Her er Danmarks fem bedste CIO’er lige nu:Se de fem nominerede til prisen som Årets CIO 2024

Artikel top billede

(Foto: Unsplash / David Grandmougin)

Ny type tyverier rammer iPhone-brugere - nu er Apple på vej med en helt ny sikkerhedsfunktion til din mobil

Der har været flere eksempler på iPhone-tyverier, hvor de kriminelle først har afluret offerets kode og herefter har kunne få adgang til folks digitale liv og gennemføre pengeoverførsler. En ny sikkerhedsindstilling skal beskytte brugerne mod den form for misbrug.

Apple udruller snart en ny sikkerhedsindstilling, der gør det sværere for folk at stjæle din telefon og efterfølgende bryde ind i den.

Det skriver den amerikanske avis Wall Street Journal.

Den nye indstillinger kommer efter, at der i flere amerikanske storbyer har været eksempler på, at kriminelle har afluret iPhone-brugeres pinkoder, og bagefter stjålet deres enheder.

På den måde har de kriminelle skaffet sig fri adgang til brugernes digitale liv, hvor af nogle har oplevet at blive afskåret fra alle billederne og videoerne i deres iCloud.

Andre har også oplevet, at de kriminelle via de aflurerede koder har fået adgang til alle adgangskoderne i Apples digitale nøglering, som tyvene blandt andet har kunne bruge til at overføre penge til dem selv.

Den nye indstillinger, som Apple har døbt Stolen Device Protection, bliver ifølge Wall Street Journal beta-testet i øjeblikket, og efter planen bliver den inkluderet i en kommende software-opdatering.

Skal aktivt slåes til

For at få adgang til den ekstra beskyttelse kræves det dog at brugeren aktivt slår funktionen til, og det understreges samtidig, at funktionen ikke vil kunne forhindre alle trusler mod dine personlige og finansielle informationer.

Når funktionen er aktiveret vil den blandt andet betyde, at det kun vil være muligt at gennemføre visse ændringer på telefonen, hvis du er tilstede på geografiske steder, hvor din iPhone ved, at du regelmæssigt kommer. Det vil typisk være i dit hjem og din arbejdsplads.

Derudover vil det med funktionen slået til også kun være muligt at få adgang til dine gemte adgangskoder i iPhonens nøglering med enten FaceID eller TouchID. Du vil således ikke kunne bruge en adgangskode som backup.

Ønsker du at nulstille din Apple-adgangskode vil det ifølge Wall Street Journal med den nye funktion slået til også kun være muligt, hvis du har gennemført to biometriske skanninger med enten FaceID eller TouchID med en times mellemrum.