Her er Danmarks fem bedste CIO’er lige nu:Se de fem nominerede til prisen som Årets CIO 2024

Artikel top billede

Microsoft i forhandlinger med cloud-konkurrenter: Vil kvæle klage til EU

Microsoft er gået i dialog med en gruppe af cloud-selskaber – heriblandt AWS – i forbindelse med en klage, som gruppen har sendt til EU grundet Microsofts licenspraksisser i selskabets cloud-model.

Microsoft er gået ind i dialog med cloud-gruppen CISPE (Cloud Infrastructure Services Providers in Europe), hvor blandt andre cloud-rivalerne fra AWS sidder, i et forsøg på at finde en fælles løsning, som parterne kan leve med.

Det sker efter, at CISPE, der foruden AWS tæller 26 andre cloud-udbydere i EU, i november 2022 indgav en klage til EU mod Microsoft.

Gruppen mener, at Microsoft benytter unfair licenspraksisser i sin cloudforretning, og derfor sendte CISPE en formel klage til EU.

Det skriver Reuters.

Hvis Microsoft når frem til en forståelse med CISPE kan man muligvis undgå en langvarig EU-undersøgelse, der potentielt kan føre til en bøde og påbud om at ændre forretningspraksis.

Har givet indrømmelser tidligere for at undgå søgsmål

Det ville ikke være første gang, at Microsoft giver indrømmelser for at undgå europæiske søgsmål.

Det skete blandt andet i august 2022, hvor selskabet gik med til at ændre i nogle licensvilkår, efter konkurrenter i Tyskland, Italien, Danmark og Frankrig tog deres klager med EU's konkurrencevagthund.

Ændringerne gjaldt dog ikke Amazon, Google, Alibaba eller Microsofts egne cloud-tjenester.

Drøftelserne stadig i den indledende fase

Ifølge CISPE er drøftelserne med Microsoft på tidligt stadie og det er derfor usikkert, om disse ville resultere i effektive løsninger. Samtidig lyder det fra cloud-gruppen, at "væsentlige fremskridt skal opnås i første kvartal af 2024".

"Vi støtter en hurtig og effektiv løsning på disse skader, men gentager, at det er Microsoft, der skal stoppe sin urimelige softwarelicenspraksis for at levere dette resultat," lyder det fra CISPE's generalsekretær Francisco Mingorance.

Microsoft har tidligere forsøgt at indgå et kompromis med cloud-gruppen, men dette blev blankt afvist og Microsofts tilbud blev blandt andet kaldt 'sølle'.

Microsoft har i det foregående årti fået 1,6 milliarder euro i EU-antitrustbøder.

Det svarer til lige under 12 milliarder kroner.