Her er Danmarks fem bedste CIO’er lige nu:Se de fem nominerede til prisen som Årets CIO 2024

It-iværksætter: Det bliver aldrig nemt

It-iværksætter Peter Hartzbech føler sig bremset af bureaukrati og manglende skelnen mellem almindeligt iværksætteri og it-iværksættere. Der bør tages specielle hensyn til specielle områder. Alligevel bliver det aldrig nemt at være iværksætter, mener han.

Der er forskel på folk. Og det er især forskel på almindelige iværksættere og it-iværksættere. Det er en af reaktionerne på gårsdagens udspil fra Dansk Iværksætter Forening, DIF.

Foreningens 30-punktsplan rummer en opfordring til at tage iværksætteri langt mere alvorligt, og samtidig var det en kritik af regeringens indsats på området.

Men selvom princip-programmet rummer gode takter, så får den ikke nødvendigvis it-iværksættere til at danse af fryd.

For der er forskel på "almindelige" iværksættere - eksempelvis murere, grønthandlere og andre - og højteknologiske it-iværksættere. Det mener Peter Hartzbech, direktør og iværksætter i Imotions - Emotion Technology ApS.

Peter Hartzbechs selskab, som han har stiftet med Jakob de Lemos, udvikler software som kan måle den emotionelle respons på mennesket ved at kombinere hjerneforskning og kognitiv psykologi.

- Pointerne i planen er rigtige og logiske, men lidt for generelle. Problemet er, at hverken politikere eller foreninger som DIF skelner mellem højteknologiske virksomheder med højt vækstpotentiale og almindelige iværksættere, siger han.

Besværligt bureaukrati
Han kender iværksættermiljøet, for han har været involveret i tiltag som Venture Cup og Young Enterprise, hvor unge håbefulde iværksættere kan få prøvet ideerne af.

- Danske forskere er dygtige og gode til at få ideer, men ikke til at kommercialisere dem. Uddannelserne lader ikke de studerende tænke ud af boksen, og det er problem, for vi skal have fat i de unge tidligere, inden de bliver målrettet til at arbejde i en stor virksomhed, uddyber Peter Hartzbech.

Regeringen har adskillige udfordringer, når det handler om at ruste Danmark til at blive et internationalt innovationssamfund, mener han.

- Der bliver ikke taget højde for brancheforskelle, kompetencer, netværk og ambitionsniveau. Heller ikke de virksomheder, der fokuserer globalt fra starten af. De skal have ekstrem høj vækst for at klare sig. Kapitalen er svær at skaffe på det tidlige stadie i Danmark, hvis der samtidig skal være stærke kompetencer og netværk bag, siger han.

Imotions har ansat en portugiser og har oplevet, at det er svært at udarbejde kontrakter og udbetale løn, fordi det blandt andet tager lang tid at skaffe et nummer, så manden kan betale skat.

- Det er svært at hyre folk fra udlandet på grund af bureaukratiet, fortæller Peter Hartzbech, der netop er i gang med processen. iMotions repræsenterer allerede 4 måneder efter start et team med 5 lande repræsenteret, og den udvikling vil fortsætte, fortsætter Peter Hartzbech.

Kom og lyt
Adskillige væksthuse og innovationsmiljøer er sprunget op i de seneste år, men de hjælper ikke nødvendigvis innovatører til at komme videre.

- Iværksættere kan blive forvirrede af de mange forskellige miljøer, for de stritter i alle mulige retninger. Løsningen er mere målrettet rådgivning, og at Danmark i det hele taget får klarlagt, hvilke områder, der er vækst i, og så fokusere på dem, mener Peter Hartzbech.

Imotions er selv en del af It-væksthuset på 5te, et innovationsmiljø med fokus på it. Det er Symbion Science Park, Alexandra Instituttet, Innovation Lab Katrinebjerg og Forskerpark Aarhus, der står bag væksthuset.

- Alle siger, det skal være lettere at være iværksætter, men det bliver aldrig nemt. Det skal man ikke bilde folk ind. Regeringen er nødt til at komme ud og lytte, hvor innovationen foregår, slutter Peter Hartzbech.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Hewlett-Packard ApS
Udvikling og salg af software, hardware, konsulentydelser, outsourcing samt service og support.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
OT og IT: Modernisér produktionen og byg sikker bro efter et årelangt teknologisk efterslæb

Moderne produkter skal have mere end strøm for at fungere – og deres navlestreng skal ikke klippes når de forlader fabrikshallen. På denne konference kan du derfor lære mere om hvordan du får etableret det sikre setup når der går IT i OT.

30. april 2024 | Læs mere


Roundtable for sikkerhedsansvarlige: Hvordan opnår man en robust sikkerhedsposition?

For mange virksomheder har Zero Trust og dets principper transformeret traditionelle tilgange til netværkssikkerhed, hvilket har gjort det muligt for organisationer at opnå hidtil usete niveauer af detaljeret kontrol over deres brugere, enheder og netværk - men hvordan implementerer man bedst Zero Trust-arkitekturer i et enterprise set up? Og hvordan muliggør Zero Trust-arkitekturen, at organisationer opnår produktivitetsfordele med AI-værktøjer samtidig med, at de forbliver sikre i lyset af fremvoksende trusler?

01. maj 2024 | Læs mere


ERP-trends 2024

Bliv derfor inspireret til, hvordan du kan optimere dine systemer og processer når af nogle af de fremmeste eksperter på ERP-markedet dele deres iagttagelser af det aktuelle marked og vurderinger af, hvad vi har i vente de kommende 3-5 år. Vi sætter også fokus på, hvordan udviklingen kommer til at påvirke din organisation, hvordan du bedst forbereder og planlægger ERP-indsatsen og om, hvilke faldgruber du skal være opmærksom på.

02. maj 2024 | Læs mere