Her er Danmarks fem bedste CIO’er lige nu:Se de fem nominerede til prisen som Årets CIO 2024

Artikel top billede

(Foto: Jefferson Santos)

Google advarer om pdf-malware: Hackergruppe med russisk forbindelser tager nye metoder i brug

En hackergruppe, der menes at have forbindelser til den russiske stat, tager ifølge sikkerhedsforskere fra Google nu nye metoder i brug.

En hackergruppe med forbindelse til den russiske stat, der er kendt under navne som Cold River og Callisto Group, øger i øjeblikket sin aktivitet og tager nye angrebsformer i brug.

Det oplyser sikkerhedsforskere fra Googles Threat Analysis Group (TAG) ifølge mediet Techcrunch.

Hackergruppen har tidligere været kendt for at stå bag en række phishing-angreb, men ifølge forskerne er gruppen nu begyndt at udføre mere avancerede angreb, som blandt andet inkluderer brugen af malware, der spredes via pdf-filer.

Forklædt som avisklummer

Helt konkret har Google observeret at hackergruppen har spredt pdf-filer, der er forklædt som en avisklummer, som afsenderen ønsker feedback på.

Men når pdf-filen åbnes, viser det sig, at filen er krypteret. Svarer modtageren herefter, at vedkommende ikke kan læse filen, vil hackergruppen sende et link til et dekrypteringsværktøj, der i virkeligheden bagdør som er blevet navngivet Spica. Den giver hackerne fuld adgang til offerets maskine.

Billy Leonard, der er sikkerhedsudvikler hos Google TAG, oplyser til Techcrunch, at Spica-bagdøren formodentligt endnu kun er blevet anvendt i ganske få målrettede angreb.

Cold River-gruppen er især kendt for at rette sine angreb mod Nato-lande, Ukraine, akademiske institutioner og forskellige ngo’er.

Gruppen er blandt andet tidligere blevet sat i forbindelse med phishing-angreb på e-mail-konti tilhørende britiske politikere.