Her er Danmarks fem bedste CIO’er lige nu:Se de fem nominerede til prisen som Årets CIO 2024

Artikel top billede

(Foto: More Human Than Human film)

Virksomhederne hungrer efter AI, men kun meget få er klar til omstillingen

En ny rapport giver en status over, hvor virksomhederne er i forhold til implementeringen af kunstig intelligens. Og det er overraskende få, der er klar til AI-æraen.

Kunstig intelligens (AI) er på alles læber, men det er indtil videre kun 14 procent af verdens virksomheder, der også har det på agendaen i den nærmeste fremtid. I Europa er det kun otte procent.

Det er nemlig kun denne lille gruppe virksomheder, der lige nu er parate til at implementere og udnytte AI.

Det viser tal fra en nye undersøgelse fra Cisco.

Men trods det lave antal virksomheder, der lige nu er klar til AI-æraen, så mener hele 97 procent ud af de alt 8.000 adspurgte virksomheder på globalt plan, at det haster med implementeringen af AI-teknologier.

En af de prioriteringer, som virksomhederne angiver at have særligt for øje i overgangen til AI-teknologier, er it-infrastruktur og cybersikkerhed.

"I betragtning af omfanget af udfordringen indser virksomheder, at cybersikkerhed skal takles med maskinkraft, ikke på menneskelig skala," lyder det i rapporten, der fortsætter:

"Indekset viste en øget anvendelse af AI-drevne løsninger blandt organisationer til sådanne formål. Den slags AI, der implementeres, afspejler udviklingen af de tilgængelige værktøjer og de mest fremtrædende tendenser i branchen."

Af de områder, som virksomhederne tager hurtigst til sig er:

- Machine Learning (hvor 70 procent enten har eller er ved at implementere teknologien)

- Predictive AI (74 procent)

- Generative AI (72 procent)

I rapporten konkluderes det, at de fleste organisationer ud fra et cybersikkerhedsperspektiv ikke er hverken parate til, og nogen ej heller bevidste om, de cybertrusler, som AI fører med sig.

"Efterhånden som større mængder data, inklusive fortrolige og følsomme data, behandles af AI, bliver incitamentet for ondsindede aktører til at iværksætte angreb mod disse systemer større, og indsatsen for organisationer bliver større."