Her er Danmarks fem bedste CIO’er lige nu:Se de fem nominerede til prisen som Årets CIO 2024

Artikel top billede

Sydkorea pumper milliarder af statskroner ind i landets AI-industri: "Den nuværende konkurrence på chip-markedet er en krig mellem nationer"

Konkurrencen om at komme med på AI-bølgen kræver milliarder af kroner i investeringer.

Der er bred enighed om, at AI bliver en af de skelsættende teknologi-typer, som kommer til at forandre verden på samme måde, som det var tilfældet med lanceringen af Windows-pc’en og iPhonen.

Derfor gælder det for alle om at komme med på vognen, når toget nu kører, og det er noget, der for tiden kan mærkes i Asien.

Her træffes der nemlig i disse dage store beslutninger, som vil kunne få betydning for hele AI-området.

Sydkorea har således som stat netop besluttet at investere 9,4 billioner won i støtte til udviklingen af AI-teknologier og lignende i landet i de kommende år.

Statsstøtten - der svarer til omkring 48 milliarder kroner - skal være med til at sikre, at Sydkorea ifølge officielle kanaler kan bibeholde sin ‘førende globale position inden for cutting-edge chips.’

Sydkorea er hjemsted for et af verdens absolut førende tech-firmaer, nemlig Samsung, der regnes for afgørende for landets økonomi og velbefindende.

Chip-industrien udgør en væsentlig del af Sydkoreas økonomi og stod for omkring 20 procent af landets samlede eksport i fjor.

Den store statsstøtte kommer i kølvandet på, at både Japan, Kina og USA i de seneste tid har pumpet milliarder af kroner ind i deres respektive chip-industrier.

“Den nuværende konkurrence på chip-markedet er en industriel krig og en fuldtonet krig mellem nationer,” lyder det fra Sydkoreas præsident, Yoon Suk Yeol.

Sydkorea sigter efter at blive en af verdens tre førende lande inden for AI-teknologi generelt samt i 2030 at have en andel på mindst 10 procent af det globale chip-marked.

“Ganske som vi har domineret markedet for hukommelses-chip i de seneste 30 år, vil vi skrive en nye halvleder-historie med AI-chip i de kommende 30 år,” lyder det fra præsidenten.