Artikel top billede

(Foto: Kristoffer Ingemand)

SAP og Microsoft kobler deres Copilots sammen

SAP vil bringe sin AI copilot Joule sammen med Microsoft 365 Copilot, så kunder kan benytte dem gnidningsfrit på tværs af hinanden. Se en række AI-annonceringer ved SAP Sapphire.

Den tyske ERP-kæmpe SAP har annonceret planer om at koble AI-assistenten Joule sammen med Microsoft Copilot til Microsoft 365.

Formålet med tovejsintegrationen er at lette flowet mellem de to copilots og at give mere gnidningsfri adgang til informationer fra forskellige applikationer.

"At låse op for det enorme potentiale, AI har at tilbyde, kræver kapaciteter, der er høj værdi, pålidelige og tilgængelige i konteksten i de applikationer, som folk bruger i dag," udtaler Muhammad Alam, medlem af Executive Board for SAP SE og leder af SAP Product Engineering, i en meddelelse.

"Microsoft og SAP er forpligtet til at levere løsninger i verdensklasse for at hjælpe vores kunder med at løse deres mest grundlæggende forretningsudfordringer," sagde Scott Guthrie, executive vice president for Cloud og AI hos Microsoft, i meddelelsen og fortsætter:

"Integrationen af ​​Microsoft Copilot og Joule samler kraften i generativ AI for at låse op for større medarbejderproduktivitet og vil gøre det muligt for virksomheder at accelerere kundecentreret innovation i en samlet oplevelse."

SAP og Microsoft vil begynde at integrere Joule og Copilot til Microsoft 365 senere på året samt kombinere virksomhedsdata, der ligger i SAP med Microsoft 365, herunder Microsoft Teams, Microsoft Outlook, Microsoft Word og mere.

Mange nyheder og partnerskaber

Det er dog ikke den eneste AI-nyhed fra SAP i forbindelse med eventet SAP Sapphire.

SAP har udvidet sit samarbejde med Microsoft og AWS og har annonceret nye samarbejder med Google Cloud, Meta, Mistral AI og NVIDIA.

SAP's forsyningskædeplanlægningsløsninger integreres med Google Cloud's AI-modeller for at forbedre risikoforudsigelse og lagerstyring.

ERP-selskabet vil bruge Metas sprogmodel Llama 3 til at generere tilpassede analyseapplikationer i SAP Analytics Cloud.

Mistral AI’s store sprogmodeller tilføjes til SAP AI Core's generative AI-hub.

SAP og Nvidia indgår et partnerskab på tværs af produkter, hvor SAP vil udnytte Nvidias infrastruktur og AI-modeller til at skalere SAP’s AI indsats.

"Dagens AI-meddelelser og partnerskaber bygger på vores forpligtelse til at levere revolutionerende teknologi, der driver resultater i den virkelige verden og hjælper kunder med at frigøre den smidighed og opfindsomhed, de har brug for for at få succes i nutidens hurtige forretningslandskab," udtaler Christian Klein, CEO og medlem af Executive Board for SAP SE, i en separat meddelelse.