Artikel top billede

Det offentlige har ikke så travlt med cloud. Er det egentligt et problem?

Cloud fylder i de private virksomheder, mens cloud-væksten i det offentlige er mere flad. Men er det egentligt et problem for andre end leverandørerne? Det stiller Computerworld nu skarpt på.

Cloud går sin sejrsgang i det private erhvervsliv og giver masser af innovation og økonomisk udbytte.

I det offentlige er det en helt anden snak. Schrems II har nærmest sat udviklingen i stå. Men er det overhovedet et problem?

Det har Computerworld spurgt centrale aktører som Statens It, Microsoft og en række andre om – og bedt dem om at fortælle, hvordan de ser på sagen med deres egne ord.

For hvad kan vi gøre for at sætte skub i cloud i det offentlige? Går vi glip af noget? Og er den fodslæbende offentlige tilgang til cloud overhovedet et problem?

De centrale spørgsmål

Det er de centrale spørgsmål i den debat, som Computerworld nu kickstarter. Og de holdninger, som vi kommer til at udgive de næste par uger.

I denne uge vil eksempelvis direktør for Statens It, Michael Ørnø, og Jan Simonsen, dansk landechef for Salesforce, bidrage med vinkler og input til den debat, som du også meget gerne må bidrage til.

Så skriv en klumme om cloud i det offentlige og lad os sammen afdække alle aspekter af sagen. Send dit pitch til debatredaktør Niels Veileborg på nv@cw.dk - og læs meget gerne vores guidelines for klummer inden da. Dem finder du lige her.