Artikel top billede

(Foto: Computerworld)

Morgen-briefing: Elon Musk: Starlink har nået break-even / Beatles udgiver den første nye sang i 29 år med hjælp fra AI / Logitech ansætter ny topchef

Elon Musk: Starlink har nået break-even. Beatles udgiver den første nye sang i 29 år med hjælp fra AI. Logitech ansætter ny topchef. Scarlett Johansson tager juridisk juridisk skridt mod AI-app, og så er det i dag 66 år siden, at Rumhunden Laika blev den første jordbo i rummet

Go’ morgen og glædelig j-dag, folkens

I dag er det fredag 3. november, og det betyder, at det er dagen, hvor landets måske mest overvurderede øl bliver frigivet samtidig med, at Bogforum 2023 skydes i gang i Bella Centeret i København.

Denne morgen er det igen Jacob Wittorff (der efterhånden har nået alderen, hvor bøger er mere tillokkende end middelmådige øl), som sidder ved klar tasterne og nu vil føre dig sikkert gennem morgenens nyhedsstrøm.

Lad os komme til sagen og knappe dagens første nyhed op:

Elon Musk: Starlink har nået break-even

Den storstilede internet-satellit-satsning Starlink, der er en del af Elon Musk rumfartsselskab SpaceX har opnået break-even.

Det oplyser Elon Musk på det sociale medie X.

“Det glæder mig, at jeg nu kan meddele, at Starlinks cash flow har opnået break-even! Fremragende arbejde af et godt team,” skriver han.

Beatles udgiver den første nye sang i 29 år med hjælp fra AI

De to tidligere Beatles-medlemmer Paul McCartney og Ringo Starr har med hjælp fra kunstig intelligens forvandlet en gammel John Lennon-demo til en ny Beatles-sang.

Efter John Lennons død i 1980 har de resterende Beatles-medlemmer flere gange forsøgt at færdiggøre sangen, men lydkvaliteten på den gamle kassette med demoen har været for dårlig.

Men med kunstig intelligens har det været muligt at fjerne støj og rense John Lennons stemme på den gamle optagelse.

Sangen der hedder Now and Then er netop blevet udgivet på flere musikstreaming-tjenester, og det er den første nye Beatles-sang siden 1995, hvor bandet udgav en række tidligere uudgivede demo-sange.

Der er er ligeledes blevet udgivet en minidokumentar om tilblivelsen af sangen, som blandt andet kan ses på dr.dk.

Logitech ansætter ny topchef

Den schweiziske hardware-virksomhed Logitech har ansat hollandske Hanneke Faber som ny administrerende direktør.

Hanneke Faber kommer fra en topstilling hos Unilever, og hun tiltræder hos Logitech 1. december

"Hanneke er en enestående forretningsleder med ledelseserfaring på globalt plan. Hun har skabt vækst og transformation i milliardomsættende virksomheder, heriblandt tre af verdens førende produktvirksomheder: Unilever, Ahold Delhaize og Procter & Gamble,” siger Wendy Becker, bestyrelsesformand for Logitech, ifølge en pressemeddelelse.

Scarlett Johansson tager juridisk juridisk skridt mod AI-app

Den amerikanske skuespiller Scarlett Johansson vil nu tage juridiske skridt mod en kunstig intelligens-app, der bruger hendes navn og billeder der ligner hende i online markedsføring.

Det skriver det amerikanske underholdningsmediet Variety.

Appen er en foto-genererings-app der hedder “LisaAI: 90’s Yearbook & Avatar,” og en talsperson for Scarlett Johansson afviser overfor mediet at have noget som helst med appen at gøre.

“Vi tager ikke let på denne her type ting, og vi vil følge vores sædvanlige handlemåde i denne type situationer, hvilket betyder, at vi vil håndtere sagen med alle de juridiske virkemidler, som vi har til rådighed,” siger Kevin Yorn, der er advokat for Scarlett Johansson til Variety.

Scarlett Johansson er blandt andet kendt for at lægge stemme til en bot baseret på kunstig intelligens i filmen Her fra 2013.

I dag er 66 år siden, at Rumhunden Laika bliver først jordbo i rummet

Den 3. november 1957 bliver rumhunden Laika, som det første levende væsen fra jorden sendt i kredsløb om jorden.

Det sker da Sovjetunionen opsender Sputnik 2.

Laika, der var en siberian husky, overlever dog kun få timer i rummet og dør sandsynligvis på grund af overophedning.