Artikel top billede

(Foto: istockphoto.com)

Nu skal vi altså have fjernet forhindringerne for cloud i det offentlige - standardløsninger skal være førstevalget

Klumme: Med flere ældre og mindre generationer på arbejdsmarkedet er det absolut nødvendigt, at produktiviteten i den offentlige sektor bliver forbedret.

Premium Kun for abonnenter
Det får du i artiklen
  • Derfor mener Dansk IT, at standardløsninger og cloud er vejen frem for det offentlige
1.495
7:30 min
Denne klumme er et debatindlæg og er alene udtryk for forfatterens synspunkter.

Når snakken kommer til at dreje sig om anvendelsen af cloud i det offentlige, er det første, der ofte diskuteres, udfordringerne ved at bruge udenlandske leverandører, overførsel af data til tredjelande, Schrems I & II afgørelserne og den måske kommende Schrems III sag – hvis den da ikke bliver overhalet indenom af et sagsanlæg fra det franske parlamentsmedlem Philippe Latombe.

Det er naturligvis vigtigt at løse disse problemstillinger på en god og ordentlig måde for at sikre en korrekt og sikker behandling af borgernes data.

Men der er desværre også en tendens til at al dialog om cloud strander og aldrig kommer længere end til det.

Derfor bliver der aldrig talt om, hvorvidt cloud er en god ide, og hvilken forskel anvendelsen af cloud ville kunne gøre i det offentlige.

I dette indlæg vil jeg derfor springe helt over diskussionen om de talrige juridiske udfordringer, GDPR-problemstillinger og andre spidsfindigheder for i stedet at se på, hvordan anvendelsen af cloudløsninger kan gøre en forskel i det offentlige it-landskab.

Eksklusivt Premium-indhold for abonnenter