Her er Danmarks fem bedste CIO’er lige nu:Se de fem nominerede til prisen som Årets CIO 2024

Artikel top billede

Microsofts topchef Satya Nadella (tv.) og Oracles topchef Larry Ellison (th.). (Foto: Oracle/PR)

Cloud-branchens gode venner er på spil igen: Microsoft benytter Oracles infrastruktur til at bygge ny teknologi

Microsofts Bing Conversational Search skal bygges på Oracle-infrastruktur. De to cloudpartnere har indgået en fireårig aftale. Det er den anden aftale på kort tid.

Tilbage i september måned indgik Oracle og Microsoft en aftale om at bringe Oracle Database Services på Oracle Cloud Infrastructure til Microsoft Azure.

Aftalen, som blev annonceret i fællesskab af Microsofts topchef Satya Nadella og Oracles topchef Larry Ellison, gør Microsoft Azure til den eneste af de store cloudleverandører, der tilbyder Oracles infrastruktur på sin service.

Og nu er de to cloud-giganter på spil igen.

Oracle annoncerede tirsdag en ny aftale med Microsoft om at understøtte Microsofts strategi inden for AI.

Microsoft bruger nemlig Oracle Cloud Infrastructure (OCI) AI-infrastruktur, sammen med Microsoft Azure AI-infrastruktur, de AI-modeller, der driver Microsoft Bing Conversational Search.

Ved at udnytte Oracle Interconnect for Microsoft Azure kan Microsoft bruge managed services som Azure Kubernetes Service (AKS) til at orkestrere OCI Compute i stor skala for at understøtte den stigende efterspørgsel efter Bing conversational search.

"Generativ AI er et monumentalt teknologisk spring, og Oracle gør det muligt for Microsoft og tusindvis af andre virksomheder at bygge og køre nye produkter med vores OCI AI-funktioner," udtaler Karan Batta, senior vice president, Oracle Cloud Infrastructure i en pressemeddelelse og fortsætter:

"Ved at udvide vores samarbejde med Microsoft kan vi hjælpe med at bringe nye oplevelser til flere mennesker over hele verden."

Hos Microsoft er der også glade over aftalen, som lige nu tæller en fireårig periode.

"Microsoft Bing udnytter de seneste fremskridt inden for AI til at give en dramatisk bedre søgeoplevelse for mennesker over hele verden," siger Divya Kumar, global marketingchef for Search & AI hos Microsoft i meddelelsen. Og hun fortsætter:

"Vores samarbejde med Oracle og brugen af Oracle Cloud Infrastructure sammen med vores Microsoft Azure AI-infrastruktur vil udvide adgangen til kunderne og forbedre hastigheden af mange af vores søgeresultater."