkter. Impact 1000 til venstre og Adapt 561 mk II til højre. (Foto: Peter Hyldahl / Computerworld)

Test: Livet på kontoret er bare federe med et af disse to helt forskellige intelligente headset

Danske Epos er efterhånden blevet stor, og selskabets headset til kontoret har et godt ry. Selskabets to meget forskellige bud på netop det giver en fin forklaring – de er nemlig begge ret eminent udført.

Når du skal bruge et produkt en hel arbejdsdag skal det først og fremmest fungere. Det må også gerne have en luksus-faktor, så det opleves godt.

Begge kriterier opfylder Epos' to bud på et kontor-headset: Adapt 561 Mk II samt Impact 1000.

Fællesnævneren er høj funktionalitet, lækre materialer og ikke mindst, at de begge er lette at anvende i hverdagen og på jobbet.

Når et headset skal af og på mange gange, skal det være fleksibelt. Samtidig skal der naturligvis være god lyd – i begge ender. Og så skal det bare være let både i oplevelsen på hovedet og i fysisk vægt.

Som sagt er de to fra samme firma. Jeg tester her to vidt forskellige bud og meget forskellige udtryk og alligevel med mange fællestræk.

Epos Adapt 561 II

Først testemne, Adapt 561 mk II, ligner i sin anden version umiddelbart et traditionelt headset.

Det eneste, der indikerer eventuelt kontorbrug, er mikrofonen, der sidder udvendigt på den ene ørepude.

Denne er ret tynd og lige til at vippe ned. Men når den er oppe, vil den opleves og synes som et ganske traditionelt headset.

Til trods for et sort og lidt anonymt ydre er designet alligevel flot og ser dyrt ud. Det skyldes ikke mindst materialevalget, der er plast af høj kvalitet og store bløde ørepuder.

Der er da også tale om et sæt hovedtelefoner til 1.855 kroner, og her er konkurrencen af kvalitets-modeller mange på markedet. Uanset om vi taler kommercielt- eller privat brug.

Selv om ørepuderne er af 'on-ear'-typen, oplever jeg dem som rare på ørerne. Der klemmes ikke og gennem en hel dag vil du ikke have problemer med dem. Heller ikke i de dage, hvor ventilationen ikke fungerer efter hensigten.

Indstilling med mangler

Indstillingen til selve dit hoveds form er lidt bøvlet, da headsettet ikke er så fleksibelt, som det er tilfældet for en del mere kommercielle typer.

Det kan jeg for så vidt godt godkende, da der er tale om et headset, der trods alt primært er bygget til kontoret.

Hovedbøjlens udtræk er dog noget trægt, men har dog den fordel, at det ikke så let ryger tilbage i en anden stilling. På den måde er det let at anvende i hverdagen. Men lidt mere irriterende når du skal have det med.

God både ude og hjemme

Det er alt andet lige bagateller i det store billede. For Adapt 561 fungerer ret lækkert i hverdagen.

Den skifter meget hurtigt mellem enheder, ligesom anti-støj funktionen er smart. Den undertrykker ikke som de bedste, men lydmæssigt på en god måde.

Det betyder at det er let at høre hvad, der bliver sagt direkte til dig, men støj fra togturen hjem fra job klares fint nok til min smag. Men langt fra de bedste på markedet, trods alt.

Lydmæssigt er vi til den varme side og her er den bedre end Impact 1000. Mikrofonen giver klar tale, men her er den større sag på Impact 1000 alt andet lige bedre.

Som jeg ser det, er den samlede pakke i den nye udgave af det i forvejen fine headset lidt af en vinder i sin kategori.

Batteritiden er over 40 timer, så jeg kvitterer med en pæn karakter. Den skal ses i sammenligning med lignende enheder, der kan bruges både på kontoret og på farten.

Epos Impact 1000

Selvom Impact er væsentligt mindre både på hovedet og især på ørerne, virker dennes aftryk større: Impact opleves tungere og langt mere fysisk trættende på hovedet.

Den føles tungere end Adapt, selv om den teknisk set ikke er det. Men de mindre on-ear hovedpuder trykker mere.

Det er ikke fordi kvaliteten fejler noget. Den har samme høje kvalitets oplevelse som Adapt, og koster da også små 200 kroner mere, nemlig 2.005 kroner.

Den ekstra pris skal nok tillægges laderen, der er en stor holder, hvor du kan parkere hovedtelefonen, der samtidig oplades. Det er en virkelig rar og god feature, som jeg sætter stor pris på.

Det vil sige, at når jeg bruger dem ved computeren, da opladeren naturligvis er stationær og en, som du ikke vil flytte med rundt. Hovedtelefonen kan dog lades med kabel og har bære-etui med i prisen. Ganske som Adapt.

Intelligent i brug

Kontor-headsets brillerer som bekendt på kontoret. Hos Impact 1000 er især mikrofonen god. Den er effektiv til at udelukke andre lyde fra omgivelserne, så du går rent igennem hos modtageren.

Anti-støj funktionen er også perfekt til kontorbrug.

Jeg oplever, at jeg kan høre mine kollegaer, men ikke al den baggrundsstøj, der kommer fra for eksempel ventilationsanlæg, mindre møder i nærheden af min plads med mere.

Lydmæssigt er vi til den mere spinkle side end Adapt. Men stadig med god fylde og især mellemtonen, der trods alt er den vigtigste, oplever jeg som artikuleret.

Ikke overraskende er stemmer da også meget klare og tydelige. Præcist som det skal være til kontorbrug.

Kort og godt et gennemført headset til kontorbrug, som fortjener en høj karakter.

Valget er let, men…

Hvad skal du så vælge? Den lidt større og mere versatile Adapt 561 eller den mere kontorprægede og lidt dyrere Impact 1000?

Svaret er ligetil: Sidder du på kontor og taler telefon hele dagen, vil du elske det kompakte Impact 1000. Skal du gå rundt og også bruge det udenfor kontoret, er Adapt 561 mk II valget.

Så umiddelbart er Adapt 561 mk II vinderen, da headsettet kan anvendes i flere sammenhænge. Men som sagt – sidder du i telefonen hele dagen, bør du overveje Impact 1000 og have et andet til pendlerturen.


Loading ikon