Artikel top billede

(Foto: Photo by rawpixel on Unsplash)

Betalingsselskabet Flatpay lander investering på 335 millioner kroner

Flatpay har gennemført en kapitaltilførelse på 335 millioner kroner, der blandt andet skal bruges på ekspansion i udlandet. Kapitaltilførelsen betyder samtidig, at selskabet nu er 1,5 milliarder kroner værd.

Det danske betalingsselskab Flatpay har hentet en investering på hele 335 millioner kroner, der blandt andet skal bruges til at finansiere en offensiv på det tyske marked.

Det skriver Børsen, som desuden kan oplyse, at britiske Dawn Capital er den ledende investor i kapitalrunden.

“Vi oplevede en overvældende interesse fra udenlandske investorer. Vores vurdering er, at det skyldes den vækst, vi har haft, samtidig med den underliggende profitabilitet, der er på vores investering i at købe nye kunder. Hver krone, vi investerer i nye kunder, tjener vi hjem mange gange over den årrække, hvor kunderne er hos os,” siger Sander Janca-Jensens, administrerende direktør og medstifter af Flatpay, til Børsen.

Det er blot ti måneder siden, at Flatpay sidst gennemførte en kapitalrunde, hvor selskabet hentede 112 millioner kroner.

Den seneste kapitalrunde betyder,at Flatpay ifølge Børsen nu er værdisat til 1,5 milliarder kroner.

Juridiske slagsmål med Nets

Flatpay har gennem flere år udkæmpet juridiske tvister med den større konkurrent Nets.

Før nytår kunne Finanswatch således fortælle, at Nets trak Flatpay i retten med beskyldninger om, at konkurrenten krænker betalingsgiganten rettigheder til varemærket Dankort ved at bruge betalingskortet i sin markedsføring.

Men blot få måneder tidligere var det Flatpay, der sagsøgte Nets med anklager om, at der blev brugt vildledende oplysninger i en markedsføringskampagne, hvor Nets hævdede at danske butikker kunne spare en halv milliard kroner om året ved ved brug af Dankortet i stedet for konkurrerende betalingskort.